KooKoon hurjalle putkelle jatkoa – Puhditon TPS kaatui selvin numeroin

LIIGA / Raportti
KooKoo ja Henrik Haukeland pitivät kolmannen kerran putkeen maalinsa puhtaana kotijäällään.
Kuva © Satu Pitkänen
Kouvolan illan ottelun käsikirjoitus oli selvä heti alusta lähtien, KooKoo vei ja TPS vikisi. Kotijoukkueen raikas peli toi tulosta ja loppulukemat kirjattiin 5–0. Kouvolalaisten norjalaisvahti Henrik Haukeland nappasi jälleen nollapelin ja KooKoon pisteputki venyi jo 17 ottelun mittaiseksi.
Lähtökohdat 

KooKoo lähti isännöimäänsä otteluun kolmen ottelun voittoputkesta ja viimeksi kouvolalaisryhmä oli jäänyt pisteittä joulukuun 11. päivä. Lauantaina KooKoo voitti kotonaan Jukurit 1–0. KooKoolta poissa kokoonpanosta olivat maajoukkueiden mukana olevat Oskari Manninen sekä Libor Sulak. Patrik Puistola debytoi kouvolalaisten riveissä kakkosketjussa.

Maalivahtipelaaminen 

KooKoon maalilla pelasi viime otteluissa muurina esiintynyt Henrik Haukeland. Norjalaisvahti valittiin tammikuun kuukauden pelaajaksi Liigassa ja hän jatkoi myös illan ottelussa erinomaisia otteita. Toinen perättäinen nollapeli tuli suhteellisen helpolla, kun Haukelandille kertyi ainoastaan 14 torjuntaa. Rauhallinen tyyli toimii ja veräjänvartija on löytänyt erinomaisen yhteyden oman puolustuksensa kanssa.

Puolustuspelaaminen 

KooKoon puolustus pääsi ottelussa hyvin helpolla. Turkulaisten hyökkäykset pysähtyivät tehokkaasti ja useimmiten TPS joutui hyökkäämään alivoimaisena. KooKoon puolustus pystyi viemään alivoimaiset hyökkäykset kulmiin ja keskusta pysyi erinomaisesti kiinni.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoon hyökkäyspelaaminen oli tänään iloista ja vapautunutta, joka näkyi erityisesti mielikuvituksellisuudessa. Hyökkäyspäässä kouvolalaiset ottivat koko kentällisen mukaan peliin ja vaihtoivat vauhdikkaasti paikkoja. Tämä teki TPS:n puolustamisesta erittäin haastavaa. Yksilöistä Trevor Mingoian, Kyle Platzerin sekä Patrik Puistolan muodostama ketju toimi erittäin hyvin.

Erikoistilanteet 

KooKoo pääsi pelaamaan ottelussa kolme kertaa ylivoimaa ja tuloksena tuli yksi maali. Zach Budishin ulosajon jälkeen tulleessa ylivoimassa Mingoia viimeisteli hieman onnekkaankin osuman turkulaismaalivahdin kainalon kautta.

KooKoo otti ottelussa viisi jäähyä, mutta alivoima toimi hyvin eikä vaarallisia tilanteita nähty. Kouvolalaisten alivoima oli aktiivista ja varsinkin alueen keskusta pysyi erinomaisesti kiinni.

Lähtökohdat 

TPS:n viimeiset ottelut ovat olleet hankalia ja turkulaiset olivat hävinneet kaksi ottelua ennen Kouvolaan saapumista. Lauantaina pelatussa pelissä Lukko oli parempi 2–1 voittomaalikilpailun jälkeen. TPS lähti otteluun ilman kultakypäräänsä Lauri Pajuniemeä, joka on maajoukkueen mukana.

Maalivahtipelaaminen 

Erik Källgren jatkoi totuttuun tapaan TPS:n maalilla. Tammikuun lopussa Turkuun saapunut ruotsalainen on ollut TPS:n tuki ja turva. Kookas Källgren on pystynyt antamaan joukkuelleen mahdollisuuden voittaa lähes joka pelissä. Hyvin liikkuva ja hyökkääjiä haastava maalivahti joutui tänään antautumaan viidesti, mutta neljästä maalista torjujaa ei voi syyttää. Ainoastaan KooKoon kolmas maali meni hieman helpohkosti ruotsalaisvahdin taakse.

Puolustuspelaaminen 

TPS:n puolustukselle sattui illan ottelussa isoja ajatuskatkoksia, joista KooKoo rokotti ankarasti. KooKoon aktiivinen hyökkäyspeli, jossa miehet liikkuivat ja vaihtoivat paikkaa, tuotti suurta tuskaa TPS:n puolustukselle. Liian usein miehet jäivät vapaiksi ja katosivat varjostajiltaan.

Hyökkäyspelaaminen 

TPS:n hyökkäyspelaaminen ei päässyt tänään loistamaan. Pääsääntöisesti turkulaiset joutuivat turvautumaan vastahyökkäyksiin, jotka ajautuivat vielä alivoimaisiksi. Vaaralliset tekopaikat jäivät puuttumaan.

Erikoistilanteet 

TPS:n ylivoimasta ei juuri jää illan kamppailussa kerrottavaa jälkipolville, sillä vaaralliset maalipaikat jäivät uupumaan. Ajoittain ylivoima pyöri, mutta viimeinen puristus jäi uupumaan.

Alivoima TPS:llä toimi pääsääntöisesti hyvin. Kolmesta alivoimasta TPS selvisi kaksi, mutta Budishin ulosajon myötä tullut pitkä alivoima kostautui.

Ottelun ratkaisu 

Toisessa erässä tullut Zach Budishin polvitaklaus Alexander Bonsakseniin toi jenkkihyökkääjälle ulosajon, jonka aikana KooKoo siirtyi ratkaisevan tuntuiseen 3–0 johtoon. TPS ei enää saanut kiriä käyntiin ja kolmas erä kasvatti vielä eroa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo