KooKoo ei turhautunut − Jukurit kaatui lopulta selvästi

LIIGA / Raportti
Painaa, painaa. Kyllä se kiekko lopulta sinne uppoaa, toivoi KooKoon Toni Suuronen. Ja upposihan se lopulta, neljä kertaa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
KooKoo sai vierailulle rakkaan Mestis-kumppanin Jukurit. Keskinäisiä Liigakohtaamisia selkeästi johtava Jukurit joutui tällä kertaa tunnustamaan tunnollisen KooKoon paremmaksi lukemin 4-1.
Lähtökohdat 

Kärpät katkaisi KooKoon voittoputken viikko sitten Kouvolassa. Viikolla Raumalla joukkue osoitti, että kotihäviö Kärpille oli vain kauneusvirhe. Viimeisissä kahdeksassa pelissä omaan maaliin on mennyt varsinaisella peliajalla vain yksi osuma per ottelu. Kultakypärä on siirtynyt Kim Strömbergille, joten nyt jännätään taas kauden aiempien metallipäiden Juha-Pekka Haatajan ja Trevor Mingoian onnistumisia hyökkäyspäässä.

Maalivahtipelaaminen 

Niilo Halonen aloitti maalilla kolmannen kerran tällä kaudella. Halonen ei mahtanut Jukurien ainokaiselle mitään, sillä edessä oli kova maski. Sen jälkeen Halonen torjui kaiken, ja piti jälleen KooKoon yhdessä päästetyssä maalissa.

Puolustuspelaaminen 

Ensimmäinen ja kolmas erä oli jämäkkää tekemistä, mutta toisessa erässä Jukurien tehtyä painetta puolustukselle hasseja sattui omalla aluella jokunen. Jukureiden maalia edelsi pitkäksi venähtänyt vaihto, ja puolustus oli selkeästi puujaloilla. Puolustajista Arttu Pelli talutettiin pukukoppiin pelin puolivälissä päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspää tekee jatkuvasti vastustajan maalivahdista ottelun parhaan pelaajan. Näin myöskin Jukureita vastaan, jossa KooKoo vei laukaukset maalia kohden peräti 68-30. Maalintekijöiden listaan saatiin kolme täysin uutta nimeä KooKoon paidassa. Sekä Matthew Caiton, Kyle Platzerin että kapteeni Alexander Bonsaksenin maalit olivat KooKoo-uran ensimmäiset.

Erikoistilanteet 

KooKoo pääsi pelaamaan ylivoimalla liki viisi minuuttia, mutta saldo ei tällä kertaa parantunut. Sen sijaan alivoiman Topinkujan tiikerit hoitelivat jälleen eleettömän varmasti nollilla.

Lähtökohdat 

Jukureilla on päinvastainen tilanne kuin isännillä viime otteluissa päästettyjen maalien suhteen. Maaleja on päästetty urakalla. Puolustuspelaaminen onkin Kouvolassa luupin alla. Miika Roine on osunut viimeisissä kolmessa ottelussa.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Rajaniemen torjuntaprosentti oli ennen KooKoon kohtaamista 88,85. Rajaniemi antautui ensimmäisen kerran vasta toisen erän lopussa torjuttuaan sitä ennen lähes 30 laukausta. Liekö maitohapot iskeneet ottelun loppua kohti, sillä viimeisen 12 minuutin aikana kiekkoja meni selän taakse kolme lisää.

Puolustuspelaaminen 

Syötöt olivat ensimmäisessä erässä huolimattomia, ja KooKoo pääsi helppoihin paikkoihin. Mitään katastrofia puolustuksessa ei tapahtunut, päävalmentaja Pekka Kangasalustan mukaan kaikesta tekemisestä puuttuu flow.

Hyökkäyspelaaminen 

Ensimmäinen laukaus KooKoon maalia kohtaan saatiin aikaan vasta ensimmäisen erän toisella puoliskolla. Ote tiukentui toisessa erässä ja karvaus otti ylempää kiinni. Tästä tuloksena oli Ville Leskisen tekemä ottelun avausmaali.

Erikoistilanteet 

Ylivoima oli vaatimatonta. Laukauksia maalia kohti ei juurikaan saatu aikaan. Mika Partanen sai 2+10 -minuuttisen päähän kohdistuneesta taklauksesta toisessa erässä.

Erikoista 

Kauden toiseksi suurin yleisö (4194) luuli kotijoukkueen jo siirtyneen 1-0 -johtoon toisessa erässä, mutta kiekko kimposi tolpasta eikä edes vaatinut videotarkistusta.
KooKoon kapteeni Alexander Bonskasen pelaa Kouvolassa jo toista kauttaan, mutta teki vasta uransa ensimmäisen maalin musta-oranssissa nutussa 68. ottelussaan.

Ottelun ratkaisu 

KooKoo pommitti ja pommitti kohti jukurimaalia. Ensimmäisen erätauon jälkeen Jukurit pääsi mukaan peliin ja meni jo maalilla johtoonkin. KooKoo ei kuitenkaan turhautunut, vaan jatkoi omaa tekemistään, ja lopulta Jukurien maalista löytyi vetävä reikä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo