Harvinaislaatuinen maali-ilottelu Raumalla – 15 kotijoukkueen pelaajaa pisteille

Äijänsuolle saapuneet kotijoukkueen kannattajat saivat makeaa mahan täydeltä
Loppuunmyyty Äijänsuon jäähalli pääsi todistamaan harvinaislaatuista jääkiekko-ottelua. Kauden toisessa Satakunnan derbyssä Lukko iski suvereenin esityksen päätteeksi taululle lukemat 9–1.

Lukko sai Karjalaturnauksessa pelanneen nelikkonsa takaisin karanteenin jälkeen. Joukkueiden välinen mittelö oli Ässien viikon kolmas sekä Lukon toinen ottelu. Ottelussa ei jäähyiltä vältytty, ja maaleja nähtiin yhteensä kymmenen kappaletta. Viimeksi yhtä suurin lukemin päättynyt ottelu pelattiin Jyväskylässä vuonna 2010.

Ässien sysimusta alku

Äijänsuolle saapunut vierasjoukkue tuskin haluaa myöhemmin muistella ottelun ensimmäistä erää. Ensimmäisen viiden minuutin aikaikkunassa Ässien verkkoon iskettiin kaksi maalia, ja Lukon Aleksi Saarela pääsi myös yrittämään rangaistuslaukausta siinä kuitenkaan onnistumatta. Rasmus Tirronen sai väistyä maaliltaan tehden tilaa Sami Aittokalliolle.

Avausmaalin iski pakkien pistepörssin toisena oleva Vili Saarijärvi. Tehopuolustaja jatkaa kymmenen ottelun pisteputkessa, ja yhtä ottelua lukuun ottamatta pisteitä on syntynyt jokaisessa ottelussa. Ottelun toisen maalin sekä kauden avausmaalinsa pääsi lyömään sisään Lukko-kapteeni Heikki Liedes. Kotijoukkue pelasi puolet erästä ylivoimalla, joista kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla. Kultakypärää kantava Eetu Koivistoinen pääsikin lyömään ylivoimalla taitavasta syötöstä tilanteeksi 3–0.

Huomion arvoista oli se, että Ässien pelaajat eivät saaneet missään vaiheessa laukauksia kohti maalia Jesperi Kotkaniemen tolppalaukausta lukuun ottamatta. Oskari Setäsen torjuntatilastoihin ei siis merkintöjä tullut.

Toisessa erässä paljon jäähyjä

Toisen erän alkuhetkillä Ässät sai luotua paikkoja Setäsen vartioiman maalin edustalle ja peli näytti vierasjoukkueen kannalta raikkaammalta. Lopulta myös kuparinen rikottiin, kun Miro Mäkinen pääsi iskemään kauden avausmaalinsa sekä koko liigauransa kolmannen maalin kolmen minuutin pelin jälkeen.

Toisessa erässä nähtiin ensimmäisen erän tapaan runsaasti jäähyjä. Lukko pääsi kaunistelemaan tilastojaan rokottamalla kahdesti ylivoimalla Robin Pressin sekä Daniel Audetten maaleilla. Myös Ässät sai oman mahdollisuutensa pelatessaan kahden miehen ylivoimalla, mutta muutoksia se ei tilastoihin tuonut. Kokonaisuudessaan toisessa erässä laukausten sekä torjuntojen määrät tasoittuivat, vaikka kotijoukkue olikin edelleen hallitsevampi osapuoli.

Avoimien ovien päivä

Ottelun kolmas erä ei tuonut marssijärjestykseen muutosta. Ässät ei päässyt luomaan vaarallisia maalipaikkoja muutamia yrityksiä lukuun ottamatta, kun taas Lukko sai lisättyä maalisarakkeeseensa vielä harvinaiset neljä täplää lisää. Press iski illan toisen maalinsa ylivoimalla, ja Sebastian Repo pääsi tekemään seuraavat kaksi maalia, joista jälkimmäinen syntyi ylivoimalla. Poikkeusta sääntöön ei tuonut ottelun viimeiseksi jäänyt maali, jonka Pavol Skalický teki kuinkas muutenkaan kuin ylivoimalla.

Ottelun tehomiehinä häärivät Audette tehoillaan 1+3, ja kolme pistettä mieheen keräsivät myös Press (2+1) sekä Ville Heinola (0+3). Lukon pelaajista kaikkiaan 15 ylsi tehopisteille, joten voineen puhua näytöstyyliin voitetusta ottelusta.

Ässille merkattiin yhteensä 14 jäähyä, ja Lukko iski kuusi ylivoimamaalia. Ässien maalivahdeille kertyi ottelussa yhteensä 33 torjuntaa, kun Setäsen lukema oli 17. Harvinaisen suurinumeroinen voitto toi Lukolle myös kauden kuudennen kotivoiton. Harvinaislaatuisen voiton lisäksi koossa on harvinaislaatuinen 17 ottelun mittainen kotivoittojen putki.