TPS käytti hyväkseen KooKoon turhautumisen - haaskatut ylivoimat veivät kotijoukkueelta voiton

LIIGA / Raportti
Ukko-Pekka Luukkonen piti TPS:n kiinni ottelussa 31 torjunnallaan.
Kuva © Ella Taponen
Suosikkina TPS-otteluun lähtenyt KooKoo hallitsi peliä kahden erän ajan. Ukko-Pekka Luukkonen piti vieraat pystyssä, kunnes TPS ratkaisi vähämaalisen illan edukseen kolmannessa erässä.

KooKoolla oli allaan kolme voittomatsia, ja kotijoukkue oli vedonlyöntikertoimienkin valossa selkeä suosikki. Maalihanatkin avautuivat tiistaisessa kotiottelussa Lukkoa vastaan. TPS tarjosikin heti aavauserässä KooKoolle kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta ylivoimapeli ei edelleenkään lähtenyt pyörimään. KooKoota huonommin ylivoimaa ovat tällä kaudella pelanneet vain Jyp ja Sport. Samuli Ratinen vei kotijoukkueen johtoon kauden ensimmäisellä maalillaan erän loppupuolella.

Toisessa erässä TPS oli jopa jäädä vastaantulijaksi KooKoon pitäessä peliä hallinnassaan. Oli vain kaksi tekijää kotivoiton tiellä: ontuva viimeistely sekä TPS:n maalia ainakin joulukuuhun asti vahtiva Ukko-Pekka Luukkonen. Erä pelattiin maalittomana.

Kolmanteen erään saapui viisikkopeliinsä ryhtiä saanut TPS ja turhautunut KooKoo. Kotijoukkueen maalia hyvin vartioinut Oskari Salminen joutui viimein antautumaan Timur Ibragimovin napautettua paluukiekon verkon perille.

KooKoon kohtaloksi koitui lopulta Toni Suurosen kaksiminuuttinen, vaikka TPS:n voittomaalia ei ylivoimaksi merkittykään. Josh Kestner ampui kiekon maaliin rangaistuksen jälkisekunneilla. Vajaa minuutti peliaikaa ei enää riittänyt KooKoolle tasoitukseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo