Lukko jätti HIFK:n tylysti nollille – ottelussa nähtiin viivytyksiä ja ulosajo

Anrei Hakulinen vei ottelun loppuhetkillä Lukon 2–0 johtoon.
Kuva © Tiia Mahkonen
Lukolle 2–0 voitto vähämaalisessa mittelössä. HIFK:n maalinteon tehottomuus jatkui. Ottelussa Otto Karvinen lensi ulos taklattuaan Otto Somppia. Artjom Zagidulin torjui jo kauden viidennen nollapelinsä.

Lukon ja HIFK:n kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi kotijoukkueen 2–0 voittoon.  Kamppailu käytiin Lukon kauden ennätysyleisön edessä. Helsingin IFK täytti tänään 125 vuotta.

Lukko puolusti omaa maaliaan vakuuttavasti ja maalilla ollut Artjom Zagidulin pelasi jo kauden viidennen nollapelinsä.

HIFK:n ylivoima takkusi edelleen eikä näin ollen kolmella yrityksellä tullut tulosta. Myös vieraiden maalinteon vaikeudet jatkuivat.

Tasaisessa ottelussa pari viivytystä ja yksi ulosajo

Ensimmäinen erä oli joukkueilta tasainen eikä kumpikaan päässyt hyville maalipaikoille montaa kertaa. Lähimpänä maalintekoa oli laukauksellaan Lukon Thomas Grégoire, mutta maaliviivan tuntumasta yritys ehdittiin pelastaa.

Toisen erän puolivälin tuntumassa HIFK:n Otto Karvinen lensi ottelusta ulos taklattuaan Lukon Otto Somppia. Somppi poistui vertavuotavana pukukopin puolelle. Hyökkääjä palasi kuitenkin erän loppupuolella poski paikattuna pelaamaan.

HIFK kesti viiden minuutin alivoiman sangen helposti. Tämän alivoiman paras paikka siunaantui läpiajoon päässeelle vieraiden Teemu Tallbergille.

Erän viimeisellä vitosella kotijoukkue sai avattua ottelun maalihanat Harri Kainulaisen ylivoimamaalilla. Maali meni helposti räpyläkäden puolelta Roope Taposen taakse.

Erän loputtua nähtiin vielä pientä tappelua HIFK:n Micke-Max Åstenin ja Lukon Anrei Hakulisen välillä. Molemmille kirjattiin tilanteesta väkivaltaisuudesta jäähy.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet saivat luotua muutamia loistavia maalipaikkoja. Lukolle tuli muun muassa kaksi ylivoimahyökkäystä, jotka Taponen kuitenkin torjui.

Ottelun viimeisellä vitosella HIFK sai viimeinkin kiekon reppuun, mutta maali kuitenkin hylättiin pitkän videotarkistuksen jälkeen korkean mailan takia.

Viimeisillä minuuteilla vieraat saivat paineistusta aikaiseksi, mutta loppukirin katkaisi Lukon Hakulinen laittamalla kiekon tyhjään maaliin.

Viimeisillä sekunneilla kaukalon pleksi jouduttiin vaihtamaan halkeaman takia. Pleksin vaihdon jälkeen HIFK koitti vielä kaventaa ottelua ilman maalivahtia tuloksetta, ja peli päättyi Lukon 2–0 voittoon.