Lukko vei Satakunnan herruuden nimiinsä – Sebastian Repo iski kahdesti

LIIGA / Raportti
Samuel Jukuri nappasi maalillaan 23 torjuntaa sekä muutaman läpiajon. Voitto oli Jukurille ensimmäinen Lukon paidassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Rauman lauantai-illassa nähtiin kauden viimeinen Satakunnan paikalliskamppailu, joka päättyi Lukon voittoon lukemin 4–1. Kotijoukkue hallitsi peliä, eikä Ässät saanut loppukiriään missään vaiheessa käyntiin.

Koronatartuntojen sekä Miska Kukkosen pelikiellon vuoksi kaventunut raumalaisrosteri pääsi välittömästi ylivoimalle, mutta Arttu Ilomäen laukaus kolisutti tolppaa.

Scott Pooley sai iskun käsilleen ja televisiokameroiden kuvatessa yhdysvaltalaishyökkääjää maalisummeri soi. Ässät-puolustus nukkui tilanteessa, Oliver Suni sai päädyn kautta kiekon ja päästessään nokikkain Konstantin Volkovin kanssa Lukko−hyökkääjä nosti pelivälineen maaliin.

Tempo heitteli laidasta laitaan. Ässien ykkösketju rakensi hyvän paikan Albin Erikssonille, mutta kahdesta yrityksestä huolimatta Samuel Jukuri piti maalin puhtaana. Derek Barach laukoi kiekon myös tolppaan, ja kotijoukkueella oli niin ikään omat paikkansa.

Kotijoukkueella oli ajoittain vaikeuksia käynnistää peliä, sillä kiekkoa pudotettiin jatkuvasti alaspäin. Lukko pääsi kuitenkin kahden maalin johtoasemassa erätauolle, sillä viisi sekuntia ennen erän loppua Sebastian Repo laukoi kiekon kahden porilaispelaajan kautta verkkoon ylivoimalla.

31 ottelua ja 16 maalia

Repo oli päästä iskemään illan toisen osumansa, mutta Volkov torjui vielä maatessaankin kiekon aivan maaliviivan tuntumasta. Muutamaa minuuttia myöhemmin sama mies kuitenkin iski kahdeksannen maalinsa viimeiseen 11 otteluun tarkalla laukauksella.

Maalin myötä Repo rikkoi yhden kauden maaliennätyksensä, vaikka hän oli sivussa loukkaantumisen vuoksi kaksi kuukautta. Lukko iski hetkeä myöhemmin kiekon myös tasavajaalla maaliin ruuhkan keskeltä, mutta Ässät haastoi maalin onnistuneesti. 

Raumalaisjoukkue oli kokonaisuudessaan paremmalla pelipäällä, vaikka Eriksson pääsikin läpiajoon. Ässien puolustuksella oli ajoittain sijoittumisvaikeuksia, ja viisikko lähti ajoittain hankalissa tilanteissa vaihtoon.

Pelivalmius näkyi Lukon neljännessä maalissa, kun Pooley pääsi hyvältä sektorilta laukomaan kiekon reppuun, ja Volkov jäi tilanteessa täysin yksin. Ässät sai toisen erän loppuun ensimmäisen kokonaisen ylivoiman, mutta toiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 4–0.

Kotijoukkue hallitsi ottelua

Laukaisumääriltään kolmannen erän alkupuolisko meni Ässille. Vierasjoukkue sai myös 4–1-kavennuksen aikaan ajassa 43.21, kun Sakari Salminen iski seitsemännen maalinsa ja rikkoi kymmenen ottelun maalittoman putkensa.

Lukko pelasi viisaasti johtoasemassa, eikä naapuriseura päässyt vyöryttämään pitkiä hyökkäyksiä Lukon päädyssä. Läpi ottelun Lukko oli paremmin pelissä kiinni tasaviisikoin pelatessa, vaikka Jukuri joutui maalillaan torjumaan useamman kerran kuin virkaveli.

Ottelu päättyi lukemiin 4–1, joten raumalaisseuran kova tilastorivi Satakunnan paikalliskamppailuissa sai jatkoa. Voitto oli raumalaisille tärkeä, sillä se oli ensimmäinen kolmen pisteen voitto lähes kuukauteen. Ässille tappio oli viides putkeen.

Ison onnistumisen sai myös Jukuri, joka nappasi muutaman läpiajon sekä yhteensä 23 torjuntaa, kun Volkovin torjuntamääräksi jäi 17. Lukko jatkaa kauttaan heti seuraavana päivänä Lahdessa, kun Ässien seuraava ottelu on vasta ensi perjantaina.

– Iso tasonnosto koko joukkueelta. Pelattiin vähän tylymmin ja maalipaikat tuottivat tarvittavat maalit. Huomenna jatketaan, Repo totesi C Moren haastattelussa ottelun päätyttyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo