Murskaava Tappara otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan – Niko Ojamäellä neljän pisteen ilta

Niko Ojamäki kunnostautui Tapparan murskajaisissa iskemällä tehot 2+2.
Tappara siirtyi askeleen lähemmäs välieräpaikkaa, kun se voitti KooKoon tiistai-iltana Kouvolassa lukemin 6–1. Ottelusarja jatkuu heti tiistaina Tampereella Tapparan johtaessa voitoin 2–0.

Tappara otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla KooKoon tiistai-iltana Kouvolassa lukemin 6–1. Ottelun ratkaisijaksi nousi Niko Ojamäki, joka iski ottelussa tehot 2+2. Ottelusarja jatkuu tiistaina Tampereen Nokia-areenalla.

Ottelun avainhahmoja kirvesrinnoille muodostui kokonaisen kentällisen verran, sillä vieraiden kolmikko Anton LevtchiWaltteri Merelä–Ojamäki iski vieraiden kuudesta osumasta peräti viisi.

Myös Jori Lehterä nautti kolmen tehopisteen illasta, ja Tappara-maalilla torjunut Christian Heljanko jatkoi perjantaina alkanutta nollaputkea ja piti maalinsa puhtaana kolmannen erän viimeiselle puoliskolle asti.

Ojamäki siirtyi tehoillan johdosta pudotuspelien pistepörssin kärkeen, kun taas Merelä iski tehot 1+2 ja Levtchi 2+0.

Tappara jatkoi siitä, mihin perjantaina jäi

Ottelun avausmaali syntyi kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun vahvan avausottelun pelannut Ojamäki jatkoi pistetehtailuaan. Kiekko kimpoili KooKoo-lavoista vapaaksi kulmakamppailun seurauksena, ja Ojamäki antoi täydellisen syötön takatolpalle.

Levtchille jäi helppo tehtävä nepata pudotuspelikeväänsä avausmaali ohi maalilta kaukana olleen KooKoo-vahti Oskari Setäsen. Maali antoi isännille virtaa, ja hallitseva mestari iski pian uudestaan.

Kirvesrinnat juonivat erinomaisen kuvion hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen. Merelä kaivoi aloitusvoiton ja siirtyi maalille, jonne Ben Thomas toimitti kiekon käytettyään sen pakkipari Casimir Jürgensilla. Merelä ohjasi isännät jo kahden maalin johtoon, ja enempää maaleja ensimmäisessä erässä ei nähty.

Kirvesrinnat tykittivät Setäsen vaihtoon

KooKoon ahdinko syveni erän alkupuolella, kun Kasperi Ojantakanen istui rangaistusaitiossa taklattuaan vieraiden Valtteri Kemiläistä päähän. Tilanne tarkasteltiin videolta, mutta tuomaristo tyytyi kahden minuutin rangaistukseen.

Tapparan kivikova ylivoima kiitti mahdollisuudesta, ja kirvesrinnat siirtyivät jo kolmen maalin johtoon. Ojamäki otti pitkän Tappara-pyörityksen jälkeen ohjat omiin käsiinsä ja ampui vastustamattoman rannelaukauksen ohi Setäsen.

Merelän ketju jatkoi ilmiömäistä iltaansa, kun Levtchi lisäsi ottelun lukemiksi jo 4–0. Merelä tarjosi kiekon viivaan Levtchille, joka laukoi suoraan syötöstä polvelta kiekon reppuun.

Syöttöpisteen osumaan merkkauttanut Ojamäki teki tilanteessa täydellisen maskin, ja Setäsellä ei ollut mitään tehtävissä.

Setäsen synkkä erä paheni entisestään vain vajaan minuutin kuluttua, kun Lehterä niittasi vastapalloon tulleen kiekon verkkoon.

KooKoon haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa rikettä, ja maali jäi voimaan.

Samassa tilanteessa KooKoon päävalmentaja Olli Salo oli nähnyt tarpeeksi ja otti Setäsen pois maalista. Tilalle kouvolalaisten tolppien väliin tuli Nick Malík.

Ojamäen täydellinen ilta sai jatkoa

Lyödyn näköinen KooKoo sortui virheisiin jälleen erän alussa, kun Olli Korhonen lähti istumaan rangaistusta huitomisesta. Ojamäki kuittasi illan toisen osumansa takatolpalta, jonne Kemiläisen laukoma kiekko jäi pyörimään.

KooKoo sai vihdoin rikottua Tappara-vahti Heljangon yli viisi ja puoli erää kestäneen nollan, kun kouvolalaisten kapteeni Heikki Liedes ampui terävän rannelaukauksen vieraiden verkkoon komeiden harhautusten jälkeen.

Summerin soitua Kouvolassa jäältä poistui lyöty kotijoukkue, jolla on äärimmäisen suuri vuori kiivettävänä tiistaina Nokia-areenalla.

Juttua muokattu 20.3.2023 klo 21.51: Sarja jatkuu tiistaina, ei keskiviikkona.