KooKoo nousi kahden maalin takaa voittoon kauden ensimmäisessä Kaakon derbyssä

LIIGA / Raportti
Miska Siikonen aloitti KooKoon kirin.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
SaiPa oli ensimmäiset kaksi erää niskan päällä KooKoota vastaan, mutta päätöserässä kotijoukkue tuli kahden maalin takaa rinnalle. Charles-Edouard D'Astous varmisti KooKoolle kaksi pistettä voittomaalikilpailussa.

Jatkoajalla molemmat joukkueet pääsivät vahvoihin ylivoimahyökkäyksiin jo ensimmäisen puoliminuuttisen aikana. Maalivahdit Niclas Westerholm ja Nick Malík osoittautuivat etevimmiksi kuin Ville Meskanen ja Aaron Irving.

Olli Korhonen hankki yrityksellään SaiPalle rangaistuksen ja KooKoo pääsi ylivoimalle. Tilanne jäi hyödyntämättä ja näin jatkoajan loppu pelattiin neljällä neljää vastaan.

Voittomaalikilpailussa ratkaisu syntyi puolustajan lavasta, kun kertaalleen varsinaisellakin peliajalla onnistuneen Charles-Edouard D'Astous'n rannelaukaus upposi oikeaan yläkulmaan.

SaiPan kiekkokontrolli puri alussa

SaiPa otti johtoaseman ottelun viidennellä peliminuutilla pitkän painostuksen jälkeen. Vierasjoukkue ehti vaihtaa hyökkäysalueella ja lähes koko viime kauden loukkaantumisen takia menettänyt Jarno Koskiranta pääsi ohjaamaan maalin edustalta SaiPan johtoon. Syötön tarjoili yksi lappeenrantalaisten uusista ulkomaalaisista, Seamus Donohue.

Erä oli vahvasti SaiPan heiniä, ja kiekonhallinta meni vieraille 75-prosenttisesti. Kovinkaan paljon maalipaikkoja ei kuitenkaan pelissä avautunut, mistä kertoo se, että Malíkille kirjattiin vain kaksi torjuntaa.

KooKoo ei karvannut erässä kovinkaan hanakasti, joten SaiPalle jäi tilaa pelata Pekka Virralle ominaista kiekkokontrollipeliä.

Toinen erä jatkui samoilla linjoilla kuin ensimmäinenkin. SaiPa teki ottelun toisen maalinsa, kun Kevin Fitzgerald suti maalin edestä irtokiekon verkkoon. Jaeden Descheneau kilautteli erän aikana maalirautoja.

KooKoo ei päässyt kovinkaan lähelle maalintekoa. Samuli Ratinen pääsi laukomaan kerran vaarallisesti ja Toni Suuronen esitti hyvän nousun, mutta Westerholmin nolla piti.

Kolmanteen erään KooKoo kiristi otettaan ja loi heti alkuun tilanteita. Kavennusmaali syntyi, kun SaiPan puolustus nukahti ja Teemu Rautiainen syötti Miska Siikosen täysin vapaaksi. Koskirannan tapaan viime kaudesta suurimman osan loukkaantuneena ollut Siikonen avasi kauden maalitilinsä.

Kavennuksen jälkeen SaiPa sai rivinsä tiivistettyä, mutta KooKoo painoi pelin tasoihin nopeasta hyökkäyksestä. Linus Anderssonin laukaus jäi maalin eteen ja ECHL:n viime kauden tehopuolustaja D'Astous laittoi kiekon maaliin.

Joukkueet kohtaavat uudestaan lauantaina, ja silloin pelipaikkana on Lappeenranta. SaiPa lähtee hakemaan revanssia ja kauden avausvoittoaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo