Tiiviisti puolustanut Lukko nollasi KooKoon – tulikuuma Anrei Hakulinen jälleen maalinteossa

Artjom Zagidulin nappasi maalille saakka yltäneet kiekot takuuvarmasti ja venäläisvahti pelasi kauden toisen nollapelinsä.
KooKoo ei hyökkäysalueen ralleistaan huolimatta saanut kiekkoa Lukon verkkoon. Artjom Zagidulin nappasi 25 torjunnalla kauden toisen nollapelinsä ja sitkeästi johtoaan puolustanut Lukko vei ottelun maalein 2–0.

Vähämaalisesta ottelusta huolimatta perjantai-ilta tarjosi viihdyttävää kiekkoa Kouvolassa. Kotijoukkue hyökkäsi päälle lähes kahden erän ajan, mutta ennen iltaa toiseksi vähiten maaleja päästänyt Lukko puolusti sitkeästi johtoasemaansa. Vierasjoukkue vei lopulta pisteet puhtaasti maalein 2–0.

KooKoo antoi ensimmäisessä erässä vieraille mahdollisuuden pitää kaikki langat käsissään neljän kaksiminuuttisen myötä. Lukko piti kiekkoa 67 prosenttisesti hallussaan ja vietti hyökkäysalueella aikaa yli seitsemän minuuttia KooKoon kolmea minuuttia vastaan.

Rikkonaisen erän ainoa maali oli tulikuuman Anrei Hakulisen käsialaa. KooKoon kultakypärää kantanut Linus Andersson antoi heikon syötön suoraan Lukko-kapteenin lapaan, ja Hakulinen painoi pikkumustan vastustamattomasti yläpeltiin.

KooKoosta lähimmäs maalintekoa pääsi Emil Molin, joka laukoi kiekon tolppaan. Ruotsalaishyökkääjän lisäksi Toni Suurosella oli hyvä maalintekopaikka. KooKoolla oli hankaluuksia päästä alueelle, eikä joukkue saanut aikaan yhtään pidempää pyöritysjaksoa.

Kotijoukkueen erä

Kouvolalaisryhmä saapui toiseen erään aivan eri ilmeellä kuin ensimmäiseen. Joukkue sai pitkiä hyökkäyksiä aikaan ja Artjom Zagidulin joutui Lukko-maalilla venymään 15 torjuntaan. Erän loppua kohden vauhti hiipui, eivätkä syötöt meinanneet napsua lapaan kummallakaan joukkueella.

Kotijoukkue vei laukaukset nimiinsä 15–4, mutta sihti ei ollut kohdillaan ja Lukko-puolustus pysyi tiukasti pelikirjassa. Parhaimmat maalipaikat aukesivat Teemu Rautiaiselle ja Ari Gröndahlille.

Erän loppuhetkillä Josh Kestner taklasi KooKoon Teemu Engbergiä päähän. Yhdysvaltalaishyökkääjä selvisi tilanteesta kaksiminuuttisella. Kotijoukkue ei kyennyt rankaisemaan ylivoimalla, joten toiselle erätauolle lähdettiin Lukon sitkeässä 1–0-johtoasemassa.

Vieraiden puolustus kesti

Kolmannessa erässä tilastoihin saatiin vain yksi lisämerkintä, kun Tarmo Reunanen iski loppulukemiksi 2–0 tyhjään maaliin. Erän alku eteni vauhdikkaasti päädystä päätyyn, mutta mitä pidemmällä erä eteni, sitä laihemmaksi jäi Lukon hyökkäyspelaaminen.

Kasperi Ojantakasella oli kaksi loistavaa maalipaikkaa ja kotijoukkue piti kiekkoa hallussaan lähes koko erän ajan. Erässä pelattiin pitkä lähes yhdeksän minuutin siivu ilman pelikatkoja, ja tuona aikana Lukko sai vain muutamaan otteeseen kiekon hyökkäysalueella.

Lukko joutui täysin tyytymään puolustajan rooliin, mutta tiivis alakerran pelaaminen sekä Zagidulinin 25 torjuntaa takasivat voiton vierasjoukkueelle.

Peräti neljä joukkueiden viidestä aiemmasta kohtaamisesta Kouvolassa olivat päättyneet KooKoon juhliin, joten raumalaiset pääsivät parantelemaan tilastoja. Voiton myötä Lukko nousi sarjataulukossa sijalle kolme.