Ässät saalisti kipeästi kaivatut kolme pistettä Raumalta

LIIGA / Raportti
Daniil Tarasov esitti näyttäviä torjuntoja Satakunnan paikalliskamppailussa.
Kuva © Saana Hakala
Kauden kolmas Satakunnan paikalliskamppailu päättyi lopulta porilaisten hyvän päätöserän turvin Ässien selvään voittoon. Lukko joutui nöyrtymään, vaikka sillä oli iltaan selvä materiaalietu puolellaan.
Lähtökohdat 

Kotijoukkueen viime viikot ovat olleet tuloksellisesti ailahtelevaisia. Edellisessä ottelussaan keskiviikkona Pelicansia vastaan Lukko palasi parin tappion jälkeen taas voittojen tielle.

Lauantai-illan peli on kuluvan kauden kolmas Satakunnan paikalliskamppailu. Ensimmäinen ottelu päättyi porilaisten voitonjuhliin, mutta kuukausi sitten Lukko tasoitti tilanteen jättäen Ässät nollille Raumalla.

Maalivahtipelaaminen 

Oskari Setäsen ilta ei ollut erityinen kumpaankaan suuntaan. Mies pelasi kohtuullisen ottelun, mutta ei pystynyt loistamaan tiukemmissa paikoissa.

Puolustuspelaaminen 

Lukkopuolustus ei illan aikana kyennyt lopulta pääsemään omalle tasolleen, vaan Ässät pääsi moneen kertaan maalintekopaikoille. Vaikka teknisesti raumalaiset puolustivat kohtuullisesti läpi illan, paikalliskamppailussa tarvittava sisukkuus ja voitontahto jäivät hieman puuttumaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Lukko pääsi erityisesti toisessa kerrassa useisiin pitkiinkin pyörityksiin ässämaalilla, mutta tulosta ei vain tullut osittain Tarasovin hyvien torjuntojen ja osittain huonon onnenkin vuoksi.

Lukon hyvä kiekonhallinta pakotti Ässät päätöserää lukuunottamatta pyrkimään vain vastahyökkäyksiin, ja lopulta peli kääntyikin Lukon hallinnasta huolimatta vierailijoille.

Erikoistilanteet 

Lukko kärsi itse jäähystä ainoastaan kerran koko illan aikana, jolloin se sai Ässät hyvin pidettyä pois maalinteosta.

Raumalaisten ylivoimaa ei voi kuitenkaan kehua, sillä toisessa erässä Lukolla oli mahdollisuutensa kahden miehen ylivoimalla, mutta maaleihin ei joukkue kyennyt. Tämä ylivoima toimikin pelissä eräänlaisena vedenjakajana, sillä sen jälkeen hallinta alkoi siirtyä enemmän vierasjoukkueelle.

Lähtökohdat 

Ässien kausi on ollut vaikea hyvää alkua lukuunottamatta eikä marraskuukaan ole tuonut helpotusta joukkueelle. Edellisestä kymmenestä ottelusta porilaiset ovat onnistuneet voittamaan ainoastaan kaksi.

Patapaidat kohtasivat torstaina Turussa TPS:n, ja 0−2-johdosta huolimatta Ässät onnistui lopulta häviämään ottelun turkulaisten iskiessä viimeisessä erässä peräti viisi maalia.

Maalivahtipelaaminen 

Torjuntavuorossa vierasjoukkueella oli Daniil Tarasov, ja hän pelasikin hyvän ottelun. Lukko onnistui muutamaan kertaan saamaan melkoisen hässäkän ässämaalille, mutta Tarasov sai venytettyä aina jonkun raajan kiekon ja maalin väliin.

Täysin puhtaita papereita nuori mies ei illasta kuitenkaan saa, sillä Lukon toinen maali sujahti helpohkosti sisään.

Puolustuspelaaminen 

Ässien puolustuksen kokoonpano oli jälleen kokenut muutoksia, kun Jakob Stenqvist oli jätetty katsomon puolelle, mutta taas Tommi Taimi astui mukaan peliin. Taimi juhlistikin paluutaan kokoonpanoon iskemällä padalle illan kolmannen maalin.

Yleisesti ässäpuolustuksella oli lauantaina mukanaan taistelutahtoa, joka näkyi erityisesti useina blokkauksina Lukon pyöritysten aikana. Edelleen porilaisten avauspelissä vaikutti olevan haasteita, mutta viime aikojen esityksiin verrattuna yllättävän ehjän ottelun Ässät onnistui puolustuksenkin osalta esittämään.

Hyökkäyspelaaminen 

Pitkästä aikaa Ässien hyökkäyspeli vaikutti yritteliäältä ja suoraviivaiselta. Erityisesti ensimmäisessä erässä Lenni Killisen tekemän tasoitusmaalin jälkeen porilaisten hyökkäyspeli sai aivan uudenlaista virtaa.

Pelin edetessä porilaiset joutuivat antamaan hieman periksi Lukon pyörittäessä peliä välillä pitkiäkin aikoja, mutta viime aikoina usein nähtyä täydellistä romahtamista Ässien otteluun ei lauantaina tullut. Päinvastoin porilaiset onnistuivat kahteen kertaan pääsemään pelissä tasoihin ja lopulta vielä ohikin.

Erikoistilanteet 

Lauantai-illan paikalliskamppailuksi pelissä nähtiin hyvin vähän jäähyjä. Toisessa erässä Ässät joutui kahden miehen alivoimalle, mutta selviytyi tilanteesta puhtain paperein.

Vaikka alivoima onnistui hienosti, ei toisaalta yhdeksi kaksiminuuttiseksi jäänyt ylivoimapeli tarjonnut ihmeempiä suorituksia Ässiltä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo