Pelicans nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa – Sakke Hämäläinen kirjautti jälleen voittomaalin tililleen

Sakke Hämäläinen vastasi jälleen joukkueensa voittomaalista.
KooKoo hallitsi ottelua, mutta Pelicans nappasi voiton maalein 3–1. Sakke Hämäläinen iski lahtelaisten toisen peräkkäisen voittomaalin. Hyvin puolustanut lahtelaisryhmä nappasi samalla kauden ensimmäisen vierasvoittonsa.

KooKoo ja Pelicans kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kouvolalaiset olivat napanneet aiemmista kotiotteluistaan ainoastaan kaksi sarjapistettä. Lahtelaiset puolestaan hakivat kauden ensimmäistä voittoaan vieraista.

Lahtelaiset puolustivat tiiviisti, mikä oli jälleen joukkueen voiton takeena. Lisäksi vieraat pystyivät jälleen nojaamaan vahvaan maalivahtipeliinsä, kun Jasper Patrikainen pelasi varman ottelun vierasjoukkueen maalilla. Pelicans haki vieraspisteet maalein 3–1.

KooKoo pirteällä jalalla kotikaukalossa

KooKoo pelasi pirteän ensimmäisen erän. Se sai painostettua hyvällä karvauspelillään Pelicansin puolustuskannalle, mikä avasi joukkueelle muutaman erinomaisen pitkän paineen lahtelaisten kenttäpäädyssä. Erän loppua kohden vieraat saivat paremmin jyvästä kiinni ja meno kentällä tasottui.

Ensimmäinen erinomainen maalintekopaikka aukesi Teemu Engbergille, joka punnersi hienosti maalille, mutta vain laukaus jäi uupumaan. Hetkeä myöhemmin hyökkääjä sai palkintonsa, kun Engberg napautti läpiajosta KooKoon 1–0 johtoon. Maali oli hänelle kauden ensimmäinen.

Kaukana ei ollut toinenkaan KooKoon osuma, kun Samuel Valkeejärvi meinasi yllättää Patrikaisen laukauksellaan. Pelicans löi ottelun kuitenkin tasoihin, kun Joni Ikonen laukoi jo peräti kauden kuudennen osumansa.

Maalit tiukassa Kouvolan keskiviikko-illassa

Toinen erä oli maaliton, mutta tarina oli tuttu myös ensimmäisestä erästä. KooKoo oli kiekonhallinnan suhteen aktiivisempi joukkue kentällä. Joukkue hallitsi ottelun tapahtumia, mutta maalisarake näytti tasalukemia.

Tsekkivahti Nick Malík selvisi pienellä työtaakalla kahdesta ensimmäisestä erästä, kun veräjänvartijalle kertyi näissä ainoastaan kuusi torjuntaa. Muutenkin laukausmäärissä KooKoo oli selkeästi edellä kahden erän jälkeen, kun kotijoukkue vei laukaukset 31–16.

Erän ainoat merkinnät torjuntojen lisäksi olivat kaksi rangaistusta, kun molemmat joukkueet kertalleen joutuivat pelaamaan alivoimalla. Ensiksi jäähyaitoon kutsun sai Pelicansin Niklas Nordgren. KooKoon puolelta rangaistusaition penkkiä kulutti puolustaja Oskari Manninen.

Parhaat paikat syntyivät ylivoimalla Emil Molinille, joka pääsi hyvältä sektorilta laukomaan, mutta Patrikainen nappasi tärkeitä torjuntoja lahtelaisten maalilla. Lahtelaisten puolelta paras paikka pedattiin Lukáš Jašekille, jonka laukaus poikittaissyötöstä napsahti hiukan ohi maalista.

Hämäläinen nousi jälleen lahtelaisten sankariksi

Pelicans sai kolmanteen erään erinomainen lähdön, kun Sakke Hämäläinen vei vieraat ottelussa ensimmäistä kertaa johtoasemaan. Teemu Eroselle merkittiin illan toinen syöttöpiste lahtelaisten toiseen osumaan.

Hetkeä myöhemmin Elias Vilén oli karkumatkalla viemässä jo vierasjoukkueen kahden maalin johtoon, mutta Malík nappasi äärimmäisen tärkeän torjunnan kotijoukkueen maalilla.

KooKoon viimeistely oli ollut alkukaudesta tehokasta, mutta tänään joukkueen tehot olivat pahasti kateissa. Vaikka joukkue hallitsi tapahtumia, Patrikainen ja tiiviisti puolustanut lahtelaisten puolustus hoitivat hommansa tänään mainiosti.

Lopullisen ratkaisun vieraat iskivät tyhjään maaliin. Miika Roine nappasi KooKoon kiekonmenetyksen jälkeen pelivälineen itselleen ja iski loppunumeroiksi 3–1.