Lukko hallitsi, mutta Ilves haki pisteet – Joonas Odenin ulosajo kuohutti Raumalla

LIIGA / Raportti
Joonas Odenin ilta päättyi ulosajoon.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Tiistai-illan liigakierroksella sarjan kärkipaikasta taisteleva Ilves matkasi Raumalle, jossa vastaan asettui alavireinen Lukko. Lopulta Ilves haki pisteet erikoisten vaiheiden jälkeen lukemin 3−4.

Joukkueet kohtasivat toisensa viime viikon torstaina Nokia Arenalla, kun Ilves nappasi tasaisen väännön jälkeen pisteet lukemin 3−2. Kotijoukkue Lukko käy parhaillaan hurjaa taistoa suorasta puolivälieräpaikasta, joten revanssi maistuisi isännille varmasti. Ilves puolestaan kamppailee parhaillaan runkosarjan voitosta paikallisvastustajaansa vastaan. 

Itse ottelussa Lukko hallitsi, mutta Ilves haki täydet kolme pistettä mukaansa. Varsinkin ottelun kolmas erä tarjosi tapahtumia laidasta laitaan, ja lopulta ratkaiseva osuma syntyi Ilveksen puolustajan Dominik Mašínin lavasta rangaistuslaukauksesta. 

Lukon hallintaa kuvaa hyvin maalivahtien torjunnat, kun Vadim Žerenko torjui 33 kertaa ja Lukon maalilla Samuel Jukuri torjui ainoastaan 11 kertaa. 

Ottelussa nähtiin myös ulosajo, kun Joonas Odenin kova polvitaklaus osui vaarallisesti Ondrej Slováčekiin. Voitto oli Ilvekselle ensimmäinen Raumalla kolmeen ja puoleen vuoteen. 

Lukko otti hallinnan toisessa erässä

Ottelun avauserästä ei vauhtia puuttunut. Jo ottelun toisella minuutilla Lukon Scott Pooley pääsi loistavaan maalintekopaikkaan, mutta Žerenko Ilveksen maalilla torjui yrityksen.

Molemmat joukkueet saivat avauserässä tukun loistavia maalipaikkoja. Muun muassa noin kuusi minuuttia ennen erän päätöstä ensin Tuomas Salmela laukoi kiekon tolppaan, ja heti perään toisessa päässä Lukon Onni Korkka pääsi laukomaan hyvästä paikasta.

Ottelun avausmaalia saatiin kuitenkin odotella aina erän viimeisille minuuteille asti, kun ajassa 18.40 Ilveksen puolustajan Simon Johanssonin rannelaukaus upposi onnekkaasti ohi Lukon maalilla aloittaneen Jukurin. Johanssonin lähettämä kiekko otti kimmokkeen puolustaja Slováčekin jalasta ja upposi sisään. 

Myös Ilveksen puolustaja Les Lancaster oli kahteenkin otteeseen lähellä maalintekoa avauserässä. Lancaster pääsi kahdesti nokikkain Lukko-vahdin kanssa identtisestä paikasta, mutta kiekko ei löytänyt vielä avauserässä maaliin. 

Ottelun toinen erä oli suurimmaksi osaksi kotijoukkue Lukon hallintaa. Lukko tuhlaili erässä runsaasti maalipaikkoja, ja kilautti kiekon kahdesti tolppaankin.

Ensin vain puolentoista minuutin pelin jälkeen Jokereista Lukkoon saapunut Henri Ikonen laukoi kiekon tolppaan, ja erän puolivälin paikkeilla Sebastian Repo kilautti rimaan ylivoimalla. 

Lukko sai vahvasta erästään palkinnon lopulta vajaat kolme minuuttia ennen erän päätöstä, kun ottelussa vahvasti esiintynyt puolustaja Thomas Grégoire laukoi tulisella lyöntilaukauksellaan kiekon viivasta sisään. Ilves hankki itselleen vaikeuksia vielä maalin jälkeen ottamalla kaksi kahden minuutin rangaistusta. 

Ulosajo, rangaistuslaukaus ja viisi maalia

Ottelun kolmas erä tarjosi katsojille lähes kaikkea mitä jääkiekko-ottelu voi tarjota. Lukko tuli erään vahvasti, ja noin kuuden minuutin pelin jälkeen Pavol Skalický iski ansaitun johto-osuman. Ennen osumaa Lukolla oli ollut huippupaikka, jossa Žerenko ryösti Michael Hagan täysin. 

Nopeasti tämän jälkeen Ilves pääsi pelaamaan neljällä kolmea vastaan, kun molemmille joukkueille tulleiden väkivaltaisuusjäähyjen lisäksi Repo lähti istumaan kampituksesta. Eemeli Suomi iski upealla käännöllään maalin edestä kiekon sisään, ja Ilves nousi nopeasti tasoihin. 

Suomen osumasta edettiin vain 20 sekuntia, kun Oden törmäsi erittäin vaarallisesti Slováčekiin. Lukko-puolustaja Slováček loukkaantui tilanteessa, ja Odenille tuomittiin ansaitusti ulosajo polvitaklauksesta. Tästä aiheutuneen ylivoiman aikana sattui ja tapahtui. 

Ylivoimaa oli pelattu noin puolitoista minuuttia, kun Scott Pooley iski Pavol Skalickyn upeasta tarjoilusta kiekon lähes tyhjään maaliin, ja Lukko näytti jo karkaavan. Reilu minuutti tästä Balázs Sebők kuitenkin karkasi läpiajoon ja uitti lukemiksi alivoimalla 3−3.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin, kun ottelua oli pelaamatta reilut kuusi minuuttia. Ilveksen puolustaja Mašín karkasi läpiajoon, ja Lukon Mikko Petman joutui rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Mašín päätti mennä itse myös laukomaan, ja iski terävällä rannelaukauksellaan Ilveksen johtoon. 

Mašínin uran ensimmäisellä Liiga−maalilla Ilves myös lopulta haki kolme pistettä. Lukolle tappio oli suuri pettymys, sillä joukkue hallitsi kenttätapahtumia lähes koko ottelun ajan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo