Lukolle dramaattinen loppuhetkien voitto – Ilves kaatui kärkipelissä erikoisen rangaistuslaukauksen myötä

Lukko pääsi kotikentällään juhlimaan runkosarjan voiton varmistuttua.
Lukko selviytyi Äijänsuon torstai-illasta voittajana lukemin 4–3.

Ilves oli voittanut Raumalla viimeksi syyskuussa 2018, joten joukkue lähti katkaisemaan pitkää tappioputkeaan. Ilveksellä oli allaan kolmen voiton putki ja Lukolla sen sijaan viiden ottelun voittoisa jakso. Ilveksen runkosarja päättyy jo lauantaina ja vastaavasti Lukko pelaa viimeisen kamppailunsa ensi tiistaina, kun sille tulee täyteen ainoana joukkueena täysi runkosarja (60 ottelua).

Ottelun maalivahdit Lassi Lehtinen ja Eetu Mäkiniemi olivat kummatkin viime aikoina pelanneet vahvasti. Mäkiniemi pelasi viimeisimpänä nollapelin edellisessä ottelussa. Nuori Mäkiniemi joutui kuitenkin antautumaan ensin Pavol Skalickýn tehtyä päätylaudoituksesta pompanneesta kiekosta ottelun avausmaalin alle seitsemän minuutin pelin jälkeen.

Vaikka kotijoukkue iski avausmaalin, pääsivät tupsukorvat kuitenkin useammin paremmille maalipaikoille, joten Lehtinen oli työllistettynä. Ilves hallitsi avauserässä varsinkin jälkimmäistä puolikasta luoden lukuisia maalipaikkoja hyvältä sektorilta. Ilveksen Miro Nallia ei syystä tai toisesta kentällä näkynyt, joten joukkueen peluutus hieman poikkesi ilmoitetuista kokoonpanoista.

Lukko laukoo ja Ilves iskee

Ottelun ensimmäinen jäähy nähtiin vasta toisen erän alussa, kun Aleksi Elorinne joutui penkille korkeasta mailasta. Runkosarjan kolmanneksi tehokkain ylivoima sai kokeilla reilun minuutin ajan kahden miehen ylivoimaa, mutta tulosta ei syntynyt Mäkiniemen napattua hyviä torjuntoja.

Lehtinen joutui antautumaan juuri ottelun puolivälin jälkeen, kun puolustaja Kalle Maalahti nousi omasta päädystä Lukko-maalille ja iski kiekon rystyltä etukulmaan. Ilves nousi näin kamppailuun mukaan Lukon pienoisen hallintajakson jälkeen.

Samalla hetkellä Ilves pääsi myös pelaamaan ensimmäistä ylivoimaansa ja kiekko löytyi maaliverkoista. Vaikka Lukon alivoima on Liigan parasta, on se ottanut runsaasti kolhuja viimeisimmissä peleissä. Anssi Salmela pääsi siniviivalta iskemään Maalahden tapaan kauden kolmannen maalisan ja Ilves otti johtajan roolin itselleen. Ilves vei toisen erän maalit puhtaasti 2–0 nimiinsä, vaikka Mäkiniemelle kertyi erässä peräti 16 torjuntaa.

Eetu Koivistoisen kaksi maalia ja rangaistuslaukaus

Lukko onnistui tasoittamaan ottelun kolmannen erän alkuhetkillä, kun Eetu Koivistoinen pääsi läpi alivoimalla. Koivistoinen rikkoi seitsemän ottelun maalittoman putken ja iski ensimmäistä kertaa urallaan 40 tehopisteen rajan rikki. Koivistoinen oli kolmannen erän puhutuin nimi, kun hän pääsi iskemään jo ottelun toisen maalinsa ylivoimalla ennen erän puoliväliä.

Jos Lukon alivoimaa on aiemmin kehuttu, ansaitsi se nyt hieman kriittisempää palautetta, kun Ilves iski toisen ylivoimamaalin turvin ottelun tasoihin ja lukemiksi 3–3. Maalin iski ensimmäistä kertaa tammikuun jälkeen Joni Ikonen ja Eemeli Suomi keräsi illan toisen syöttöpisteensä. Joona Ikonen teki tilanteessa Lukko-vahti Lehtiselle erinomaisen liikkuvan maskin.

Ottelu ratkesi kuitenkin harvinaislaatuisella tavalla, kun kotijoukkueelle vihellettiin rangaistuslaukaus maalin takana tapahtuneesta tilanteesta, kun Ilveksen puolustaja löi jäässä ollutta mailaa Lukon pelaajan tielle. Varmoin prosentein rangaistuslaukauksista kiekkoja sisään iskenyt Robin Press ei tälläkään kertaa erehtynyt, vaan iski ottelun voittomaalin.

Voitto tiesi sitä, että Rauman Lukko varmisti seurahistoriansa ensimmäisen runkosarjan voiton, kun joukkueella on jäljellä vielä kaksi ottelua.