KooKoolle jo kauden neljäs kotivoitto − Nyt kaatui kotona Kärpät hyvän esityksen jälkeen

LIIGA / Raportti
KooKoolla oli aihetta juhlaan Kärppien maalilla.
Kuva © Ella Taponen
KooKoo jatkoi vahvoja otteita kotonaan, kun se kaatoi Kärpät maalein 4−3.

Vahvaan kotivireeseen äitynyt kotijoukkue KooKoo sai vieraita pohjoisesta, kun Kärpät saapui ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kouvolaan. KooKoo oli saalistanut vähintään yhden pisteen jokaisesta kotiottelustaan ennen tämän illan kamppailua. Tämän lisäksi joukkue oli voittanut kaksi edellistä otteluaan. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella syyskuun lopulla Oulussa, jossa Kärpät oli maalin verran parempi 2−1.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueelta vahva. KooKoo karkasi 1−0-johtoon jo 30 sekunnin pelin jälkeen, kun kultakypärä Joose Antonen iski kauden kolmannen maalinsa. Heikki Liedes tarjosi maaliin maukkaan syötön ja Antosen oli helppo työ pistää kiekko maaliin. Vain minuuttia myöhemmin KooKoolla oli erinomainen paikka siirtyä ottelussa jo kahden maalin johtoon, mutta vain Stanislav Galimovin torjunnat pitivät eron edelleen yhdessä maalissa.

Vahvan alun jälkeen KooKoo sai kylmää vettä niskaansa, kun joukkue hukkasi kiekon kriittisellä tavalla omalla puolutusaluella. Petter Emanuelsson pääsi tasoittamaan ottelun 1−1:een. Ruotsalaisen alku uudessa joukkueessa ei olisi voinut olla maukkaampi. 

Petter Emanuelsson pelasi ensimmäistä kertaa Kärppien kokoonpanossa. Ruotsalainen onnistui heti avauserässä maalinteossa.
Kuva © Ella Taponen

Avauserässä kotijoukkue oli selkeästi parempi joukkue jäällä. Erän puolivälissä Kasperi Ojantakanen iski Saku Vesterisen maalille toimittaman kiekon aina Kärppien maalin asti. Ville Meskanen lisäsi maalillaan johdon kahteen maaliin, kun erää oli pelattu viisitoista minuuttia. Näin 3−1-lukemissa lähdettiin ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä maaleja nähtiin kaksi maalia lisää. Erän puolivälissä KooKoon kaksikko  Samuli Ratinen ja Meskanen tyylittelivät kiekonmenetyksestä komean maaliin, jolla KooKoo siirtyi jo 4−1-johtoon. Osuma oli Ratiselle osuma oli kauden ensimmäinen.

Kärppien ongelmat jatkuivat hetkeä myöhemmin, kun joukkue joutui kahden miehen alivoimalle. Ludvig Byström ja Topi Niemelä lähtivät istumaan kahden minuutin jäähyjä. Tätä erikoistilannetta kuitenkaan KooKoo ei onnistunut käyttämään.

Jos KooKoolle ei ylivoimalla maistunut maalinteko, niin Kärpille maistui. Atte Ohtamaa pääsi viimeistelemään rannelaukauksella vieraille arvokkaan kavennusmaalin. Maalin syöttöpisteet nappasivat Saku Mäenalanen ja aiemmin jäähypenkkiä kuluttanut Niemelä.

Erä oli vauhdikasta jääkiekkoa, mutta maalivahdit saivat olla siinä kohtuu työttöminä. Kärppien maalissa Galimoville merkattiin ainoastaan kaksi torjuntaa, kun virkaveli Nick Malíkille niitä kertyi peräti kolme.

KooKoon vahvat kotiotteet saivat jatkoa

Kärppien vaikea iltapuhde Kouvolassa jatkui myös kolmannessa erässä. Kiriä vieraat eivät saaneet kunnolla käyntiin, kuin vasta ilman maalivahtia vähän erän päätöstä. Kahden minuutin verran Kärpät pyöritti hyökkäystään kouvolalaisten alueella, mutta vasta vain 14 sekuntia ennen ottelun loppua joukkue sai onnistumisen maalin muodossa. Ville Leskisen kavennusosuma loppunumeroiksi 4−3 oli lopulta ainoastaan laiha lohtu oululaisille.

KooKoo pelasi vahvan kotiottelun, jossa se sai pidettyä vieraat pois vaarallisilta maalipaikoilta. Kotijoukkue oli paikoissaan tänään tarpeeksi vahva, jolla se otti jälleen pisteet kotona. Kouvolalaisilla oli vielä kolmannessa erässä muutama maukas paikka pistää peli pakettiin, mutta niistä kotijoukkue ei tänään onnistunut lisää maaleja tekemään. KooKoo on nyt pelannut tällä kaudella viisi peliä kotonaan, ja niistä se on kerennyt upeat kolmetoista pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo