Sarja katkolla Lukolle – Eetu Mäkiniemen torjunnat eivät tuoneet Ilvekselle voittoa

LIIGA / Raportti
Lukko siirtyi ottelusarjassa 2–0 -johtoon.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Lukko voitti eilisen tapaan Ilveksen kotihallissaan. Loppulukemat 4–1 tarkoittavat sitä, että ottelusarja on Lukolle katkolla Tampereella torstai-iltana.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun vain pienin kokoonpanomuutoksin, joten kentällä taistelivat lähes samat soturit kuin eilen. Lukko aloitti ottelun vahvasti ja joukkue onnistuikin iskemään sekä kiekon kahdesti tolppaan että tyhjänä ammottaneen maalin ohitse.

Ensimmäiset kymmenen minuuttia menivät kotijoukkueen hallinnassa. Lukko sai myös kaksi ylivoimamahdollisuutta, joista toisen se pystyi hyödyntämään. Vahvaan vireeseen runkosarjan lopulla äitynyt ja eilen tehot 0+2 iskenyt Eetu Koivistoinen iski väkevällä rannelaukauksellaan raumalaiset johtoon.

Ilves sai myös sarjan ensimmäisen ylivoiman, mutta hyvistä paikoista huolimatta maalisarake pysyi nollassa. Joona Ikosella ja Eemeli Suomella oli hyvät paikat lähietäisyydeltä, mutta puolustus onnistui siivoamaan yritykset. Ilveksen maalilla eilen syntymäpäiviään viettänyt Eetu Mäkiniemi otti loistavia koppeja ja piti tilanteen vieraiden kannalta suotuisana.

Ilveksen komea kavennusmaali ja Mäkiniemen hurja vire

Vaikka Ilves aloittikin toisen erän vahvasti, ei joukkue päässyt parhaimmalle maalintekosektrorille. Sen sijaan Lukon puolustajien yhden kauden piste-ennätyksen ja parhaan pelaajan palkinnon runkosarjassa napannut Robin Press pääsi tuplaamaan Lukon johdon komean yksilösuorituksen päätteeksi.

Vaikka Ilves paransi ensimmäisesti erästä ei vieraiden peli-ilme ollut täysin eilisen kaltainen. Tosin siihen saattoivat vaikuttaa joukkueelle vihelletyt rangaistukset. Ilveksen pelaajat eivät kiekon liikkuessa päässeet nopeasti vaihtoon ja monille pelaajille tuli yli minuutin vaihtoja puolustusalueella.

Ilveksen joukkueesta löytyy valtavasti yksilötaitoa ja se nähtiin joukkueen iskiessä kavennusmaalin hienon syöttöketjun päätteeksi. Suomi malttoi syöttönsä kanssa ja löysi takatolpalta vapaana olleen Joona Ikosen, joka pääsi suoraan syötöstä iskemään kevään toisen pudotuspelimaalinsa.

Maalin jälkeisessä vaihdossa nähtiin Mäkiniemen upea huippuhetkitorjunta, jonka ansiosta Lukko ei päässyt lisäämään johtoaan. Vahvaa ottelua pelannut Kalle Maalahti pääsi nousemaan maalille kiekon kanssa, mutta maalia ei syntynyt. Ilveksen ylle tummia pilviä toi Miro Nallin loukkaantuminen. Nallin polvi vääntyi luonnottomaan asentoon Anrei Hakulisen kaadettua tämän laidan lähellä toisen erän loppuhetkillä.

Ilveksen tutut ylivoimapelaajat eivät iskeneet

Ilves pystyi maalien suhteen laittamaan Lukkoa eilistä tiukemmalle. Alivoimalla keskustaan jäi kuitenkin Hakulisen menevä aukko, kun puolustus rakoili. Kouvolasta Raumalle siirtynyt Hakulinen pääsi iskemään ottelun toisen ylivoimamaalin ja Lukon uudelleen kahden maalin johtoon.

Koivistoinen pääsi kuluttamaan toistamiseen jäähypenkkiä ja Ilves pääsi pelaamaan ylivoimaa. Runkosarjan loppuhetkillä Lukon alivoima oli lähes päinvastaista kuin alkukaudesta, jolloin alivoima oli ylivoimaisesti Liigan parasta. Ilves oli lähellä iskeä maalin ylivoimalla, mutta pientä epäonneakin oli mukana ja lukemat pysyivät edelleen 3–1:ssä.

Ilves peluutti kapteeniaan Suomea lähes joka toisessa vaihdossa, kun Ilves pyrki toteuttamaan loppukiriään. Lukon kapteeni Heikki Liedes sen sijaan pelasi itsensä jäähylle ja Ilves marssitti kentälle tutut ylivoimapelaajat. Peli pyöri vierasjoukkueen kannalta oikeassa päässä, mutta kotijoukkueen pelaajat iskivät heti kiekolliseen pelaajaan kiinni ja selvittivät myös illan kolmannen alivoimansa.

Ilves otti maalivahtinsa pois parisen minuuttia ennen kolmannen erän loppua, mutta joukkue ei saanut tarvittavia maaleja kasaan. Hakulinen iski vielä loppulukemiksi 4–1 tyhjään maaliin, joten ottelusarja on katkolla Lukolle Tampereella torstaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo