TPS suli kolmannessa erässä kuin lumi kevätauringossa − Toni Suuronen johdatti kahdella osumallaan KooKoon aina voittoon asti

LIIGA / Raportti
Aleksi Ainali pääsi tuulettamaan Juho Rautasen kanssa KooKoon avausosumaa.
KooKoo nousi vahvalla kolmannen erän pelaamisellaan ottelussa aina voittoon asti. TPS menetti päätöserässä kahden maalin johtonsa, kun vieraiden 1−3 -johto vaihtui 5−3 -tappioon. Toni Suuronen oli kouvolalaisten suuria onnistujia kahdella maalillaan.

KooKoo ja TPS kohtasivat viimeistä kertaa runkosarjan aikana toisensa. Aikaisemmista otteluista turkulaisille oli jäänyt ainoastaan luu käteen, kun kouvolalaiset olivat voittaneet kaikki kolme kohtaamista ja vieneet kaikki jaossa olleet yhdeksän pistettä.

TPS:n kannalta ottelun ensimmäinen maali helähti väärässä päädyssä, kun kotijoukkue KooKoo siirtyi ottelussa 1−0 -johtoon. Aleksi Ainali ajoi aloituksen jälkeen röyhkeästi maalille ja ohjasi Oskari Mannisen laukauksen aina maaliin asti.

Kotijoukkueen alivoima on ollut kotipeleissä sangen heikkoa, kun ennen ottelua tilastojen mukaan KooKoon prosentti alivoimalla kotipeleissä oli vaatimaton 66,67 eli joka kolmannella alivoimalla kiekko oli löytynyt kouvolalaisten maalista.

Hyvin ei alkanut kouvolalaisten alivoimapelaaminen tänäänkään, kun TPS onnistui heti ensimmäisellä yrittämällään. Jaedon Descheneau iski kauden kolmannella osumallaan ottelun tasoihin 1−1:een. Maaliin saivat syöttöpisteet Tyler Steenbergen ja Aarne Intonen.

Avauserän tilastoja katsellessa kotijoukkue vei laukaukset selvästi nimiinsä lukemin 25−10, mutta maalivahtien torjunnoissa ei lopulta suurta eroa ollut, sillä kouvolalaisten laukauksista peräti 15 päätyi ohi maalista.

Näin ollen Andrei Karejev torjui yhdeksän kertaa avauserässä, kun taas virkaveli Nick Malíkille riitti töitä kuuden torjunnan edestä.

Toinen erä edettiin Kouvolassa myös tasaisissa merkeissä, mutta vain vierasjoukkue onnistui erän aikana maalinteossa, vaikka paikkoja oli myös kotijoukkueella lisätä maalimääränsä.

Ensin TPS:n kapteeni Juhani Jasu iski komean yksilösuorituksen päätteeksi turkulaiset ottelussa 2−1 johtoon. Keskushyökkääjä onnistui maalinteossa myös kolmannen kerran tällä kaudella. Helmikuussa kokenut hyökkääjä on iskenyt siis jo kaksi maalia. Esityön Jasun maaliin teki Mikael Pyyhtiä.

TPS:n ylivoima oli jälleen tehokasta, kun Descheneau viimeisteli illan toisen osumansa. Mitch Hults antoi maukkaan syötön vieraiden 3−1 -osumaan, josta kanadalainen ei erehtynyt. Intoselle merkittiin samalla illan toinen syöttöpiste TPS:n kolmanteen osumaan. Näin ollen myös toinen KooKoon alivoimista päättyi takaiskuun.

Toinen erä oli pitkälti samanlainen kuin ensimmäinen erä maaliodottamien osalta, jonka vei jälleen nimiinsä kotijoukkue. Kahden erän jälkeen KooKoo oli siinä joukkueista edellä lukemin 2,13−1,67, mutta tulostaululla oli siitä huolimatta turkulaisten kahden maalin johto.

Kolmas erä täyttä painajaista TPS:lle

Kolmannen erän alku oli painajainen TPS:lle, sillä reilussa kahdeksassa minuutissa vieraiden kahden maalin johto oli vaihtunut kahden maalin tappioasemaan.

Ensiksi kotijoukkueen puolelta maaliverkkoja heilutti Toni Suuronen, jonka kääntölaukaus painui ohi Karejevin. Seuraavan kerran maalia Kouvolassa tuuletettiin ainoastaan neljä minuuttia myöhemmin, kun Heikki Liedes iski kauden neljännen osumansa TPS:n verkkoon.

Tästä vain hetkeä myöhemmin oli Ville Meskasen vuoro tehdä maali, jolla KooKoo siirtyi ottelussa jo 4−3 johtoon.

Kauan nämä numerot eivät taululla kestäneet, kun kouvolalaiset iskivät jo erän neljännen osumansa. Hyökkääjä kärsi alkukaudesta loukkaantumisesta, ja nyt palattuaan pelikentille Suuronen on iskenyt kolmessa pelaamassa pelissä yhtä monta maalia.

TPS ei enää toipunut KooKoon tylystä kolmannen erän alusta. Joukkueelle tarjottiin vielä mahdollisuus kavennusosumaan illan kolmanella ylivoimalla, mutta tällä kertaa KooKoo onnistui selvittämään rangaistuksen. TPS yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta lisäosumia ottelussa ei nähty.

Näin ollen KooKoo jatkoi turkulaisten mörkönä vieden kaikki jaossa olleet kaksitoista pistettä. Samalla turkulaisten orastanut voittoputki katkesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo