Lukko katkaisi Ilveksen hurjan voittoputken – Josh Kestner palasi kaukaloon, koki kovia ja maalasi

Lukko oli Liigan kärkikamppailussa alusta alkaen vahvempi osapuoli.
Kuva © Tiia Mahkonen
Liigan ehdottomassa kärkikamppailussa Lukko oli peliruuhkaista Ilvestä vastaan parempi joukkue. Ottelu päättyi Lukolle sen kotihallissa lukemin 4–1.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Lukko haki pisteet Tampereelta numeroin 4–2. Kauden toinen kohtaaminen Raumalla oli tänäänkin raumalaisten juhlaa ja ottelu päättyi Lukon voittoon lukemin 4–1.

Ilves-paidassa Liiga-uran avausottelun pelasi hyökkääjä Samu Bau, joka paikkasi nelosketjussa kymppitilin täyttymisen vuoksi huilannutta Eetu Tuulolaa. Lukolla Gabriel Fontaine teki tilaa kaukaloon palanneelle Josh Kestnerille.

Lukko lähti väkevästi otteluun ja masensi Liigan parhaan ylivoiman

Avauserä oli Lukolta Ilvestä monta potkua verran parempaa peliä, sillä Ilveksellä oli vaikeuksia päästä peliin mukaan. Illan avausmaali syntyi Ilves-kasvatti Julius Mattilan lavasta Lukon ollessa alivoimalla. Ennen maalia Mattila oli paitsioasemissa, jota tosin linjatuomarit eivät voineet osuman jälkeen tarkistaa ja varmistaa.

Joona Ikosella oli hetki ennen Mattilan maalia mahdollisuus iskeä osuma Artjom Zagidulinin sekoillessa maalinsa edustalla, mutta Lukko-vahti paikkasi erheensä torjunnallaan.

Lukko sai mahdollisuuden kohentaa omaa ylivoimatilastojaan erän aikana kahdesti. Baun kaksiminuuttisen aikana ideat jäivät vaisuiksi. Erän viimeisellä minuutilla käynnistynyt toinen mahdollisuus oli paljon parempi, mutta sekään ylivoima ei tuottanut tulosta.

Lukon kolmas ylivoima toden sanoi

Toisessa erässä Ilves tuli kaukaloon fyysisesti, mikä avasi ajoittain pelillisiä lukkoja ja antoi joukkueelle paikkoja parempaan hyökkäyspeliin. Hyvä vire kariutui Leo Lööfin rangaistukseen, jonka aikana Sebastian Repo laukoi kiekon ohi Marek Langhamerin.

Maalin jälkeen sinikeltainen kotijoukkue sai juonesta kiinni ja otti kiekkoa entistä enemmän hallintaansa, joten pelin virtaus kääntyi isännille.

Erän aikana Langhamerin ja Zagidulinin maalien edessä nähtiin pieniä pystypaineja. Tarmo Reunaselle tuomittiin oman maalin suojaamisesta kahden minuutin rangaistus ja tällä erikoistilanteella Lukko pääsi kolmesti vaarallisesti Ilves-maalille. Tässäkin erässä keltavihreän vierasjoukkueen valopilkkuja oli pistepörssin johtaja Joona Ikonen, joka haki vimmatusti joukkueelle avausosumaa.

Ilves kavensi, mutta Lukko vei potin

Kolmas kaksikymppinen oli ottelun viihdyttävin erä, vaikka Ilveksen puhti jäi piippuun. Erän alkupuolella Panu Mieho taklasi ensiksi Thomas Grégoirea ja lopuksi Kestneriä, mutta kummastakaan Ilves-hyökkääjälle tuomaristo ei viheltänyt rangaistusta. Lukon onneksi Grégoire ja Kestner pystyivät tärskystä huolimatta jatkamaan ottelua.

Muutaman vaihdon kuluttua Kestner oli laukomassa Lukkoa jo kolmen maalin johtoon, mutta maali kuitenkin hylättiin pitkähkön videotarkistuksen jälkeen. Maskissa ollut Harri Kainulainen oli liian innokas maalin edustalla ja hänen luistimensa häiritsi tuomariston mielestä Langhameria.

Ilves sai myönteistä virtaa videotuomarin päätöksestä ja paransi hivenen peliään, vaikkakin joukkueen otteissa huokui peliruuhka. Les Lancaster kavensi ottelun jäähyboksista vapautuneen Dominik Mašínin syötöstä, johon tšekkiläinen puolustaja sai taas maukkaan syötön Tommi Tikalta. Tikalla syötön myötä pisteputki kasvoi viiden ottelun mittaiseksi.

Kainulainen kuitenkin paikkasi erän toisella puoliskolla virheensä ja kasvatti isäntien johtoa jälleen kahteen maaliin, kun Ilves-vahti Langhamerin syöttö omille jäi liian lyhyeksi.

Kainulaisen maali ei jäänyt illan viimeseksi, sillä videotuomiolla aiemmin erässä maalinsa menettänyt Kestner sai palkinnon pirteästä pelistään ja laukoi loppulukemat 4–1.

Molemmilla joukkueilla kausi jatkuu paikallispelien merkeissä, kun Ilves isännöi Tapparaa ensi viikon perjantaina. Lukko matkustaa huomenna Poriin Ässien vieraaksi.