Lukko otti avausvoittonsa Ilveksen kustannuksella − Linus Nyman päätöserän sankari

Linus Nyman laukoi Lukon voittoon päätöserän lopun kahdella maalillaan.
Eilen avauskierroksella hävinneet Lukko ja Ilves iskivät Raumalla kilpaa ylivoimamaaleja. Lukko oli lopulta parempi lukemin 4−2, kun Linus Nyman onnistui kahdesti viimeisen neljän peliminuutin aikana.
Lähtökohdat

Raumalaiset aloittivat eilen kautensa Satakunnan paikalliskamppailussa Porissa Ässien vieraana, mutta hävisivät ottelun 1−2. Tämäniltaisessa kokoonpanossa oli edelliseen kamppailuun pieniä muutoksia, sillä Heikki Liedes ja Toni Koivisto vaihtoivat ketjuissa paikkojaan sekä Petmanit Mikko ja Ville vaihtoivat keskenään paikkaa kokoonpanon 13. hyökkääjänä.

Maalivahtipelaaminen

Oskari Setänen esti Ilveksen avauserän rynnistyksen loistavin ottein. Myös toisessa erässä Setänen piti maalinsa puhtaana. Viimeiseen erään Ilves lisäsi vauhtia, mutta Setänen oli edelleen mies paikallaan, kunnes Ilves iski ylivoimilla kahdesti kiekon hänen selkänsä taakse. Takaiskujen jälkeen Setänen torjui mallikkaasti loput maalintekoyritykset.

Puolustuspelaaminen

Lukko puolusti Ilveksen vastahyökkäykset miehekkäästi ottelun alkuhetkistä lähtien. Toisen erän alkupuolella Lukon puolustajat eivät olleet kovin työllistettyjä, mutta erän loppupuolella Lukko-puolustajilla riitti jo kiirettä. Ilveksen kaksi ylivoimamaalia päätöserään toi uutta sähäkkyyttä Lukon puolustuspeliin.

Hyökkäyspelaaminen

Heti ensimmäisistä peliminuuteista lähtien Lukko loi hyviä tilanteita, mutta maalit jäivät uupumaan. Avausmaali syntyi lopulta ylivoimalla ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. Toisessa erässä Lukon rynnistys jatkui, ja ottelun toinen ylivoima tuotti tulosta jälleen ja Lukko siirtyi 2−0-johtoon. Päätöserän alun vieraiden rynnistyksen jälkeen kotijoukkue sai 2−2-tilanteessa pelistä jälleen otetta. Päätöserän loppuhetkillä Linus Nyman tarjosi vieraille shokkihoitoa ja teki Lukolle 3−2-voittomaalin.

Erikoistilanteet

Lukon ylivoima oli tänään 100-prosenttisen tehokasta. Se teki kolmesta ylivoimatilaisuudestaan täydet kolme ylivoimamaalia. Toisaalta alivoima ei toiminut, sillä Lukko päästi kaksi maalia kolmen alivoimansa aikana.

Lähtökohdat

Tamperelaiset aloittivat eilen kautensa paikalliskamppailulla Tapparaa vastaan. Tuloksena oli niukka 4−5-tappio. Topias Haapanen nappasi eilen kolmannessa ketjussa pelanneen Teemu Lepauksen paikan, eikä Lepaus pelannut tänään. Samuli Vainionpää nousi pelaavaan kokoonpanoon ja otti paikan nelosketjusta.

Vieraiden maalivahti Ville Kolppanen yritti parhaansa avauserässä, eikä ensimmäisen takaiskun aikana saanut apua puolustukselta. Lukon toisessa maalissa Kolppanen joutui toteamaan olevansa myöhässä, kun suoraan syötöstä tullut laukaus painui verkkoon. Monia huipputorjuntoja tehnyt Ilves-maalivahti piti joukkuettaan pystyssä, mutta tänään torjunnat eivät riittäneet pisteille.

Ensimmäisessä erässä Ilves-puolustajat taistelivat alivoiman takaiskua lukuun ottamatta urhoollisesti. Toisessa erässä puolustajat nukahtelivat muutamaan otteeseen, mutta Lukon toisen ylivoimamaalin lisäksi maaleja ei nähty. Päätöserässä puolustajat olivat enemmän hyökkäysalueella kuin puolustamassa maaliaan, sillä Ilves pelasi hyökkäävästi.

Ilves hyödynsi ottelun alkuhetkillä nopealla liikkeellä vastahyökkäyksiä, mutta maalit jäivät vielä uupumaan. Toisessa erässä Ilves loi hyviä tilanteita Lukko-maalille. Ilves teki kaksi ylivoimamaalia kolmannessa erässä, mutta lopussa hyökkäystä vaivasi tehottomuus.

Ilveksen tehohetki osui kolmanteen erään, kun se teki kymmenen minuutin sisään kahdella ylivoimallaan kaksi maalia. Toisaalta alivoima ei onnistunut, sillä Lukko rokotti kolmesta ylivoimastaan kolme kertaa.

Erikoista

Ainoastaan ajassa 56:42 tullut Linus Nymanin maali oli ainoa tasakentällisin tehty maali. Muut ottelun maalit tulivat erikoistilanteista.