KooKoo katkaisi Lukon putken - Värikkäässä pelissä paljon rangaistuksia

Trevor Mingoia talutettiin kertaalleen kaukalosta, mutta jenkki palasi vielä kolmanteen erään syöttämään yhden maalin.
Kuva © Satu Pitkänen
Rauman Lukko toivoo pudotuspeleihin mitä tahansa muuta vastustajaa kuin KooKoota. Kouvolalaiset ovat voittaneet joukkueiden kaikki kohtaamiset tällä kaudella. Viimeisen kaksintaistelun tulos kirjattiin KooKoolle 6-3.
Lähtökohdat

KooKoo katkaisi perjantaina kahden ottelun tappioputkensa Sportin kustannuksella. Joukkue on kaksi pistettä Ilveksen pitämästä neljännestä sijasta, yhtä ottelua tupsukorvia vähemmän pelanneena. Kun vastustaja Lukko on taulukon kolmosena, on illan ottelussa panoksia playoffien kotiedun suhteen. Toni Kähkönen kärsii pelikieltoa, ja kapteeni Alexander Bonsaksen parantelee edelleen itseään tällistä. Libor Šulák palaa yhden ottelun huilin jälkeen.

Maalivahtipelaaminen

Henrik Haukeland otti joukon hyviä koppeja. Kaikkiaan torjuntoja kertyi 31, kun toisessa päässä Lukko-kollegat selvisivät kahteen mieheen 20 torjunnalla. Lukon toisen maalin Haukeland lahjoitti alivoimalla Eetu Koivistoiselle syöttämällä kiekon suoraan tämän lapaan maalin takaa.

Puolustuspelaaminen

KooKoon ykkösketju Vilmos Galló - Kim Strömberg - Juha-Pekka Haataja onnistui olemaan jäällä molempien Lukon tasakentällisin tekemien maalien aikana. Tällä kertaa eniten peliminuutteja KooKoosta keräsi Oskari Manninen.

Hyökkäyspelaaminen

Lukko hallitsi kiekkoa avauserässä, mutta KooKoon viimeistely oli tehokasta. KooKoo vei joukkueiden kaikki kauden neljä keskinäistä ottelua maalierolla 16-9.

Erikoistilanteet

KooKoolle merkittiin kahden ylivoimamaalin lisäksi yksi alivoimaosuma. Kimi Koivisto riisti kiekon Lukon ylivoiman aikana ja veti tarkan vedon yläkulmaan. Martin Berger istui yhden kaksiminuuttisen, ja otti kolmannessa erässä kauden viidennen ottelurangaistuksensa polvitaklauksesta.

Lähtökohdat

Lukko on kymmenen ottelun kuntopuntarissa Liigan ykkönen. Se hakee jatkoa viiden ottelun voittoputkeen, ja pyrkii haastamaan Tapparan runkosarjan kakkostilasta. Kun KooKoo on saanut levätä perjantaista, on Lukolla alla eiliseltä tiukka kamppailu Hämeenlinnassa. Lukáš Klok palaa pelikiellon jälkeen kokoonpanoon.

Oskari Setänen sai antautua ensimmäisen kerran jo puolentoista minuutin pelin jälkeen. KooKoon teki viiden minuutin ylivoimalla neljännen maalin Setäsen taakse. Erätauko katkaisi jäähyn, ja kolmannen erän alusta maalilla aloitti Lassi Lehtinen. Lehtisen kuparinen kesti 54 sekuntia.

Lukko päästi tällä kertaa KooKoon maalintekijät liian hyville paikoille maalinsa eteen. Ylivoimaisesti eniten jääaikaa raumalaisista sai ruotsalaispakki Robin Press.

Lukko ei saanut aikaan pitkiä hyökkäyksiä, vaan tuppasi hukkaamaan kiekon hyökkäysalueelle päästyään. Toni Koiviston maali toi Lukon mukaan peliin toisessa erässä, mutta KooKoo meni sitten ylivoimalla menojaan.

Lukko päästi kaksi maalia oman viiden minuutin alivoimansa aikana. Ottelurangaistuksen sai Sebastian Repo, joka polvitaklasi Trevor Mingoiaa. Viisiminuuttisen ylivoiman aikana Lukko sai yhden lahjamaalin, mutta samaan syssyyn päästi myös alivoimamaalin. KooKoon kaksiminuuttisten aikana Lukolta ei ylivoimatehoja löytynyt.

Erikoista

Ensimmäisen erän lopussa nähtiin Lukon maalilla torikokous, joka pitkälti sai alkunsa kun Ville Heinola epähuomiossa huitaisi joukkuetoveri Justin Danforthia turpaan. Danforthin närkästyksen kärsi KooKoon Vilmos Galló, ja kalabaliikki oli valmis. Tilanteesta tuomittiin molemmille joukkueille kaksi kaksiminuuttista, mutta KooKoo sai lisäksi vaihtopenkin takaa tulleista kommenteista joukkuerangaistuksen.

Ottelun ratkaisu

Sebastian Revon saama ottelurangaistus polvitaklauksesta kävi Lukon kohtaloksi. Heti taklauksen jälkitilanteesta Juho Rautanen vei KooKoon 3-1 -johtoon. Sitä seuranneen viiden minuutin ylivoiman aikana Patrik Puistola teki voittomaalin, ja Juha-Pekka Haataja täräytti tapiksi uransa sadannen ylivoimamaalin. Polvitaklaukseen kaatunut Trevor Mingoia palasi KooKoon helpotukseksi jäälle kolmanteen erään.