KooKoo jatkaa edelleen vahvoja otteita kotonaan − Nyt kaatui vahvaa alkukautta pelannut Sport

LIIGA / Raportti
KooKoolla on riittänyt kotipeleissä tuuletettavaa, kun joukkue on ainoastaan kertaalleen hävinnyt kotikaukalossa.
Kuva © Ella Taponen
KooKoo jatkoi vahvoja otteita kotonaan, kun joukkue kukisti vahvaa alkukautta pelanneen Sportin numeroin 4−2.

Vahvoja otteita etenkin kotonaan esittäneet joukkueet iskivät vastakkain Kouvolan perjantai-illassa. KooKoo oli voittanut yhtä lukuun ottamatta kaikki kotipelinsä. Jokaisesta kotipelistä oli kuitenkin jäänyt vähintään yksi sarjapiste kouvolalaisille. Vaasan Sport puolestaan hävisi vasta ensimmäisen kerran kotiottelunsa tällä kaudella edellisessä kamppailussaan HPK:lle.

Ennen ottelun alkua palkittiin KooKoon keskushyökkääjä Kim Strömberg, jolle illan peli oli uran 500. liigaottelu. Strömberg on urallaan edustanut Liigassa KooKoon lisäksi kasvattajaseuraansa Jokereita, Tapparaa ja SaiPaa.

Ensimmäinen erä oli KooKoon hallintaa ja Sportilla oli hankaluuksia ottelun alkupuolella. KooKoo sai palkinnon vahvasta alustaan, kun oma kasvatti Peetro Seppälä vei kauden toisella osumallaan kotijoukkueen 1−0 johtoon. Maalin syöttäjiksi merkattiin Kasperi Ojantakanen ja Petteri Nikkilä.

Vaikka erä oli KooKoon hallintaa, tasoitti Sport kuitenkin ottelun alivoimalla. Teemu Väyrysen jäähyn alkajaisiksi Aaro Vidgren polkaisi KooKoon pelaajilta karkuun ja viimeisteli tyylikkäästi kiekon ohi Oskari Setäsen iskien taululle numeroiksi 1−1.

KooKoo oli lähellä lisäosumia ottelun avauserässä, kun puolustajista Nikkilä ja Juho Rautanen kolauttelivat maalipuita. Lisäksi Heikki Liedeksellä oli useampikin paikka tehdä maali, mutta toista kertaa ei kotijoukkue maalia saanut tehtyä Rasmus Reijolan selän taakse. Erätauolle lähdettiin tasalukemissa.

Toiseen erään vaasalaiset löysivät uuden vaihteen peliinsä. Vieraat olivat vahvoja etenkin kaksinkamppailuissa, luoden sitä kautta painetta vastustajan päätyyn. KooKoon illan toinen jäähy kostautui maalin muodossa. Ville Meskanen istui 2+10 minuutin rangaistustaan selästä taklaamisesta, kun Olavi Vauhkonen vei vieraat 1−2 johtoon. Maaliin esityön tekivät Väyrynen ja Turo Asplund.

Jos ensimmäisessä KooKoon ylivoimassa helähti verkko omassa päädyssä, niin toisella kertaa oli kouvolalaisten vuoro osua itse, kun Leevi Aaltonen pisti Joose Antosen syötöstä kiekon ohi Reijolan. Maalivahdin erään mahtui myös muutama todella tärkeä torjunta, mutta  Aaltosen yritystä ei Reijola pystynyt pysäyttämään.

Kouvolassa nähtiin kamppailu, jossa pelin hallinta vaihteli joukkueiden kesken useasti. Sportille tarjottiin päätöserässä avaimia aina voittoon asti, kun vieraat pääsivät peräti kolmesti yrittämään ylivoimalla maalintekoa. Kotijoukkue selvitti kuitenkin tärkeällä hetkellä kaikki alivoimat.

KooKoon sankariksi nousi Meskanen, joka vei kotijoukkueen toisen kerran illan aikana johtoon, kun viimeistä erää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia. Voittomaaliksi jääneeseen osumaan syöttöpisteet saivat Samuli Ratinen ja Aleksi Ainali.

Sportille jäi ottelusta lopulta ainoastaan luu käteen, kun tyhjään maaliin loppulukemat 4−2:een pääsi viimeistelemään Kimi Koivisto. Kouvolalaisten vahva kotivire jatkui edelleen, kun ainoana tahrana on edelleen tappio JYP:lle kauden toisessa kotiottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo