Sarjakärki Kärpät runnoi TPS:n tylysti nurin − Marko Virtasen uudistuksia ei näkynyt turkulaisten pelissä

LIIGA / Raportti
Kärpät juhli Oulussa lauantaina.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Oulun Kärpät ei antanut Turun Palloseuralle mitään saumaa voittaa lauantain Liiga-kierroksella. Sarjakärki oli alkukauden rämpinyttä turkulaisjoukkuetta parempi joka osa-alueella. Loppulukemiksi muodostui 6−2.
Lähtökohdat 

Ennen illan ottelua Oulun Kärpät oli napannut seitsemän perättäistä kolmen pisteen voittoa ja hivuttautunut sarjan kärkeen ohi Tampereen Tapparan. Oululaiset kaatoivat Pelicansin perjantaina Lahdessa lukemin 3−0. 

Maalivahtipelaaminen 

Justus Annunen jatkoi vahvaa kauttaan eikä mahtanut TPS:n maaleille mitään. Tilanteet Annusen maalilla olivat vähissä, mutta nuorukainen hoiti leiviskänsä normaalisti. 

Puolustuspelaaminen 

Kärpät oli lauantaina joka osa-alueella TPS:ää parempi. Puolustus aukesi oikeastaan kaksi kertaa, joista Lauri Pajuniemi ja Markus Nurmi iskivät maalit. Avauserän alkua lukuun ottamatta vieraat eivät päässeet pitkiin vyörytyksiin oululaisten alueelle.

Hyökkäyspelaaminen 

Oululaiset viimeistelivät armottomasti ja rokottivat turkulaisten virheistä. Kaksi ensimmäistä maalia tulivat kymmenen sekunnin sisään ja neljännen maalin Kärpät iski välittömästi TPS:n kavennuksen jälkeen. Jussi Jokinen survoi ottelussa kauden avausmaalinsa.

Erikoistilanteet 

Oululaiset olivat ylivoimalla todella tehokkaita. Kaksi ylivoimamaalia ja Julius Junttilan tekemä kuudes maali, joka tuli juuri TPS-jäähyn päätyttyä, olivat Kärppien ylivoiman saldo lauantaina.

Alivoimalla kotijoukkue piti turkulaismiehistön poissa vaarallisimmilta paikoilta.

Lähtökohdat 

TPS katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa perjantaina Kuopiossa KalPan vieraana. Ilari Filppula ja Lauri Pajuniemi johdattivat maajoukkuetauon ajan uuden valmentajan Marko Virtasen oppeja opetelleen TPS:n 5−2-voittoon. Turkulaiset pelasivat samalla kokoonpanolla kuin perjantaina. 

Maalivahtipelaaminen 

Rasmus Tirrosen toimintaa TPS-maalilla ei voi moittia, vaikka Kärpät latoi kiekon kuusi kertaa turkulaisvahdin taakse. 29-vuotias koppari poimi muun muassa useita poikittaissyötöstä tulleita laukauksia ja yhden läpiajon. 

Puolustuspelaaminen 

TPS:n päävalmentaja Marko Virtanen haluaa, että joukkue riistää kiekon nopeasti puolustuspäässä, jotta pelaajilla jää energiaa hyökkäykseen. Tänään tämä ei toteutunut. Lisäksi turkulaiset tekivät muutamia isoja virheitä, jotka johtivat kotijoukkueen maaleihin. 

Virtanen on myös painottanut maalineduspelaamisen merkitystä. Kärpät iski viisi maalia TPS:n maalin edestä. 

Hyökkäyspelaaminen 

TPS:n hyökkäyspään pelaaminen jäi varsin ohueksi Kärppien vyörytystä vastaan. Toisen erän jälkeen Kärpät-vahti Annusella oli vain viisi torjuntaa ja yhteensä niitä kertyi kahdeksan. Turkulaisten avainpelaajat, kuten Lauri Korpikoski ja Petteri Wirtanen, eivät suorita tasolla, jota heiltä odotetaan.

Nuoriso-osastolla sen sijaan löytyy ilonaiheita, sillä 20-vuotias Lauri Pajuniemi tykitti upean vedon yläkulmaan ja 21-vuotias Markus Nurmi sutaisi upean kuljetuksen jälkeen kiekon alakulmaan. 

Erikoistilanteet 

TPS:n alivoima oli passiivista ja oman maalin edessä turkulaiset eivät onnistuneet siirtämään kärppämiehistöä pois Tirrosen edestä. Tämä näkyi etenkin kotijoukkueen kuudennessa maalissa, jossa oululaiset sohivat useita kertoja maalia kohti.

Ylivoima oli kiekon siirtelyä eikä varsinaisia tilanteita syntynyt. 

Ottelun ratkaisu 

Kärpät katkaisi TPS:n selkärangan toisessa erässä, kun Michal Kristof niittasi kotijoukkueen uudestaan kahden maalin johtoon. TPS:n 3−2-kavennuksesta oli kulunut vain puoli minuuttia. 

Kärpät jatkaa sarjan kärjessä, TPS viimeistä edellisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo