Kärkikamppailu oli nimensä veroinen – KooKoo katkaisi Lukon putken maratonottelussa

KooKoolla oli syytä juhlia. Rankkarivoitto kärkiseura Lukosta nosti joukkueen liigan kolmoseksi.
Kuva © Ella Taponen
Neljän ottelun voittoputkea aloitellut kärkiseura Lukko ja nelossijalta otteluun lähtenyt KooKoo eivät juhlineet osumilla. Kotijoukkue sai ratkaistua ottelun itselleen vasta 13 voittomaalikierroksen jälkeen. Voitollaan KooKoo nousi liigakolmoseksi, kahden pisteen päähän Pelicansista.

Vauhdikas ottelu alkoi KooKoon hallinnalla. Ensimmäisessä erässä ote oli hienokseltaan KooKoolla. Peetro Seppälä vei KooKoon johtoon ottelun 15. minuutilla.

KooKoolla oli tilaisuuksia enemmänkin, ja varsinkin Teemu Engberg ja Vilmos Galló tunkivat koko ottelun ajan röyhkeästi kohti Lassi Lehtisen vartioimaa Lukko-maalia.

Toinen erä fyysisessä ja sopivan hyvin virittyneessä pelissä tahkottiin ilman maaleja. Ainoat tilastomerkinnät olivat joukkuerangaistukset molemmille vääristä vaihdoista.

Lukko iski vihdoin kolmannen erän alkuun. Kristián Pospišil toi Lukon tasoihin ensimmäisellä minuutilla. Erik Hämäläinen luotsasi edelleen raumalaislaumaa päävalmentaja Pekka Virran ollessa karanteenissa.

Hämäläinenkään ei keksinyt keinoa läpäistä KooKoon alakertaa toista kertaa. Laukausten maalia kohti mentyä kotijoukkueelle 57-30 päädyttiin jatkoajalle.

Lukolle kyseessä oli ensimmäinen jatkoaika kahta päivää vaille vuoteen. 12. helmikuuta 2020 jälkeen raumalaiset ehtivät pelata 42 ottelua ilman tasatulosta varsinaisella peliajalla. Tämän keskiviikon kierroksella tosin kaikki neljä ottelua päätyivät jatkoajalle.

Lukko aloitti jatkoajan vahvemmin ja pääsi hätistelemään Victor Brattströmin maalia lähietäisyydeltä vaarallisesti. Voittojahti kuitenkin lässähti, kun Pavol Skalický lähti jäähylle parin minuutin pelin jälkeen kaadettuaan KooKoon Seppälän.

KooKoo hallitsi peliä loppuun asti, mutta ei saanut toimitettua kiekkoa Lehtisen taakse. Liigan paras alivoima piti, ja lähdettiin voittomaalikilpailuun.

Ja rankkareita sitten riittikin. Christian Thomas laittoi KooKoon johtoon kisan ensimmäisellä laukauksella, mutta Pospišil tasoitti Lukon kolmannella. Kymmenennen kierroksen tienoilla kaikki lienevät jo menneet laskuissa sekaisin laukausten määrästä.

Vajaa vuosi sitten Sport ja JYP pääsivät 15 kierrokseen. KooKoolle ja Lukolle riitti lopulta 13. Ahti Oksanen pani illan päätökseen ja nosti KooKoon sarjataulukon kolmanneksi pisteellä ohi TPS:n.

KooKoon ykkösmaalivahti Brattström päästi varsinaisella peliajalla yhden maalin, ja toisen voittomaalikilpailussa. Ruotsalaisella ei ole kaudella yhtään nollapeliä. Siitä huolimatta KooKoon päästettyjen maalien määrä on liigan toiseksi pienin, 71.