KooKoo selvitti tiensä puolivälieriin jatko-otteluun venyneestä kamppailusta − Pelicansin kausi päättyi pettymykseen

Radek Koblížek iski ratkaisumaalin.
KooKoo ja Pelicans pelasivat pitkän kaavan kautta. Lahtelaiset voittivat toisen ottelun, mutta kouvolalaiset nappasivat jatkopaikan puolivälieriin jatko-ottelun voitolla. Sankariksi nousi Radek Koblížek.

KooKoo nappasi avausottelusta erittäin tärkeän kiinnityksen kohti puolivälieriä, kun se voitti Lahdessa Pelicansin numeroin 2−1. Nyt lahtelaiset olivat pakkovoiton edessä ja kotijoukkueelle riitti ottelussa myös tasapeli.

Pelicans saapui Kouvolaan selkeästi tappiosta sisuuntuneena. Ensiksi lahtelaisilla oli mahdollisuus ylivoimalla siirtyä johtoon, kun Petteri Nikkilä istui kahden minuutin rangaistustaan estämisestä, mutta runkosarjassa Liigan heikoin alivoima pystyi jälleen tylsyttämään vieraiden yritykset.

Iikka Kangasniemi vei Pelicansin ottelussa johtoon, kun hyökkääjä iski Otto Kivenmäen laukauksesta syntyneen irtokiekon ohi Nick Malíkin. Hetkeä myöhemmin lahtelaiset siirtyivät ottelussa 2−0 johtoon, kun Jiří Smejkal laittoi rangaistuslaukauksesta kiekon varmasti yläkulmaan.

Lahtelaisten erinomaisen erän kruunasi vielä Kangasniemi, joka viimeisteli illan toisella osumallaan Pelicansin tšekkiduon syötöstä jo 3–0 johtoon. Erästä kertoi paljon myös maaliodottama, jonka vierailijat veivät tylysti nimiinsä lukemin 0,38−2,57.

Pelicans selviytyi KooKoon hurjasta kirivaihteesta kuivin jaloin

Toisen erän alku oli puolestaan rikkonainen ja jäähyjen sävyttämä. Pelicans istui kahdesti rangaistusaitiossa. Ensimmäinen ylivoima KooKoolta päättyi ennen aikojaan, kun Leevi Aaltonen otti puolestaan rangaistuksen kampituksesta. Yrityksestä huolimatta ottelusarjan ensimmäinen erikoistilanneosuma jäi edelleen odottamaan itseään.

Jos ensimmäinen erä oli Pelicansin, toisessa erässä KooKoo siirtyi kuskin paikalle. Kotijoukkue sai kaipaamansa kavennusosuman, kun erää oli pelattu 13.37. Kim Strömberg viimeisteli Samuli Ratisen ja Ville Meskasen syötöstä tilanteeksi 1−3.

KooKoo nousi aivan erän lopussa jo maalin päähän, kun pelikellossa oli toista erää jäljellä ainoastaan kahdeksan sekuntia. KooKoon sama kolmikko oli jälleen pahanteossa, kun Ratinen laittoi Patrik Bartošákilta tippuneen kiekon toistamiseen lahtelaisten maaliin.

Kolmas erä oli vierasjoukkueelta hurjaa selviytymistaistelua alusta loppuun asti. Lahtelaisille tarjottiin kertaalleen myös ylivoimaa, mutta enemmän vaarallisia maalipaikkoja syntyi vierasjoukkueen päätyyn. KooKoon hyökkääjistä Strömbergille ja Teemu Engbergille avautui paikka maalintekoon.

KooKoo ei saanut vimmatusta yrityksestä huolimatta enää kiekkoa ohi ottelussa Bartošákin, vaan Pelicans nappasi 3−2 voiton toisesta ottelusta. Näin lahtelaisille riitti avauserän kolme maalia ottelun voittamiseen. Sen jälkeen peli oli enemmän tai vähemmän selviytymistä.

KooKoo raivasi tiensä puolivälieriin

Pelicansin voiton johdosta Kouvolassa pelattiin historiallinen jatko-ottelu, jossa seuraavan maalin tehnyt joukkue eteni puolivälieriin.

Ensimmäiset 20 minuuttia olivat tasaista vääntöä. Molemmilla oli omat paikkansa erässä katkaista ottelusarja ja lähettää vastustaja kohti kesälomia, mutta tällä kertaa ratkaisua ei vielä ensimmäisessä erässä nähty. Lähimpänä sankarinviittaa olivat joukkueiden kultakypärät Joose Antonen ja Lukáš Jašek.

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun jatko-ottelua oli pelattu 35.01. Tšekkihyökkääjä Radek Koblížek nousi KooKoon suureksi sankariksi. Hyökkääjän loistava laukaus upposi upeasti yläkulmaan ja voitonjuhlat Kouvolassa olivat valmiit. Voittomaaliin syöttöpisteen saivat Meskanen ja Ratinen, joille tehopisteet olivat perjantai-iltaan jo kolmannet.

KooKoo varmisti samalla historiansa ensimmäisen puolivälieränpaikan, ja vastaan asettuu Mikkelin Jukurit. Pelicansin kausi puolestaan päättyi karvaaseen pettymykseen.