KooKoo löi SaiPan toistamiseen kotonaan - tehottomuus hyökkäyspäässä on järisyttävää

LIIGA / Raportti
Siellä kävi! Oskari Mannisen laukaus pöläytti SaiPan maaliverkkoa, kun jatkoaikaa oli pelattu 55 sekuntia.
Kuva © Satu Pitkänen
KooKoo pääsi isännöimään SaiPaa toistamiseen reilun parin viikon sisään. KooKoo vei laukaukset maalia kohden peräti 74 - 29, mutta ratkaisua jouduttiin silti hakemaan jatkoajalla.
Lähtökohdat 

KooKoon kokoonpanossa debytoi SaiPaa vastaan Toni Kähkönen. Kahden edelliskauden kapteeni palasi Kouvolaan, kun ulkomaan viritykset eivät tuottaneet tulosta. Viime viikolta joukkueella oli alla rökäletappio TPS:lle ja jatkoajalla hävitty ottelu Kuopiosta. KalPaa vastaan voitto oli hakusessa viimeiselle minuutille asti. Sisuunnuttiko vai masensiko se joukkuetta?

Maalivahtipelaaminen 

Maalin suulla nähtiin jälleen Henrik Haukeland, joka oli taas varsin vakuuttava. SaiPan ainokaiselle maalille Haukeland ei mahtanut juuri mitään. Laukaus lähti pakin jaloista ja luiskahti olkapään yli ja yläriman ali verkkoon parin sentin raosta.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspelaamiseen on selvästi keskitytty. Puolustus pelasi tiivisti, ja vaikka muutama kiekonmenetys tulikin puolustusalueella, ei SaiPa niistä hyötynyt. 19-vuotias Peetro Seppälä teki kauden ensimmäisen maalinsa vieden KooKoon 1-0 -johtoon.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoon ongelmapesä oli jälleen hyökkäyspäässä. Varsinkin kaksi ensimmäistä erää KooKoo pyöritti aika ajoin tasakentällisin peliä kuin se olisi ylivoimalla, mutta viimeistely ontuu. Laukaukset kohti maalia olivat toisen erän jälkeen kotijoukkueelle 48 - 12, ja lopulliset lukemat olivat 74 - 29. Jussi Ahokas on sanonut, että tilastoja ei saa tuijottaa turhan tiukkaan, mutta joku johtopäätöshän on vedettävä, jos laukaukset eivät päädy tulostaululle.

Erikoistilanteet 

KooKoo ei onnistunut ylivoimalla, vaikka saikin pelin pyörimään SaiPan kolmen rangaistuksen aikana. Kerran kiekko tosin kävi maalissa, mutta hylättiin videotarkistuksen jälkeen potkumaalina.

Lähtökohdat 

SaiPan kokoonpanossa esiintyi ensimmäistä kertaa uusi kanadalaisvärväys Dante Salituro. Alla oli jatkoaikavoitto kotijäällä Jukureista. Jo silloin ongelmia oli erityisesti ylivoimapelaamisessa sekä puolustuspäässä.

Maalivahtipelaaminen 

Maalilla jatkoi Karolus Kaarlehto, joka täytti paikkansa ja piti joukkueen pystyssä KooKoon tulituksessa. Vaikka kiekko meni Kaarlehdon taakse kahdesti, tuli torjuntaprosentiksi silti peräti 93,33.

Puolustuspelaaminen 

Harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä. Kuten valmentaja Tero Lehterä totesi lehdistötilaisuudessa, "emme me voi pelata näin."

Hyökkäyspelaaminen 

Jos ei loistanut SaiPan puolustus, ei sitä tehnyt hyökkäyskään. Kultakypärä Tomáš Záborský oli näkymätön, ja ainoa onnistuja oli napakasti maalin laukonut John Persson. Dante Salituro ei esiintynyt kummoisesti, mutta nuori mies on vasta saapunut uuteen maahan ja uuteen joukkueeseen.

Erikoistilanteet 

SaiPa sai kaksi kertaa pelata ylivoimaa, mutta ei lähestulkoon saanut tuotua kiekkoa hyökkäysalueelle.

Erikoista 

Kaakon joukkueet olivat vastakkain jo kolmatta kertaa kolmen viikon sisään.Molemmat joukkueet ovat saaneet suurimman osan pisteistään toisiltaan. Arki-iltana yleisömäärä oli hieman 3000 paremmalla puolella, mutta alkaako liiallinen paikallistaistojen pelaaminen jossain kohtaa jo puuduttaa katsojia?

Ottelun ratkaisu 

KooKoon pommitus tuotti lopulta tulosta, mutta vasta jatkoajalla. Paremmalla viimeistelyllä olisi ollut otettavissa kolme pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo