Tappara nousi ahdingosta voittoon − molemmat joukkueet menettivät tärkeän puolustajan avauserässä

LIIGA / Raportti
Juhlinnan keskellä olevan Otto Leskisen maali oli ratkaisemassa Tapparalle voittoa toisessa ottelussa.
KooKoo johti avauserässä kahteen otteeseen kahdella maalilla, mutta kotijoukkueen juhlat jäivät ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin. Tappara nousi toisessa erässä tasoihin, ja kolmannessa erässä rutinoitunut vierailija vei 6−3-vierasvoiton.

Tapparaa ei perjantainen tappio masentanut ainakaan ottelun alussa, sillä ensimmäisessä vaihdossa Otto Leskinen pelasi Joona Luodolle paikan, jonka Nick Malík torjui.

Toisessa vaihdossa kilisivät tolpat, mutta sen jälkeen Brady Austin sai hyökkäyspäässä rangaistuksen. KooKoo ei aikaillut, vaan Kim Strömberg jatkoi edellisen ottelun tehokkuuttaan tekemällä maalin 12 sekunnissa.

Reilun kuuden minuutin minuutin jälkeen KooKoo teki toisen maalin, kun Toni Suuronen ohjasi Kasperi Ojantakasen laukauksen maaliin. Tappara vaihtoi Janis Kalninšin maalille, ja se piristikin kirvesrintojen peliä, kun Patrik Virta ohjasi kavennuksen.

Kalninš joutui kuitenkin antautumaan ensimmäisessä tilanteessaan, sillä Tappara-pelaajien sekoitua oman maalinsa takana Ville Meskanen tarjosi Strömbergille paikan, josta tämä teki ottelun toisen maalinsa. Seuraavassa vaihdossa oli lähellä tulla lisää, mutta tällä kertaa Kalninš torjui Radek Koblížekin yrityksen.

KooKoo sai ensimmäisessä erässä myös jobinpostia, sillä vihellyksen jälkeen nähtiin vääntöä Petteri Nikkilän ja Waltteri Merelän kesken. Edellisen ottelun jatkoerässä ratkaissut Nikkilä poistui kentältä loukattuaan ilmeisesti nilkkansa.

Tappara kavensi toisen erän kuudennella minuutilla toistamiseen, kun Otto Rauhalan aloitusvoiton jälkeen Austin lämäsi kiekon ohi Malíkin. Erän edetessä kohti puoliväliä Tappara saikin vahvan otteen pelistä.

Eero Teräväisen joutui ottamaan Tapparan paineessa rangaistuksen, ja ylivoiman aikana Leskinen kilautteli maalirautoja.

Aloitusten merkitys nousi jälleen esiin, kun tasapelialoituksen jälkeen Petteri Puhakka kaivoi kiekon esiin ja laukoi sen ohi Malíkin. Edellisen maalin tapaan kello ehti käydä kolme sekuntia edellisestä aloituksesta. Tälläkin kertaa Tapparan aloittajana oli joukkueen kapteeni Rauhala.

Kolmannen erän Tappara aloitti vielä vajaalla, mutta rangaistuksen päätyttyä vierailija otti johtoaseman. Mikael Seppälä paineisti vahvasti Samuli Ratista ja sai lopulta kiekonriiston puolustussiniviivan tuntumassa. Seppälä pääsi lopulta läpiajoon, sai harhautettua Malíkin väärään suuntaan ja siirsi rystyltä kiekon oikeaan alakulmaan.

Tappara tarjosi joukkuerangaistuksella toisenkin ylivoiman KooKoolle. Lähempänä maalintekoa oli kuitenkin Merelä, joka pääsi Veli-Matti Savinaisen syöttämänä läpiajoon.

KooKoo ei saanut pitkään aikaan pitkiä painejaksoja Tappara-päätyyn, mutta yksittäisiä tilanteita kuitenkin. Juho Rautasen syötöstä Strömberg pääsi yrittämään hattutemppua, mutta yritys etukulmasta ei onnistunut.

Leskinen viimeisteli KooKoon viidennen maalin siniviivalaukauksella neljä ja puoli minuuttia ennen loppua. KooKoo uhrasi aikalisänsä haastamalla tilanteen, mutta maalin hyväksymisestä ei suurta epäselvyyttä ollut.

Kun Malík otettiin pois maaliltaan, Tappara iski lopullisen sinetin tyhjiin. Rauhala riisti kiekon maalin takana ja tarjosi Savinaiselle mahdollisuuden tehdä ottelun viimeinen maali.

Tappara sai kuitattua KooKoon ensimmäisen ottelun ryöstön ja sarja on jälleen tasatilanteessa. Molemmat joukkueet kokivat menetyksen, sillä Nikkilä ei palannut peliin loukkaantumisensa jälkeen, ja myös Tapparan Santtu Kinnunen joutui jättämään kentän ensimmäisessä erässä.

Tappara-puolustajan loukkaantumisen syynä oli Oskari Mannisen taklaus, joka osui Kinnusta päähän. Rangaistusta tilanteesta ei tuomittu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo