Yksi maali riitti KooKoolle kotivoittoon — KalPan kultakypärä Aleksi Klemetti sai ikävän iskun päähän

LIIGA / Raportti
Henrik Haukeland piti maalinsa puhtaana.
Kuva © Satu Pitkänen
KooKoo kaatoi KalPan kotonaan lukemin 1-0. Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia kaksi erää. Kolmannessa erässä KalPa sai painetta kotijoukkueen päätyyn, mutta Henrik Haukeland kesti maalillaan. Ottelun lopussa nähtiin ikävä tilanne, kun KooKoon Kim Strömberg luisteli päin vieraiden kultakypärää Aleksi Klemettiä osuen samalla häntä päähän. Strömbergille tuomittiin tilanteesta ulosajo ja Klemetti talutettiin pukukoppiin. Tilanne näytti kuitenkin vahingolta.
Lähtökohdat 

Kotijoukkue KooKoo on aloittanut kauden kolmella tappiolla ja yhdellä voitolla. Ottelut ovat olleet hyvin runsasmaalisia. Eilen joukkue hävisi Mikkelissä ja edellisessä kotiottelussa tuli tappio Sportilta tylyin lukemin 2-7. Maalin suulla aloitti Henrik Haukeland.

Maalivahtipelaaminen 

Henrik Haukelandilla oli hiljainen ilta kotijoukkueen maalilla kolmatta erää lukuunottamatta, jolloin KalPa pystyi luomaan muutaman hyvän maalipaikan. Haukeland piti maalinsa puhtaana varmoilla torjunnoilla ja torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Puolustuspelaaminen 

KooKoo -puolustus pääsi tänään melko helpolla, kun KalPa ei saanut omaa peliään oikein missään vaiheessa käyntiin. Kotijoukkue pystyi pitämään vieraat hyvin poissa maalipaikoilta ja pysyivät hyvin jalalla mukana vikkelien KalPa -hyökkääjien perässä. Päätöserässä KalPa sai painetta kotijoukkueen maalille, mutta kotijoukkue pystyi pitämään vieraat hyvin poissa huippupaikoilta.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoo oli tänään erittäin hyvällä energialla liikkeellä. Se hallitsi kenttätapahtumia ja loi useita huippupaikkoja. Laukaisutarkkuus oli kuitenkin heikkoa, ja suurin osa vedoista suuntautui päätyplekseihin. Painostus tuotti lopulta tulosta toisessa erässä, kun Trevor Mingoia laukoi kiekon komeasti takakulmaan. Tilannetta edelsi vieraiden karmea harhasyöttö omalla puolustusalueella.

Erikoistilanteet 

Kotijoukkue pystyi luomaan useita paikkoja ylivoimalla, mutta laukausten laadussa oli tänään rutkasti parantamisen varaa. Alivoimatilanteet joukkue kesti hyvin, eikä KalPa saanut juurikaan luotua vaarallisia paikkoja.

Lähtökohdat 

KalPalle ottelu oli ensimmäinen vierasottelu tällä kaudella. Eilen kilpipaidat ottivat vakuuttavan kotivoiton, kun JYP kaatui lukemin 5-2. Joukkueen ylivoima on toiminut ensimmäisessä kolmessa ottelussa todella tehokkaasti, kun verkko on heilunut joka kolmannella yrityksellä. Maalin suulla aloitti ensimmäistä kertaa tällä kaudella Samu Perhonen.

Maalivahtipelaaminen 

Samu Perhonen pelasi hyvän ottelun vieraiden maalin suulla ja otti lukuisia hyviä torjuntoja pitäen KalPaa mukana pelissä. Ottelun ainoaksi maaliksi jääneelle laukaukselle Perhonen ei voinut mitään.

Puolustuspelaaminen 

Kilpipaidoilla oli suuria vaikeuksia kotijoukkueen hyökkääjien kanssa läpi ottelun. KooKoo pääsi hallitsemaan kiekkoa hyökkäysalueella ja loi hirmuisen määrän maalipaikkoja. Vierasjoukkue sortui lukuisiin kiekon menetyksiin ja harhasyöttöihin omalla puolustusalueella.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPa ei päässyt kahdessa ensimmäisessä erässä pyörittämään peliä samalla tavalla omalla hyökkäysalueellaan kuin aiemmissa peleissä on nähty. Maalipaikoille pääsy oli erittäin vaikeaa ja KalPa laukoi todella vähän koko ottelun aikana. Kolmannessa erässä KalPa sai luotua painetta kotijoukkueen kenttäpäätyyn, mutta KooKoon puolustus maalivahti Henrik Haukelandin johdolla kesti vieraiden loppurynnistyksen.

Erikoistilanteet 

Tappavan tehokkaasti toiminut ylivoima aiemmissa peleissä oli tänään muisto vain. KalPa ei pystynyt luomaan ylivoima yrityksillään juurikaan vaarallisia tilanteita. Alivoimat joukkue kesti päästämättä maalia, vaikka kotijoukkue niiden aikana saikin luotua useita loistavia maalinteko paikkoja.

Erikoista 

KooKoo luuli jo siirtyneensä avauserässä johtoon, kun Vilmos Gallo sai ohjattua pelivälineen maaliin. Pitkän videotarkastuksen jälkeen maali kuitenkin hylättiin potkaisuliikkeen takia. Kotijoukkueen valmentaja Jussi Ahokas kävi tilanteen jälkeen todella kuumana. Myös toisessa erässä katseltiin videoita, ja jälleen lopputuloksena oli kotijoukkueen maalin hylkääminen. Tällä kertaa tilanne oli kuitenkin selkeä potkumaali.

Ottelun ratkaisu 

KooKoon hurja painostus palkittiin lopulta toisessa erässä, kun hyökkääjä Trevor Mingoia hyödynsi vieraiden karmean harhasyötön ja iski ottelun voittomaaliksi jääneen osuman.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo