KooKoo vahvempi voittomaalikilpailussa – TPS:n ailahteleva kausi jatkuu

Anrei Hakulinen vastasi KooKoon ensimmäisestä maalista.
KooKoo voitti TPS:n voittomaalikilpailussa numeroin 4–3 , vaikka johti ottelua kahdella maalilla kaksi kertaa. TPS kompastui omaan tehottomuuteensa sekä hyvin pelanneeseen KooKoon keltanokkamaalivahti Niilo Haloseen.
Lähtökohdat

KooKoo lähti otteluun sarjataulukon sijalta 13, eli se oli Liigan kolmanneksi viimeinen joukkue. Se lähti hakemaan voittoa TPS:stä pitääkseen hengissä pudotuspelitoiveensa, sillä matkaa kymmenentenä olevaan Sportiin oli seitsemän pistettä.

Maalivahtipelaaminen

HIFK:sta lainalla oleva, kautensa Jokipojissa aloittanut 20-vuotias Niilo Halonen aloitti kauden ensimmäisen Liiga-ottelunsa odottamattoman hyvin. TPS:n nimekkäät hyökkääjät pääsivät erityisesti toisessa erässä erinomaisille maalintekopaikoille, mutta Halonen torjui maalilla mallikkaasti. Kolmannessa erässä Halonen haparoi hieman, mutta esiintyi voittomaalikilpailussa vakuuttavasti TPS:n tähtihyökkääjiä vastaan.

Puolustuspelaaminen

KooKoon puolustuspelaamisessa oli suuria aukkoja. Numerot pysyivät kaksi erää KooKoolle suotuisina Halosen varman maalivahtipelaamisen ja TPS:n tehottoman hyökkäyksen takia.

Hyökkäyspelaaminen

KooKoon hyökkäys oli terävä heti ottelun alussa ja neljän peliminuutin jälkeen tilanne oli jo 2–0. Sekä Kim Strömberg että Kimi Koivisto tekivät ottelussa tehot 1+1. Malte Strömwallin maaliton putki jatkui huolimatta muun muassa siitä, että hän pääsi nokikkain TPS:n maalivahdin kanssa kaksi kertaa.

Erikoistilanteet

KooKoon ylivoima oli jo ennen illan ottelua Liigan parasta (24,10%) ja onnistui maalinteossa ottelun alussa. Illan erikoistilannepelaaminen meni joukkueiden osalta lopulta tasan: per joukkue kolme ylivoimamahdollisuutta sekä yksi tehty ylivoimamaali.

Lähtökohdat

Materiaalin leveyteen verrattuna syksystä asti ailahtelevasti pelannut TPS lähti otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Kaapo Kakko oli kuntoutunut pelivahvuuteen ja omalle paikalleen ykkösketjun laitaan.

Alkukaudesta TPS:llä oli kaksi vahvaa maalivahtia, mutta viime aikoina Rasmus Tirronen on pelannut itsensä selkeäksi ykkösvahdiksi. Kolmesta päästetystä maalista huolimatta Tirronen onnistui myös KooKoota vastaan ja torjui mallikkaasti muun muassa Malte Strömwallin läpiajon toisessa erässä.

Ensimmäisessä erässä TPS puolusti melko lepsusti. Vaikka puolustuspelaaminen parani ottelun vanhetessa, myös lipsahduksia sattui. Esimerkiksi KooKoon kolmas maali olisi tiukemmalla puolustuspelaamisella ollut estettävissä. Lepsun puolustuksen takia KooKoo pääsi myös nopeisiin, vaarallisiin läpiajoihin, joista ei kuitenkaan saatu maaleja aikaiseksi. Kaikki kolme KooKoon maaleista tehtiin aivan TPS:n maalin lähietäisyydeltä.

TPS:n hyökkäyspelaaminen jatkoi ailahtelevia otteitaan. Maalintekopaikkoja oli paljon jopa aivan KooKoon maalin edessä, mutta maalinteossa onnistuttiin kahden ensimmäisen erän aikana niukasti. TPS:n joukkue osoitti kuitenkin toisinaan hukassa ollutta henkistä kanttia nousemalla kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin.

Ottelun ratkaisu

KooKoo oli varsinaisella peliajalla kahdesti kahden maalin johdossa, mutta TPS pääsi kolmannessa erässä tasoihin. Ottelun ratkaisi KooKoolle Kim Strömberg voittomaalikilpailussa.