KooKoolle kolme pistettä kotihallilta – ruotsalaisketju jatkoi hurjaa virettään

KooKoo venytti pisteputkensa viiden ottelun mittaiseksi.
Kuva © Topi Lainio
KooKoo jatkoi pisteputkeaan voittamalla Jukurit Kouvolassa. Voitto Jukureista oli KooKoolle kauden toinen.

KooKoo sai lauantaina vieraakseen Jukurit. Joukkueet kohtasivat viime kauden pudotuspeleissä KooKoon voittaen ottelusarjan 4–3. Käynnissä olevalla kaudella joukkueet olivat vääntäneet kättä kaksi kertaa ennen tätä päivää molempien voittaen kerran. Merkkipaaluna ottelu edusti Jukurien päävalmentajan Olli Jokisen 100. valmennettua Liiga-ottelua.

KooKoo oli ottelun alussa pirteämmällä jalalla. Kotijoukkueen hyvä paine johti Joni Jurmon kiinnipitämisjäähyyn ja yleisö pääsi heti todistamaan ylivoimaa. KooKoo laittoi Kouvolan betonin ikkunat helisemään välittömästi.

Teemu Rautiaisen syöttö puhkaisi Jukurien alivoimanelikon ja tähän otteluun kultakypärän Linus Anderssonille menettänyt Joose Antonen otti jälleen kiinnityksen joukkueen parhaalle pistenikkarille jaettavaan turvavälineeseen.

Jukurit reagoi aggressiivisella kiekonhallintajaksolla. Hetken kestänyt paine tasoittui kuitenkin nopeasti, kun KooKoo käänsi nupit kaakkoon ja alkoi ottaa selkeää kaulaa laukauksissa. Eero Teräväinen kävi lähimpänä jättäen jäljen Jukurien maalin tolppaan.

Erän lopulla KooKoo pääsi uudelleen ylivoimalle. Lucas Nordsätter oli rangaistu pelaaja ja jääkiekon sääntökirjasta löydettiin tilannetta parhaiten kuvaavaksi termiksi "koukkaaminen". Erätauolle mentiin KooKoon ylivoiman saattelemana.

Jukurit tasoitti ottelun

Toisen erän ensimmäiset minuutit mentiin kahden joukkueen välisessä tasapainossa. Vaakakuppi heilahti neljän minuutin jälkeen Jukurien suuntaan ja nähtiin illan toinen kiinnipitämisjäähy. Kalle Loponen oli rangaistu pelaaja.

Liigan toiseksi paras ylivoima pääsi jauhamaan kuvioitaan. Ylivoiman vaarallisin paikka syntyi kiekon pompatessa Ari Gröndahlin luistimista kohti maalia, mutta Oskari Setänen oli hereillä.

Jukurit juhli hetken tasoitusta Jarkko Immosen upottaessa laukauksen verkkoon. Jesper Piitulainen tiputti kiekon Immoselle, jonka laukaus otti kimmokkeen KooKoo-pelaajan mailasta ja roikkui kaaressa Setäsen yli.

Maali vietiin tarkistettavaksi mahdollisen maalivahdin häirinnän vuoksi. Maali hylättiin ja Jukurit haastoi tilanteen. Tarkastus oli pitkä ja pinnallinen ja katsomossa mailaa kitarana käyttänyt maskotti Topi Tiikeri teki kaikkensa pitääkseen katsojat viihtyneinä.

Maali hylättiin uudelleen ja KooKoo sai mahdollisuuden ylivoimalla.
KooKoon ylivoima oli tehotonta ja heti erikoistilanteen päättymisen jälkeen Oskars Batna karkasi viivalta läpi. Gröndahl kampitti hänet ja Jukurit sai uuden ylivoiman.

Kahdeksan sekunnin pelin jälkeen maalin kulmalla odottava Jarkko Immonen sai kiekon Patrik Puistolalta. Liigan vanhin pelaaja pääsi kääntymään etutolpalla ja mahdutti kiekon Setäsen kyljen ja tolpan välistä maaliin.

Toinen erä oli Jukureilta huomattavasti parempi ja tauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Ottosson sai voittomaalin nimiinsä

Jukurien pelottava ylivoimakoneisto pääsi kolmannen erän alussa esiin Kalle Loposen jäähyn ansiosta. Ylivoima oli tällä kertaa vaisu ja KooKoo sai paranneltua prosenttejaan.

KooKoo iski tasaviisikoin sata lasissa jäälle ja Emil Molin pääsi irtoamaan laidalta. Hänen laukauksensa viuhui takayläkulmaan. KooKoon johtomaalin syöttäjät olivat Andersson sekä uransa ensimmäisen Liiga-tehopisteen kirjauttanut Väinö Liikonen.

KooKoo sai osumasta uutta virtaa. Joukkueet vaihtoivat muutaman kovan taklauksen ja tämä jos mikä herätti kotiyleisön. Karolus Kaarlehto Jukurien maalilla ei kuitenkaan antanut periksi kotijoukkueen paineen alla.

Erän lähentyessä puoliväliä Molin lisäsi maalinsa viereen toisen tilastomerkinnän. Pöytäkirjan sivulle kirjoitettiin "kampitus" ja Jukurit pääsi ylivoimalle. Molin ja KooKoo selvisivät säikähdyksellä.

Kotijoukkue alkoi näyttää todella itsevarmalta kuusi minuuttia ennen ottelun loppua. Axel Ottosson otti kiekon Jukurien maalin takana, suojasi itsensä maalin eteen ja viimeisteli rystyllä kauden kahdeksannen maalinsa.

Puolitoista minuuttia maalinsa jälkeen Ottosson otti jäähyn kampituksesta. Pelikello näytti aikaa 1.14 ja Jukurit otti maalivahdin pois hakien tasoitusta kuudella neljää vastaan. Michal Kovařčík kavensi ottelun kun jäljellä oli yksi sekunti, mutta lopulta ottelun voitto ratkesi kuitenkin KooKoolle maalein 3-2.