KooKoo piti pudotuspelihaaveensa hengissä, mutta kahden pisteen voitto jätti kouvolalaiset ahtaalle

LIIGA / Raportti
KooKoo piti päänsä pinnalla SaiPaa vastaan.
Kuva © Topi Lainio
Viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppaileva KooKoo sai runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan vastaansa SaiPan. KooKoo oli voittanut joukkueiden viisi keskinäistä ottelua ja tämän kuudennenkin, mutta vasta jatkoajalla.

Kouvolan jäähallissa valmistauduttiin kotijoukkueen kauden tähän mennessä merkittävimpään otteluun, kun KooKoo sai vastaansa SaiPan. KooKoo lähti otteluun 11. sijalta, yhden ottelun vähemmän pelanneena ja yhden pisteen vähemmän ansainneena kuin kymmenentenä sijaitseva Jukurit. KooKoo kilpailee viimeisestä pudotuspelipaikasta Jukurien ja HPK:n kanssa.

KooKoo voitti tänään ottelun jatkoajalla 4−3-lukemin. Ottelun hahmoiksi nousivat isäntien Eero Teräväinen ja Axel Ottosson, jotka kirjasivat molemmat sekä maalin että syötön otteluun. Ottossonin osuma oli KooKoon tasoitusmaali ja Teräväinen syötti ottelun ratkaisuosuman.

Kahden pisteen voitto merkitsi, että KooKoolla on paljon pelattavaa viimeisellä kierroksella. HPK voitti tänään varsinaisella peliajalla, joten viimeisellä kierroksella KooKoo tarvitsee yhden pisteen enemmän kuin Kerho ja täytyy pitää Jukurit vähintään yhden pisteen päässä. Tasapisteissä ratkaisevat kolmen pisteen voitot, joita eniten on Jukureilla, sitten KooKoolla ja vähiten HPK:lla.

Mainittavan arvoista illan ottelussa oli myös SaiPan kokoonpano, jossa oli vain kolme täyttä kentällistä ja neljännessä kentässä kaksi pelaajaa. Pelaajavajeesta johtuen hyökkääjä Roni Karvinen pelasi puolustajana. Myös KooKoon neljännessä ketjussa oli yllättävä muutos, sillä Riku Tuomolan jäädessä viimeisillä hetkillä sivuun kokoonpanosta hyökkääjä Jesse Nurmi sai seitsemännen puolustajan vastuun.

Ensimmäinen erä oli tasainen

Ottelun ensikihaus syntyi ensimmäisen erän puolivälin jälkeen, kun Olli Korhonen huudatti kotiyleisöä. Teemu Engberg kiersi maalin takaa aina viivaan saakka ja lähetti kiekon maalille. Korhonen ohjasi laukauksen verkkoon toisen syöttöpisteen kirjautettaessa Miska Siikoselle.

SaiPa ei kuitenkaan lannistunut, vaan tuotti hyvin nopeasti avausmaalin jälkeen hieman samankaltaisen osuman. Seamus Donohue ampui kiekon maalille ja Valtteri Lipiäinen ohjasi sen edustalta reppuun.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen pudotuspelimahdollisuuksien suhteen kaikkea muuta kuin vakuuttava. SaiPa sen sijaan lähti peliin tunteella ja vei ensimmäisen 20 minuutin ajalta sekä laukaukset että maaliodottaman ja tauolle mentiin tasatilanteessa.

SaiPa löi kapuloita KooKoon rattaisiin

Toinen erä alkoi puolustajaksi tätä ottelua varten puolustajaksi tiputetun Karvisen lyömällä kotihallista ilmat pihalle. Antoine Morandin syöttö löysi Karvisen, jonka tarkka laukaus yllätti Oskari Setäsen KooKoon maalilla.

Illan ensimmäinen ylivoima tuli KooKoolle. Atso Lehtinen oli tilanteen rikollinen ja suoritettu rike oli huitominen. Kotijoukkue sai luotua muutamia hyviä paikkoja, mutta KooKoon koko kauden kestänyt viimeistelykyvyttömyys söi tämänkin erikoistilanteen.

SaiPa pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle erän puolessa välissä. Teemu Rautiainen lähti poikittaisesta mailasta jäähylle ja SaiPan lähes hävyttömän hyvin viimeisimmissä otteluissaan toiminut ylivoima sai mahdollisuuden viedä joukkueensa kahden maalin johtoon. KooKoon pelasti Valtteri Ojantakasen juuri laukaisuhetkellä katkennut maila, joka esti lähes varman maalin.

KooKoo piti mahdollisuutensa elossa

KooKoo pääsi kolmannen erän alun jälkeen ylivoimalle Morandin koukattua itsensä jäähylle. Tehottomuuden teema jatkui myös tässä ylivoimassa. Tilanteen päättymisen jälkeen Teräväinen kävi lähellä tasoitusta, mutta osui laukauksellaan vain tolppaan.

SaiPa siirtyi pian 3–1-johtoon. Antti Kalapudas katkoi Samuli Ratisen huolimattoman syötön keskialueella ja karkasi yksin Setästä vastaan. Setänen torjui Kalapudaksen laukausen, mutta Valtteri Ojantakanen löi irtokiekon sisään ja viimeisteli kauden 19. osumansa.

KooKoo jatkoi sitä kuuluisaa taistelua ja aiemmin tolppia kolistellut Teräväinen latasi kiekon viivalta maaliin. Laukaus upposi ilman kimmokkeita verkkoon ja Heikki Liedekselle ja Ottossonille merkittiin syöttöpisteet.

Ottoson ei saanut tilastomerkinnöistä vielä tarpeekseen ja tasoitti ottelun. Hän kiersi SaiPan puolustusalueen ja laukoi ensimmäisen blokkiin, mutta sai itse irtokiekon ja tulitti sen maalin kattoon.

Ottelua oli vajaat puolitoista minuttia jäljellä, kun Teräväinen sai jäähyn kiinnipitämisestä. Päävalmentaja Olli Salon tuomareille antama palaute motivoi isäntien alivoimaa, sillä se taisteli ottelun loppuun ansaiten yhden varmistetun pisteen.

SaiPan ylivoima jatkui jatkoajan alkaessa vielä 34 sekuntia. Jatkoajan ylivoima pelattiin neljällä kolmea vastaan. KooKoon kolmikon työpanos oli jatkoajallakin tarpeeksi ja Teräväinen pääsi pälkähästä.

Ottelun ratkaisu tuli jatkoajalla. Teräväinen nappasi irtokiekon keskialueella ja aiemmin yhden vastustajalle lahjoittanut Ratinen pääsi Teräväisen siirrosta läpi. Hän siirsi kiekon ohi SaiPan häkillä seisovan Niklas Kokon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo