HIFK jatkoi pisteputkeaan Lukon kustannuksella – Taponen ja Pakarinen vierasvoiton takaajina

Roope Taponen oli maalillaan ohittamaton.
HIFK jatkaa kiriään kohti suoraa pudotuspelipaikkaa voitettuaan Lukon vieraissa maalein 0–3. Voiton myötä IFK:n pisteputki venyi jo 14 ottelun mittaiseksi.

Torstai-illan ainoassa Liiga-kamppailussa Raumalla vastakkain olivat sarjaa johtava Lukko ja tammikuun kuntopuntarin kärki HIFK. Kauden keskinäiset kohtaamiset olivat raumalaisten eduksi 2–1.

Joukkueet tarjosivat Kivikylän Areenaan saapuneelle yleisölle vauhdikkaan kiekko-ottelun, joka päättyi vieraiden juhliin maalein 0–3.

Voiton HIFK:lle takasi torjunnoillaan kauden neljännen nollapelinsä pelannut Roope Taponen. Vahvan panoksen vierasvoittoon antoi myös kahden tehopisteen iltaa viettänyt Iiro Pakarinen.

Vieraiden hienoista hallintaa

Vieraiden kuumavireinen ykkösketju aloitti maalinteon vain kolmen minuutin pelin jälkeen. Ottelun avausmaali merkittiin juuri jatkosopimuksen HIFK:n kanssa tehneelle Kristian Vesalaiselle, josta Pakarisen laukoma kiekko kimposi maaliviivan yli. Ketjun kolmas lenkki, Leijoniin kutsun saanut Juha Jääskä nappasi maalista kakkossyötön.

Lukko haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä, mutta tuomaristo ei löytänyt perusteita maalin hylkäämiselle ja näin osuma säilyi voimassa. Epäonnistunut haasto tiesi kotijoukkueelle pelin viivyttämisestä kahden minuutin rangaistusta, jota HIFK ei onnistunut kuitenkaan hyödyntämään.

Kamppailuvaade ja vauhti olivat avauserässä korkealla tasolla. Vierailija HIFK oli hienoisesti niskan päällä, mitä edesauttoi sen saama ylivoima-aika.

Vahva Lukko, suvereenimpi Taponen

Toisessa erässä hallinta siirtyi kotijoukkueelle, joka sai aikaiseksi vahvaa hyökkäyspään painetta sekä laukomaan useampaan otteeseen hyvistä paikoista. Lukon painostuksesta huolimatta HIFK kesti isäntien rynnistyksen Taposen johdolla. Torjuntoja IFK-vahdille kirjattiin erästä yhteensä 15 kappaletta.

Parhaat tekopaikat osuivat isäntien Josh Kestnerille, Gabriel Fontainelle ja Thomas Grégoirelle, mutta kukin heistä joutui puistelemaan päätään Taposen löytäessä kerta toisensa jälkeen kiekon tielle.

HIFK:n pisteputkelle jatkoa

Vierailijat lisäsivät johtoaan päätöserän alussa Pakarisen onnistuttua ylivoimalla. Ykkösketjun laidassa viilettävä HIFK-hyökkääjä siirsi Otso Rantakarin laukauksesta syntyneen irtokiekon ohi Artjom Zagidulinin.

Lukko haki kavennusosumaa vimmatusti, mutta ei onnistunut ohittamaan Taposta edes ilman maalivahtia pelatessaan. Sen sijaan Eetu Koivistoinen paketoi vierasvoiton lukemin 0–3 osumalla tyhjään maaliin.

Kovassa nousukunnossa oleva HIFK on Raumalta haetun voiton myötä nyt 14 ottelun mittaisessa pisteputkessa ja jatkaa loppukiriään kohti suoraa pudotuspelipaikkaa.

Lukon seuraava ottelu on lauantaina, kun sen vieraaksi Raumalle saapuu TPS. HIFK pelaa sekin seuraavan kerran lauantaina isännöidessään iltapäiväkamppailussa Tapparaa.