KooKoon tappioputkelle päätös, maaliverkkojen kohdalla joulurauha jatkuu

LIIGA / Raportti
Järvenpää sai tehdä nollapelinsä eteen täyden päivätyön.
Kuva © Topi Lainio
Vähämaaliseksi jäänyt kaakonkulman paikalliskamppailu tarjosi yleisöönmeneviä tilanteita ja kotijoukkueen voiton. SaiPan jo piristynyt vierassaldo koki jälleen kolauksen.
Lähtökohdat 

Viisi viimeistä otteluaan hävinnyt KooKoo lähti hakemaan kurssilleen käännöstä kaakon derbystä. Kotonaan keskimäärin varsin tuloksekkaasti pelannut joukkue asemoitiin ennakkosuosikiksi heikosti vieraissa esiintynyttä SaiPaa vastaan. Asetelmaa vankisti se, että seitsemän edellisen derbyn voittajaksi on kirjattu kotijoukkue. Malte Strömwall oli edellisen pelin tapahtumien seurauksena määrätty pelikieltoon, minkä suhteen KooKoo ilmaisi ottelun alla tyytymättömyytensä tiedotteella. 

Maalivahtipelaaminen 

KooKoon maalinsuulla päävastuuta kantava Juha Järvenpää oli totutusti elementissään. Itsevarma esiintyminen palkittiin lopulta nollapelillä, johon oikeutti 29 torjuntaa. Töitä Järvenpää sai saavutuksensa eteen kuitenkin tehdä: mukaan mahtui mm. avauserän komea tiikeriloikka.

Puolustuspelaaminen 

KooKoo-puolustuksen ilta oli kaksijakoinen. Yhtäältä SaiPa pääsi tekopaikoille todella tiuhaan, mutta toisaalta ensimmäistäkään takaiskua ei kouvolalaisittain koettu. Laitojen ohituskaistat suljettiin korkealla prosentilla, mutta moni oranssimustien pakki oli helisemässä muun muassa nykykuntoisen Cody Kunykin kanssa.

Hyökkäyspelaaminen 

Oranssimustien hyökkäyksen keihäänkärki osoitti terävyytensä ilman Strömwalliakin. Kultakypärää kantanut Miikka Pitkänen erottui kaukalossa muunkin kuin erilaisen päähineensä suhteen ja oli mestaroimassa useita huippupaikkoja Juha-Pekka Haatajan ja Anrei Hakulisen kanssa. Edellisen Kouvolassa pelatun kaakon derbyn kaltaista 11 maalin ilotulitusta ei kuitenkaan nähty. Maalinteon tehottomuutta viime pelit tuskaillut ryhmä näytti kaukalossa tehokkaammalta kuin tulostaululla, mutta yksi tehty maali riitti tänään kolmeen sarjapisteeseen.

Erikoistilanteet 

Kahdesta ylivoimastaan KooKoo sai aikaan yhden maalin, joka jäi lopulta ottelun ainoaksi. Toista sataa minuuttia koskemattomana pysynyt SaiPa-veräjä sai täytettä Haatajan komeasta kudista b-pisteeltä. Maukkaan syötön tarjoili maalin takaa Hakulinen. Alivoima ei takaiskuja kokenut.

Lähtökohdat 

SaiPa lähti joulutauolle allaan numeerisesti tyly 3-0-voitto HPK:sta. Samalla joukkue sai poikki kauden pisimmän tappioputkensa, jonka mitaksi jäi kolme ottelua. Sairastuvan ruuhkahuippu on niin ikään helpottamassa: illan otteluun tervehtyi kapteeni Ville Koho. Ketterä-lainoista mukana oli enää Mikko Haaparanta.

Maalivahtipelaaminen 

Torjuntavuorossa ollut Frans Tuohimaa ei joutunut ihmeempään kiekkosateeseen. Erityisen näyttäviä koostetorjuntoja ei juuri nähty, mutta perussuorituksellaan Tuohimaa tarjosi joukkueelleen lähtökohtaisesti eväät taistella voitosta. Yksi päästetty maali ja yhteensä 18 torjuntaa eivät kuitenkaan riittäneet pisteisiin. Samalla katkesi Tuohimaan toista sataa minuuttia kestänyt nollaputki.

Puolustuspelaaminen 

Ilta oli paikoin avointen ovien, ja varsinkin avauserässä keltapaitojen puolustuksesta tultiin läpi näyttävästi ja vaivattoman näköisesti. Pelin kokonaiskuva oli pitkälti kuitenkin vieraiden hallussa, eikä KooKoo päässyt laukomaan ottelussa kuin 32 kertaa.

Hyökkäyspelaaminen 

Ottelun kuva oli saipalaisittain päinvastainen verrattuna perjantaihin, jolloin keltamustat nollasivat kotonaan HPK:n. Tällä kertaa oli SaiPan vuoro rummutella näyttäviä paikkoja vastustajansa maalille, mutta jäädä ilman osumia 58 laukauksesta huolimatta.

Avauserän lopulla SaiPan teesinä vaikutti olleen rakentaa vain kauniita maalipaikkoja. Vuoron perään niin Haaparanta, Kunyk, Jonatan Tanus kuin Tyler Morleykin saivat kuitenkin todeta, että tänä iltana maalijyvä ei ollut kohdillaan, vaikka hyviä aihioita oli kosolti. Ottelun kuva oli käytännössä toisen erän alkupuolen tilanne, jossa Micke Saaren onnistui tulittaa metrin päästä suoraan syötöstä ylärimaan.

Erikoistilanteet 

Vieraiden alivoiman niskoille lankesi pelin ensimmäinen ja ainoa osuma. Erik Autio ehti istua vain kymmenen sekuntia ennen Juha-Pekka Haatajan kihausta. Ylivoimaa keltapaidat pyörittivät sulavasti. Saumattomasta yhteispelistä ja komeista klap-klap-syöttelyistä vastasi pitkälti sekaketju Ville Koho-David Goodwin-Tyler Morley.

Erikoista 

Yleensä liigan keskivertoa maalirikkaampi kaakon derby jäi tänään vain yhden maalin showksi. Edellinen KooKoo-SaiPa kirvoitti joukkueet latomaan yhteensä 11 maalia.

Ottelun ratkaisu 

Juha-Pekka Haatajan tarkka sivallus b-pisteeltä takayläkulmaan jäi lisämaalien puutteessa lopulta ratkaisemaan kamppailun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo