Kaakonderbyn kaudenavauksesta tuli jälleen maali-ilotulitus

LIIGA / Raportti
SaiPa avasi kautensa voitokkaasti. Kuva on viime kaudelta.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
KooKoo ja SaiPa tarjosivat tapahtuma- ja maalirikkaan kauden avausottelun Kouvolassa. Maaliverkot heiluivat varsinaisella peliajalla melko tasaiseen tahtiin ja ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta ja voittomaalikilpailusta asti, jossa SaiPa oli lopulta parempi.
Lähtökohdat 

KooKoota on ennakoitu ennen kautta olevissa ennakoissa sijoittuvan runkosarjassa sijoille 13–15 monien papereissa. Joukkue on heikentynyt viime kauden aloittaneesta joukkueesta materiaaliin nähden merkittävästi. Harjoituskausi sujui joukkueelta hyvin, kuudesta harjoitusottelusta KooKoo voitti neljä.

Maalivahtipelaaminen 

Samu Perhonen aloitti KooKoon aloittavana maalivahtina kauden avausottelussa. Torjuntoja Perhoselle kertyi ottelussa 27. Ottelu oli Perhoselle vaikea, oman joukkueen puolustuspelaaminen ei tarjonnut riittävän laadukasta taustatukea omalle maalivahdilleen.

Puolustuspelaaminen 

Ottelun luonne oli heti alussa sellainen, että maalintekokilpailu saattaa olla tulossa. KooKoo onnistui puolustamaan SaiPaa paremmin ottelun alkuhetkillä, mutta viisikkopelin rakenne ei ollut riittävän laadukkaalla tasolla, että se olisi riittänyt ottelun voittoon.

Hyökkäyspelaaminen 

Jos kotikentällä tekee maaleja viisi kappaletta, tämän pitäisi riittää aina voittoon. KooKoon maaleista kaksi iski Miikka Pitkänen, muuten maalit jakautuivat tasaisesti eri pelaajille. Joukkue sai luotua paljon painetta ja tilanteita SaiPan maalin eteen ykkösluokan maalintekopaikoille, joka antaa uskoa tulevaan.

Erikoistilanteet 

Kolme ylivoimamaalia ottelussa on aina hyvä suoritus. Juha-Pekka Haatajalla on ylivoimapelissä suuri maalinteon vastuu kätisyyden ja maalintekopotentiaalin takia. Alivoimaprosentti illan ottelussa oli 50. SaiPa onnistui tekemään maalin kaksi kertaa KooKoon pelatessa neljä kertaa alivoimalla.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

SaiPa pelasi viime kaudella hyvän, noususuhdanneisen kauden ja ennusmerkit tulevaa kautta varten ovat kohtalaisen hyvät. Joukkueessa on ollut kesän aikana melko pieni vaihtuvuus, ja etenkin joukkueen hyökkäyskalustossa on hyvä määrä potentiaalia. Harjoituskauden kuudesta ottelusta SaiPa onnistui voittamaan viisi.

Maalivahtipelaaminen 

Jos oli virkaveljellä vaikea iltapuhde KooKoon maalilla, niin sitä se oli myös SaiPan maalivahti Frans Tuohimaalle. Ensimmäisessä erässä takaiskumaaleja Tuohimaan selän taakse onnistuttiin tekemään kolme ja ottelun puolivälissä maaleja oli KooKoo tehnyt jo viisi. Rangaistuslaukauskilpailussa oli ratkaisevan torjunnan verran parempi.

Puolustuspelaaminen 

SaiPan puolustuspelaaminen oli etenkin ottelun alkupuoliskolla hyvin epävarmaa ja virhealtista viisikkopuolustamisen tasolla. Puolustajat tekivät paikoitellen pahoja merkkausvirheitä, mutta myös hyökkääjien puolustuksen tukeminen jätti hyvin paljon parantamisen varaa.

Hyökkäyspelaaminen 

SaiPan viidestä maalista maalit jakautuivat viidelle eri pelaajalle, joista kaksi maaleista tuli puolustajien lavasta. David Goodwin oli erityisen tehokas illan pelissä tehden tehot 1+2. Tyler Morley oli joukkueen näkyvimpiä hyökkäyspään pelaajia. Emil Oksanen oli myös voiton yski arkkitehdeistä, maali varsinaisella peliajalla ja voittomaali-kilpailussa kaksi tehtyä maalia. Joukkue loi riittävän määrän maalintekopaikkoja, joskin suuri osa laukauksista ei tullut aivan parhailta maalintekopaikoilta.

Erikoistilanteet 

SaiPan ottelun erikoistilanteet olivat kaksijakoiset. Joukkue onnistui tekemään kaksi ylivoimamaalia, ja käytännössä ilman maalivahtia pelatessaan tullut tasoitusmaali voidaan ylivoimamaaliksi laskea. Alivoimapeliin jäi todella paljon parantamisen varaa, sillä KooKoo onnistui tekemään maaleista peräti kolme ylivoimalla.

Erikoista 

Emil Oksanen oli ottelun iso ratkaisija. Teki maalin varsinaisella peliajalla, kun SaiPa teki tärkeän 5–4-kavennusmaalin. Voittomaalikilpailussa hän osoitti olevansa oivassa maalintekovireessä tehden kaksi maalia.

Ottelun ratkaisu 

KooKoo hyytyi ottelun loppusummerin lähestyessä ja hyvin alkaneesta kotikaudenavauksesta jäi lopulta vain yksi sarjapiste käteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo