Satakunnan herruudesta ei jäänyt epäselvyyttä − Lukko murskasi Ässät

Aleksi Saarela onnistui uran ensimmäisessä hattutempussaan Liigassa.
Kuva © Juuso Koro
Ässät lähti tärkeään otteluun hakemaan vieraspisteitä Raumalta taisteluun pudotuspelipaikasta. Lukko oli tyly isäntä ja näytti kuuluvansa sarjataulukon kärkeen. Ottelun sankari oli kypärätempun viimeistellyt Aleksi Saarela.

Porin Ässät aloitti ottelun pirteällä jalalla. Vierailijat onnistuivat nostamaan hyökkäyksiään raumalaisten päätyyn. Porilaiset pääsivät ensimmäisenä kokeilemaan ylivoimaansa, joka on ollut viime aikoina hukassa. Sarjan parasta ylivoimaa pelaava Rauman Lukko selvitti tämän tilanteen, vaikkakin Ässät sai luotua muutaman laadukkaan paikan.

Tasakentällisin peli oli läpi erän vauhdikasta päästä päähän -kiekkoa, jossa molemmat joukkueet saivat aikaan vaarallisia maalipaikkoja.

Myös Lukko pääsi kokeilemaan ylivoimaansa jopa kahden miehen ylivoimailla. Kotijoukkue hyödynsi tämän ja siirtyi Aleksi Saarelan lyöntilaukauksella 1-0 johtoon.

Liigan maalipörssiä johtava Sebastian Wännström pääsi kokeilemaan tasoitusta rangaistuslaukauksesta, mutta Lassi Lehtinen Lukon maalilla selvitti tilanteen.

Rangaistuslaukauksen jälkeen kotijoukkueen ylivoima jatkui ja Aleksi Saarela latoi laukauksellaan Lukon 2-0 johtoon. Näistä lukemista siirryttiin ensimmäiselle erätauolle.

Saarela täydensi hattutemppunsa

Lukko saapui toiseen erään valmiina ratkaisemaan ottelun. Pelikello oli kerinnyt vanheta vain 43 sekuntia kun Eetu Koivistoinen laittoi lukemat 3-0. Tämän jälkeen Jonne Tammela osuu 4-0 ja tämä osuma riitti Ässien maalivahti Linus Söderströmille.

Aleksi Saarela sai ansaituin hattutemppunsa pian maalivahdin vaihdon jälkeen ja näin myös Atte Tolvanen ohitettiin ottelussa ensimmäisen kerran. Ässien kavennusmaali oli  oli laiha lohtu, kun pian tämän jälkeen Sebastian Repo siirsi Lukon jo 6−1 -johtoon.

Robin Press sai syötön osumaan ja näin rikkoi Lukon yhden kauden puolustajien piste-ennätyksen. Piste oli Pressille 40. tällä kaudella. Vielä erän lopulla vierailijoiden tanskalainen Nicolai Meyer kavensi tilanteeksi 6-2.

Kolmannessa erässä Ässät jälleen laukoi useammin kuin kotijoukkue, mutta myös jälleen tehottomammin. Julius Mattila kaapi aloitusvoiton ja Pavol Skalicky tälläsi loppulukemat 7-2.

Muuten rikkonainen erä oli ensimmäisen erän tyyppinen. Laukaukset jakautuivat huomattavasti maaleja tasaisemmin. Tuloksiin nähden yllättävästi vierasjoukkue ampui ottelussa useammmin. Lukolla Lassi Lehtinen 34 torjuntaa ja Ässien parivaljako Söderström/Tolvanen torjui yhteensä 22 kertaa.

Lukko voitti kauden kaikki neljä paikallisottelua, joten Satakunnan herruudesta ei jäänyt tällä kaudella epäselvyyttä.