Pelicans jälleen vierasvoittoon Kouvolassa - KooKoon hyvä alku tärvääntyi

Rudolf Červený upotti KooKoon kahdella maalillaan. Ketjukaverit, mukaan luettuna kultakypärä Ryan Lasch juhlivat voittomaalia.
Kuva © Ella Taponen
Pelicans ei kumarra tilastoja. Yli puolet vähemmän laukauksia aikaansaanut pelikaaniparvi vei kauden toisen voiton Kouvolasta. Viimeistelyssä onnistui kahdesti Rudolf Červený, kun taas KooKoon peli kaatui tehottomuuteen.

Jos maalivahdin torjumat laukaukset päättäisivät jääkiekko-ottelun lopputuloksen, olisi Pelicans palannut lauantaina Lahteen kolmea pistettä köyhempänä. Nykykiekossa sääntö on kuitenkin niin, että vain maalivahdin taakseen päästämät kiekot lasketaan lopputulokseen. Niinpä Pelicans vei kolme pistettä lyömällä KooKoon 3-2. Voitto oli pelikaanien tämän kauden toinen KooKoon kotijäällä.

Voiton arkkitehtina toimi tšekkihyökkääjä Rudolf Červený, joka teki sekä Pelicansin avaus- että voittomaalin. Pienen miinuksen C Morella myös nimellä "Serveeni" tunnettu tehomies sai istuessaan rangaistusaitiossa KooKoon avausmaalin aikana. Toinen, yllätyksellisempi nimi Pelicansin voiton takana oli maalivahti Jasper Patrikainen. Nuorten maajoukkueessakin nähty veskari torjui ottelun aikana 38 laukausta prosenteilla 95. Tässä yhteydessä mainittakoon, että KooKoon maalivahti Victor Brattströmille torjuntoja kertyi 10.

Ensimmäisessä, rikkonaisessa erässä jäähyminuutteja tuomittiin Pelicansille kahdeksan ja KooKoolle neljä. Molemmat joukkueet onnistuivat ylivoimalla. Toinen erä oli maaliton, ja kolmannessa KooKoo siirtyi johtoon Vilmos Gallón upealla yksilösuorituksella. Sen jälkeen nähtiin Pelicansin vastaisku. Kahdesti. Julius Honka otti vielä rangaistuksen vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. KooKoo pääsi yrittämään tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta turhaan.