HPK jälleen kerran Lukkoa parempi – Lebedeff paraatipelastuksineen voiton takuumiehenä

Liigan pistepörssiä johtava Michael Joly ratkaisi voiton HPK:lle.
Kuva © Topi Lainio
HPK otti kauden kolmannen voittonsa Lukosta voittolaukauksien jälkeen lukemin 3–2. Michael Joly ja Arttu Pelli jatkoivat tehoiluaan samalla kun Daniel Lebedeff oli oivassa torjuntavireessä.

Perjantaina Raumalla ottivat yhteen sarjakärki Lukko ja pudotuspelipaikasta taisteleva HPK. Hämeenlinnalaiset olivat voittaneet kauden aiemmat kaksi kohtaamista, joista toisen tosin vasta voittolaukauksilla.

Liigan paras kotijoukkue Lukko pyrki vankistamaan sarjajohtoaan ja katkaisemaan kahden ottelun tappioputkensa, kun taas HPK metsästi pisteitä noustakseen pudotuspelipaikoille.

Vierasjoukkue oli jälleen kryptoniittia Lukolle ja haki tärkeät pisteet Raumalta mukaansa voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3–2. HPK:n suurin sankari oli maalivahti Daniel Lebedeff, joka esitti ottelussa pari kauden torjuntaa. Myös joukkueen kultakypärä Michael Joly sekä huippuvireinen Arttu Pelli olivat jälleen keskeisessä roolissa.

Alku vierasjoukkueen komennossa

HPK oli avauserässä kotijoukkuetta etevämpi. Liigan pistepörssin kärkinimi Joly osoitti tehokkuuttaan viimeistelemällä ottelun avausmaalin ylivoimalla. Kanadalaisen rannelaukaus löysi tiensä verkon perukoille ohi pelaajamassan juuri ennen Tomáš Pavelkan jäähyn täyttymistä. HPK:n pistehai pääsi näin kuittaamaan aiemmin erässä hukkaamansa läpiajon.

Tulikuuma Pelli vei vieraat 2–0-johtoon erän lopussa lauottuaan ranteella kiekon ohi Lukko-vahti Artjom Zagidulinin. Maali oli puolustajan toinen tehopiste avauserään, sillä tämä oli merkkauttanut itselleen syötön Jolyn ylivoimaosumaan.

Isännät pääsivät myös kertaalleen erässä ylivoimalle, mutta eivät saaneet hyödynnettyä tilaisuuttaan.

Ketjumuutokset käänsivät otteen

Kotijoukkue tuli toiseen erään uudistetuin hyökkäysketjuin. Ketjumuutokset toivat kaivattua lisävirtaa isäntien peliin. Aktiivinen Lukko hallitsi erää HPK:n joutuessa rikkomaan ja roikkumaan.

Julius Mattila kavensi ylivoimalla tilanteeksi 1–2 Lebedeffin otettua kaksiminuuttisen kampituksesta. Lukon ykkössentterin kauden kymmenenteen maaliin kauniin lättysyötön tarjoili Jere Karjalainen.

Tasoihin kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut erässä nousemaan, vaikka se sai vielä kaksi ylivoimaa kavennusmaalin jälkeen ja pystyi luomaan useamman hyvän maalipaikan. Kaukana Lukon tasoitusosuma ei tosin ollut, mutta Lebedeffin supermiestorjunta Karjalaisen laukaukseen säilytti HPK:n johdon.

Vieraat veivät lisäpisteen mukanaan

Lukko jatkoi kolmannessa erässä vyörytystään. Raumalaiset tasoihin toi joukkueen kapteeni Anrei Hakulinen, jonka maali tarkistettiin vielä videolta. Hidastuksesta kävi nopeasti ilmi kiekon ylittäneen maaliviivan ja kun tilanteessa ei ollut myöskään minkäänlaista sääntörikettä, sai isäntien tasoitus sinetin.

Hieman ennen Hakulisen tasoitusosumaa Sebastian Revolla oli edessään lähes tyhjä maali, mutta jäässä maannut Lebedeff esitti yhden kauden torjunnoista onnistumalla nostamaan kätensä Revon vedon tielle.

Lisämaaleja kolmas erä ei tarjonnut, joten ratkaisua haettiin jatkoajalla. Eetu Liukas sai jo survottua kiekon maaliin röyhkeän haastonsa päätteeksi, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen maalivahdin häirintänä.

Joukkueiden paremmuus saatiin selville vasta voittomaalikilpailussa, jonka ainoa onnistuja oli vieraiden kultakypärä Joly. Näin voitto kirjattiin lopulta HPK:lle lukemin 3–2.

Hämeenlinnalaiset jatkoivat piikkinä isäntien lihassa ottaen kauden kolmannen voittonsa Lukosta. Lukon tappioputki venyi jo kolmeen otteluun, mikä on sille ensimmäinen laatuaan tällä kaudella. Samalla sen sarjajohto kutistui kahdella pisteellä Ilveksen kukistettua omassa ottelussaan Tapparan varsinaisella peliajalla.

Lukko matkaa lauantaina Turkuun, jossa se pyrkii katkaisemaan tappiokierteensä TPS:ää vastaan. HPK:n seuraava ottelu on tiedossa vasta perjantaina 3. helmikuuta, kun se isännöi Ilvestä.