Oskari Setänen muurasi maalinsa umpeen Kouvolassa − Matic Törökille uran ensimmäinen osuma kotiyleisön edessä

LIIGA / Raportti
Matic Török niittasi kauden toisen osumansa.
KooKoo onnistui ottamaan kauden ensimmäisen täyden pistepotin kotiottelussa. Suurena sankarina oli 38 torjuntaan venynyt Oskari Setänen, jolle nollapeli oli kauden ensimmäinen.

Kouvolassa kohtasivat ensimmästä täyttä pistepottiaan kotiotteluissa metsästänyt KooKoo, joka isännöi hyvässä syysvireessä ollutta KalPaa. Vierasjoukkue pääsi lähtemään otteluun allaan viiden ottelun mittainen voittoputki.

Hyvän taistelun päätteeksi KooKoo onnistui nappaamaan kauden ensimmäisen täyden pistepotin kotiyleisönsä edessä lukemin 1−0. Oskari Setänen nappasi kauden ensimmäisen nollapelin vahvasti 38 torjunnallaan.

KalPa hallitsi, mutta Török maalasi

Ensimmäisessä erässä KalPa hallitsi vierasjoukkueena pelivälinettä selkeästi enemmän kuin kotijoukkue. Vierailijat pitivät kiekkoa hallinnassaan yli 60 prosentin verran, mutta maalien muodossa kuopiolaisia ei tällä kertaa siitä palkittu.

Tärkeimmässä tilastossa, eli maaleissa, oli kuitenkin KooKoo edellä. KooKoon maalista vastasi liigauran toisella osumallaan slovenialaishyökkääjä Matic Török. 19-vuotias hyökkääjä tuli Suomeen jo neljä kautta sitten pelaamaan seuran junioreihin. Viime kaudella Török teki debyyttinsä Liigassa.

KalPalla oli useampi mahdollisuus maalintekoon, mutta monesti joukkue haki vielä yhtä lisäsyöttöä, minkä vuoksi tilanne lopulta katkesi ilman palkintoa.

Setänen kuitenkin joutui urakoimaan 14 torjunnan verran KooKoon maalilla, kun virkaveli Juha Jatkola pääsi selkeästi vähemmällä kuopiolaisten maalilla.

Erikoisin tilanne lähti liikkeelle, kun KalPan Saku Salmela heitti kiekon KooKoon päätyyn. Kiekko otti niin sanotun kenttämestarin erikoisen laidasta, mikä aiheutti ylimääräisiä sydämentykyksiä kouvolalaisille. Puolustuksessa oltiin kuitenkin riittävän hereillä, joten KooKoon maali pysyi edelleen koskemattomana.

Maalit tiukassa, vaikka tilaisuuksia riitti

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta paikkoja oli molemmilla joukkueilla. Kiekonhallinta oli edelleen kuopiolaisten hallussa. Erä oli rikkonaisempi kuin ensimmäinen, kun erässä jaettiin neljä rangaistusta.

KooKoon puolella varsinkin toinen ylivoimista oli hyvää pelaamista. Joose Antonen jakoi pari maukasta maalipaikkaa Linus Anderssonille. 23-vuotias ruotsalainen ei kuitenkaan maaliin asti kiekkoa saanut. Toinen laukauksista osui tolppaan, joten lähellä kauden viides osuma lopulta oli.

Sama laulu oli myös kuopiolaisilla, kun ylivoima ei tuottanut tulosta. Erän ensimmäisellä yrittämällä KooKoon alivoimalla kaksikko Teemu Engberg ja Olli Korhonen tuhlasivat savolaisten kallisarvoista aikaa mallikkaasti KalPan puolustusalueella.

Muuri nimeltä Oskari Setänen takasi voiton KooKoolle

Päätöserässä KalPa haki vimmatusti avausosumaansa ottelussa. Kaikki erät tuntuivat noudattavan samaa reseptiä. Paikkoja vierasjoukkueella oli riitävästi vaikka kolmeen sarjapisteeeseen, mutta Setäsen taakse kiekon saaminen oli liian kova pala purtavaksi.

KalPalle avautui vielä loppuhetkillä iso mahdollisuus ylivoimalla, kun Toni Suuronen lähetettiin jäähyaitioon kiinnipitämisestä. Siitä kuopiolaiset eivät ehtineet kauan nauttia, kun kultakypärä Aapeli Räsänen otti huolimattoman rangaistuksen hyökkäyspäädyssä.

KooKoon voiton arkkitehti oli ehdottomasti maalivahti Setänen, joka vielä kesti loppuun asti kuopiolaisten yritykset. Näin KooKoo nappasi kauden ensimmäisen täyden potin kotonaan 1−0 voitolla.

Edellisen kerran kouvolalaiset nappasivat kolme pistettä kotonaan 29. maaliskuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo