KooKoo ylsi vihdoin kotivoittoon – Tappara teki ensimmäisen maalinsa kolmeen viikkoon

LIIGA / Raportti
Aleksi Ainali pääsi juhlimaan voittomaalia Tapparaa vastaan.
Kuva © Ella Taponen
KooKoon pahviyleisö pääsi todistamaan kotijoukkueen voittoa Tapparasta Sumulaaksossa. KooKoolla oli allaan kolme kotitappiota. Tappara puolestaan tuskailee maalinteon kanssa.

KooKoon ja Tapparan kohtaaminen oli pitkävetokertoimissa arvioitu tasaiseksi, ja kertoimet olivat melko oikeassa. Voittonsa myötä KooKoo nousi sarjataulukossa viidenneksi. Tappara puolestaan pelasi vasta toisen ottelunsa kolmeen viikkoon, ja sai nyt tehtyä ensimmäisen maalin joulukuun 18. päivän jälkeen.

Molemmissa päissä maalivahdit pystyivät kelpo suorituksiin ottelun aaltoillessa vauhdikkaasti päästä toiseen. Kotijoukkueen Victor Brattströmin torjuntaprosentiksi tuli 96,15 vastustajan Christian Heljangon tyytyessä lukemaan 93,10.

Olennainen parannus KooKoon pelissä oli, että se malttoi enimmäkseen pysyä poissa pahanteosta. Edellisissä otteluissa kaksiminuuttisia oli kerääntynyt turhan paljon. Nyt niitä tuli vain kaksi, kun kirvesrinnat puolestaan kuluttivat jäähypenkkiä tuplasti enemmän.

Varsinaista hyötyä KooKoo ei ylivoimistaan saanut. Ottelun ainoan erikoistilannemaalin teki Tapparan Jukka Peltola alivoimalla Kookoon karmean keskialueen tuherruksen jälkeen.

KooKoon maalintekijöinä kunnostautuivat vähemmän tehoja keräävät Teemu Engberg, Aleksi Ainali ja Norjan lahja jääkiekkoilulle Alexander Bonsaksen, joka neppasi kiekon Tapparan tyhjään maaliin omalta kenttäpuoliskoltaan.

Bonsaksenin paras maalintekokausi oli Tapparan paidassa neljä kautta sitten, jolloin osumia syntyi 50 ottelussa neljä. Nyt 21 ottelun jälkeen osumia on jo kaksi, joten Bonsaksen on ehkä matkalla kohti ennätystään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo