Vierasjoukkue jälleen etevämpi KooKoon ja Pelicansin kohtaamisissa − Jasper Patrikainen nollasi KooKoon

Kuva © Ella Taponen
KooKoo ja Pelicans iskivät kuudennen kerran tällä kaudella yhteen. Joka kerta oli vierasjoukkue korjannut voiton keskinäisistä otteluista tällä kaudella, niin tälläkin kertaa. Lahtelaiset hakivat 2−0 vierasvoiton Kouvolasta. Jasper Patrikainen torjui 21 torjunnallan uran ja kauden toisen nollapelinsä.

KooKoo sai viikon ensimmäiseen peliinsä vieraakseen Pelicansin. Pelicansille peli jo viikon kolmas kamppailu. Viimeksi eilen torstaina Pelicans voitti TPS:n pitkän kaavan kautta TPS:n rankkareiden jälkeen numeroin 4−3. Puolestaan tiistaina vieraat kärsivät tappion kotonaan KalPalle. Näiden joukkueiden tämän kauden kaikki pelit ovat päättyneet vieraiden voittoon, joten se jos mikä lupasi hyvää Pelicansin kannalta.

Kouvolan perjantai-ilta tarjosi vähämaalisen kamppailun, jossa maaleilla juhlittu. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää puolustuspelaamista, ja tylsyttivät molempien hyökkäyspelaamisen. Toisen erän maalit olivat Pelicansin voiton avaimena, ja sen lisäksi hyvän pelin maalilla pelasi lahtelaisten kakkosmaalivahti Jasper Patrikainen. Myöskin virkaveli Oskari Salminen KooKoon maalilla selvisi ottelusta myös puhtain paperein.

Vauhdikas ensimmäinen erä ei tarjonnut maaleja, mutta toisaalta molemmat joukkueet puolustivat hyvin tiiviisti omaa maaliaan, jolloin myöskään huippupaikkoja ei erässä juuri nähty kumpaakaan päätyyn. Parhaimmat paikat avata maalitili avauserässä oli kotijoukkueella. Paras niistä tuli, kun Arttu Pelli kumautti laukauksellaan kiekon ylärimaan ylivoiman aikana.

Avauserässä kummankaan maalivahdit eivät joutuneet hirveästi venymään maalillaan. Molemmille illan maalivahdeille merkittiin erän aikana viisi torjuntaa. Torjuntojen lisäksi tilastoihin merkittiin molemmille joukkueille yksi kahden minuutin rangaistus.

Toisessa erässä nähtiin myös maalejakin. Niistä kummastakin vierasjoukkue Pelicans. Ensiksi maaliverkkoa heilutti ylivoimalla Elias Vilén, jonka hyvä rannelaus ohitti Salmisen. Maalin edessä Hannes Björninen teki maalivahdin eteen erinomaisen maskin, jolla lahtelaiset siirtyivät 1−0 johtoon. Björninen on vahvasti esillä myös Pelicansin 2-0 maalissa, kun Waltteri Merelä iski maalin edestä vieraat kahden maalin johtoon.

KooKoo ei löytänyt vielä toisessakaan erässä lääkettä maalintekoon. Kahdesti joukkue pääsi yrittämään sitä ylivoimalla maalintekoa, mutta lahtelaisten maalilla Patrikainen otti varmoja torjuntoja, ja samalla piti maalinsa puhtaana myös kahden erän jälkeenkin.

Pelicans sai jälleen ikäviä uutisia toisessa erässä, kun Joonas Jalvanti joutui jättämään pelin kesken loukkaantumisen takia. Viime pelissä lahtelaisilta tipahti kesken pelin hyökkääjä Filip Chlapík.

KooKoo haki vimmatusti kavennusta päätöserässä, mutta lahtelaisten tiivis viisikkopeli tylsytti kovalla kädellä kouvolalaisten pyristelyt myös kolmannessa erässä. Näin lahtelaiset kävivät hakemassa tärkeän voiton Kouvolasta, jolla vieraat pitivät vielä elossa toiveet suorasta pudotuspelipaikasta. Pelicansin maalilla Patrikaiselle uran ja kauden toinen nollapeli siivittivät lahtelaiset kolmeen pisteeseen.