Tappara varmisti välieräpaikkansa KooKoon kustannuksella − Jori Lehterä voiton takuumiehenä

LIIGA / Raportti
Jori Lehterän maalit avustivat Tapparan jatkoon.
Kuva © Tiia Mahkonen
KooKoon ja Tapparan välinen ottelusarja tuli päätökseen Kouvolassa, kun Tappara voitti viimeisen ottelun 3−0 ja ottelusarjan 4−0.

KooKoon ja Tapparan välinen pudotuspelisarja oli katkolla Kouvolassa, kun Tappara saapui 3–0-sarjajohdossa rautatiekaupungin jäälle. Tappara voitti ottelun 3−0 ja ottelusarjan 4−0.

Ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat tasaista ja varovaista peliä, kunnes Tappara alkoi painamaan kaasua. KooKoon maalille palannut Nick Malík ilmoittautui paikalle ja piti lukemat tasoissa.

Tapparan armoton paineistus tuotti kuitenkin tulosta kun avauserää oli jäljellä vajaat seitsemän minuuttia. Veli-Matti Vittasmäki sai kiekon viivassa ja siirsi sen laitaan Valtteri Kemiläiselle, jonka laukauksen Jori Lehterä ohjasi maalin edustalta sisään.

KooKoo pääsi erän viimeisellä minuutilla lähelle, kun Miska Siikonen rouhi kiekon ensinäkemältä määrittelemättömään sijaintiin Tapparan maaliviivan läheisyydessä. Tilanne katsottiin videolta ja tuomari asteli takaisin jäälle kädet levällään.

KooKoo kiristi ruuvia

Tappara aloitti toisen erän hallinnalla ja vahvisti otettaan neljännestä voitosta. Tappara voitti kiekon KooKoon kulmauksessa ja Petteri Puhakka ohjasi kiekon maalin takaa yhdellä kosketuksella Marcus Davidssonille, joka sivalsi pelivälineen läheltä reppuun.

KooKoo kävi jälleen lähellä maalintekoa, kun Linus Andersson ampui kiekon ohi Christian Heljangon räpylän, mutta merkitsi pöytäkirjan sijaan vain tumman viivan Tapparan maalin ylärimaan.

KooKoo sai ottelun ensimmäisen ylivoiman kun Lehterä huitoi itsensä aitioon. KooKoo sai luotua muutaman laukauksen, mutta Tappara hoiti alivoiman tyylillä.

KooKoo otti erän puolivälin jälkeen hallinnan itselleen ja sai useampia paikkoja, mutta Tappara kesti ja erätauolle mentiin vieraiden 2–0-johdossa.

Tappara eteni välieriin

Tappara keräsi rivinsä kolmanteen erään. Ottelu tasoittui ja molemmissa päädyissä nähtiin kasatilanteita maalin edessä, mutta kumpikaan ei onnistunut hyödyntämään mahdollisuuksiaan. KooKoo otti maalivahdin pois kaksi minuuttia ennen ottelun loppua ja kotijoukkueen päävalmentaja Olli Salo käytti myös aikalisänsä pian maalivahdin poistamisen jälkeen.

Ottelun loppuniitti syntyi puolitoista minuuttia ennen summeria Charle-Édouard D'astousin kaatuessa keskialueella ja Lehterän riistäessä kiekon. Erinomaisen sarjan pelannut Lehterä saatteli kiekon tyhjään maaliin.

Juttua muokattu 24.3.2023 klo. 22.04

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo