Tappara venytti voittoputkeaan KooKoon kustannuksella – Christian Heljangolle jo kauden viides nollapeli

LIIGA / Raportti
Tutut nimet olivat vastuussa Tapparan osumista.
Torstai-illan seitsemän ottelun liigakierroksen päätti Liigan kärkipään kamppailu KooKoon ja Tapparan välillä Kouvolassa. Tappara venytti voittoputkeaan jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun KooKoo kaatui lukemin 0–3.

Joukkueet lähtivät Kouvolan torstai-iltaan hyvin erilaisista asetelmista. Vaikka kotijoukkue KooKoo olikin iltaan lähdettäessä sarjataulukon sijalla viisi, se oli ennen ottelua kärsinyt edellisistä kuudesta ottelustaan viisi tappiota. Tappara puolestaan lähti Kouvolaan hurjassa vireessä, sillä vieraat metsästivät ottelusta jo kahdeksatta perättäistä voittoaan. 

Ottelu oli lopulta vauhdikas, ja molemmat joukkueet onnistuivat luomaan hyviä maalipaikkoja itselleen. Tappara onnistui lopulta venyttämään voittoputkeaan tasaisen vahvalla ja rauhallisella peliesityksellään. Illan juhlittu sankari oli Tapparan maalivahti Christian Heljanko, joka torjui ottelussa jo kauden viidennen nollapelinsä. 

Tutut nimet loihtivat Tapparan osumat

KooKoo tuli ottelun avauserään vahvasti. Varsinkin Kim Strömbergin johtama isäntien ykkösketju oli erittäin aktiivisena alusta lähtien ja pystyi luomaan vaarallisia maalipaikkoja kohti vieraiden maalia. Isäntien Kimi Koivisto pääsi myös kokeilemaan maalintekoa loistopaikasta suoraan syötöstä, mutta vahvan ottelun pelannut Christian Heljanko pystyi torjumaan yrityksen. 

Kouvolalaisten hyvän alun jälkeen Tappara pääsi paremmin peliin mukaan. Vieraiden tähtihyökkääjä Anton Levtchi ja puolustaja Veli-Matti Vittasmäki pääsivät molemmat kertaalleen nokikkain isäntien maalilla aloittaneen Nick Malikin kanssa, mutta Malik vei molemmissa tilanteissa pidemmän korren.

Maaliton avauserä tarjosi kokonaisuudessaan useita hyviä maalipaikkoja, mutta maalivahdit loistivat molemmissa päissä. 

Ottelun avausosuma näki päivänvalon, kun toista erää oli pelattu reilut kahdeksan minuuttia. Todellista huippukautta pelaava Waltteri Merelä pääsi iskemään vieraat johtoon siirretyn rangaistuksen aikana maalin edustalta. KooKoon valmennus haastoi tilanteen mahdollisen maalivahdin häirinnän takia, mutta haastosta huolimatta maali jäi voimaan. 

Kun vain kaksi minuuttia oli kulunut illan ensimmäisestä osumasta, KooKoo joutui uudestaan vaikeuksiin. Isäntien ykkössentteri Kim Strömberg joutui istumaan neljän minuutin rangaistusta korkeasta mailasta. Tappara käytti tilaisuuden hyväkseen, kun Tyler Morley ohjasi Anton Levtchin lähettämän kiekon taitavasti maaliin. Tutut herrat olivat siis asialla, kun Tappara tarvitsi osumia toisessa erässä. 

Vieraat puolustivat johtoaan mallikkaasti

Ottelun päätöserän kaava oli selkeä. KooKoo haki vimmatusti kavennusmaalia, mutta maalinteko oli isännille vaikeaa. Samaan aikaan Tappara näytti osaamistaan, kun vieraat puolustivat johtoaan esimerkillisesti läpi erän. Christian Heljanko esitti useita varmaotteisia torjuntoja, ja sai onnistuneesta illastaan palinnoksi jo kauden viidennen nollapelinsä. 

Ottelun päätöslukemat 0–3 viimeisteli vieraiden kaiken kokenut hyökkääjä Kristian Kuusela. Kuusela pääsi karkaamaan puolustukselta puolittaiseen läpiajoon, ja rauhallinen viimeistely KooKoo-vahti Malikin jalkojen välistä sisään oli ottelulle viimeinen sinetti. 

KooKoon tappioputki venyi tappion jo neljän ottelun mittaiseksi, kun puolestaan Tapparalle voitto oli kahdeksas putkeen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo