Ässien pudotuspelihaaveille vakava kolaus – Lukolle seitsemäs perättäinen voitto Satakunnan derbyssä

LIIGA / Raportti
Sebastian Repo on iskenyt vähintään pisteen seitsemässä perättäisessä derbyssä Ässiä vastaan. Illan ottelussa tehopisteitä kertyi kolme.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Satakunnan paikalliskamppailuista ei koskaan tunnetta puutu. Lukko on voittanut aiemmat neljä kohtaamista ja osan niistä harvinaisenkin suurinumeroisesti. Lukon voittoputki Ässistä kasvoi illan myötä seitsemän ottelun mittaiseksi, kun kotijoukkue nappasi 6–3-voiton.

Ässillä oli selkeä agenda illan otteluun, sillä joukkue halusi pitää pudotuspelihaaveensa elossa. Lukko sen sijaan pyrki saamaan otteisiinsa tasaisuutta ennen kauden loppusuoraa.

Ottelun alku mentiin täysin Lukon hallinnassa, ja ensimmäisen starttinsa helmikuun jälkeen pelannut Sami Aittokallio joutui heti venymään torjuntoihin Ässien maalilla. Lukon alivoimapelaaminen on ollut etenkin kotikaukalossa murskaavaa ja Ässien ylivoima sen sijaan viimeisen 15 ottelun otannalla Liigan huonointa. Tilastoja ei kuitenkaan kannata liikaa tuijotella, ja sen pääsi todistamaan Joe Morrow kauden neljännellä maalillaan.

Lukko pääsi hakkaamaan ja pyörittämään pitkän aikaa ennen maalin syntymistä. Tasoitusmaalin iski kuitenkin Julius Mattilan ollessaan täysin vapaana maalin edessä. Tasoitusmaali syntyi pari minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua.

Ässät sinnitteli mukana

Toinen erä alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinen, vaikka ajoittain Ässät pääsi paremmin pelin päälle ja pystyi luomaan tekopaikkoja, jokseenkin parhaan maalintekosektorin ulkopuolelta. Lukko ottikin hallinnan itselleen myös maalien muodossa. Puolustajien piste- ja maalipörssin johtaja Robin Press päätti 13 ottelun maalittoman putkensa iskemällä tutulta paikalta kiekon Aittokallion selän taakse.

Vaikka Ässät puolusti pitkiä pätkiä, onnistui se kuitenkin tekemään tasoitusmaalin. Ässien ykkösketju joutui puolustushommiin pitkäksi ajaksi, mutta vastahyökkäys onnistui ja joukkue nousi kuin varkain tasoihin Lukon hallinnasta huolimatta. Maalintekijäksi merkattiin Jakob Stenqvist, joka päätti niin ikään maalittoman putkensa, joka oli venynyt yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Jos puolustajat ovat nousseet parrasvaloihin ottelussa, kävi niin Lukon johtomaalinkin kohdalla. Lukas Klok antoi taidokkaan syötön maaliin, jonka Mikko Petman pääsi viimeistelemään muutamisen minuuttia ennen toista erätaukoa.

Ässien turhautuminen kostautui

Lukon konkarihyökkääjä Toni Koivisto sai kiekon maaliin saakka heti kolmannen erän alussa, mutta osuma hylättiin lopulta käsimaalina. Näin ollen Ässät selvisi säikähdyksellä ja ero oli edelleen vain maalin verran.

Sebastian Revon pisteputken jatkuminen kelpasi raumalaisille. Repo pääsi lyömään ylivoimalla miinuskulmasta kiekon sisään Aittokallion torjunnan kautta. Maalin myötä Revon pisteputki Ässiä vastaan on nyt jopa seitsemän ottelun mittainen.

Ässät onnistui kuitenkin tekemään ottelun toisen ylivoimamaalin, joten viimeisten otteluiden ylivoimatilastot paranivat huomattavasti. Ty Rattie pääsi lyömään kiekon Lukon Oskari Setäsen ohi ja toi vierasjoukkueen maalin päähän.

Jos Lukko oli tehnyt Ässiä vastaan 13 ylivoimamaalia ennen illan ottelua, lukemaan saatiin lisäystä kahden maalin verran. Aittokallio otti ensin Pressin kovan vedon kiinni, mutta Repo jäi vartioimatta maalin eteen, ja mies iski kauden 30. pisteensä. Ässät on ottanut eniten jäähyjä Liigassa ja viimeisen 15 ottelun otannalla alivoimaprosentti on vain 66 prosenttia.

Lukko venytti voittoputkensa paikallispeleissä seitsemän ottelun mittaiseksi. Viimeisissä seitsemässä paikalliskamppailussa Lukko on tehnyt 41 maalia ja päästänyt ainoastaan 11. Loppulukemat viimeisteli tyhjään maaliin Anrei Hakulinen. Sekä Hakulinen että maaliin syöttäjäksi merkatut Audette sekä Repo nauttivat kolmen pisteen illasta. Lisäksi Press iski niin ikään kolme pistettä. Aittokallio nappasi peräti 44 torjuntaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo