Viisi minuuttia riitti KooKoolle Lukon voittoputken katkaisemiseen

KooKoon Vilmos Galló oli ottelun tehokkain pelaaja yhdellä maalilla ja kahdella maalisyötöllä.
Kuva © Ella Taponen
KooKoo paukutti reiluun viiteen minuuttiin neljä maalia. Kuuden ottelun voittoputkessa ollut Lukko ei toipunut toisen erän mustasta hetkestä. Se jatkaa kaakon kiertuetta Lappeenrantaan 7-2 -tappio niskassaan.

Rauman Lukko saapui Kouvolaan Liigan keulajoukkueena. Viime kaudella Lukko ei poistunut kertaakaan Sumulaakson kaukalosta voittajana. Oli lupa odottaa tiukkaa kamppailua. Ensimmäinen erä sitä olikin. Molemmat joukkueet puolustivat keskialueella tarkasti, ja maalivahdit Victor Brattström ja Oskari Setänen poimivat maalin lähentely-yritykset.

Toisen erän lähestyessä puoliväliä alkoi viimein tapahtua. Lukon puolustus nukahti, ja nukahti useamman kerran. Kuparisen rikkoi KooKoon unkarilaisvahvistus Vilmos Galló, ja samaan syssyyn KooKoo riemastuikin latomaan vielä kolme maalia. Näistä voittomaalin laukoi Kyle Platzer.

Pavol Skalický kavensi Lukolle, mutta KooKoo kuittasi vielä tilanteeksi 4-1 Erik Karlssonin kauden avausosumalla. Ilmassa alkoi olla ratkaisun makua.

Kolmannessa erässä kaukaloon marssi hetkeksi sisuuntunut Lukko. Kouvolassa viime kaudet pelannut Anrei Hakulinen aloitti Lukon takaa-ajon laukomalla kiekon tolpan kautta Brattströmin taakse.

Pian tämän jälkeen rangaistukset sekoittivat pakkaa. KooKoon Martin Berger on tällä kaudella pysynyt poissa jäähyaitiosta. Tiistaina oli kuitenkin lähellä napsahtaa. Berger joutui itse taklatuksi selästä päin laitaa, ja tulisieluinen puolustaja päätti itse hoitaa taklaajan rankaisemisen.

Hetken aikaa näytti jo siltä, että Bergerin pakkipari Joni Tuulola pyrkisi erottamaan Bergerin Pavol Skalickýn kimpusta. Episodista tuomittiin molemmille 2+10 minuuttia, ja ottelua jatkettiin tasavajaalla.

Erän puolenvälin jälkeen puolestaan Lukáš Klok taklasi Vilmos Gallóa 2+10 minuutin arvoisesti. Lukko sai kuin saikin pidettyä sataprosenttisen alivoimatilastonsa. Rangaistus johti kuitenkin KooKoon viidennen maalin syntymiseen viisi sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen.

KooKoosta peräti neljä pelaajaa pääsi tekemään kauden avausmaalinsa Lukkoa vastaan. Erik Karlssonin lisäksi nimensä nimensä maalitilastoon kaiverruttivat Kasperi Ojantakanen, Joni Tuulola ja Aleksi Ainali.