Avausmaali ei tuonut auvoa – Jukureiden tappioputki sai jatkoa Kouvolassa

Ahti Oksanen ja Vilmos Galló juhlivat Christian Thomasin kanssa KooKoon kolmatta maalia.
Kuva © Ella Taponen
Kotijoukkue KooKoo jatkoi perjantai-iltana voittoputkeaan, ja Jukurien tappioputki sai jatkoa. KooKoo kolkuttelee sarjataulukossa jo HIFK:n ja Ilveksen kannoilla. Jukurien ero pudotuspeliviivaan venyy. Ensi kertaa nähtiin kaukalossa myös veljeskohtaaminen Oden vs. Oden.

KooKoon ja Jukurien välistä ottelua tahkottiin yli 15 minuuttia ilman tilastomerkintöjä. Ensimmäisessä erässä merkinnät jäivätkin kahteen jäähyyn, joista toinen, KooKoon Teemu Engbergille tuomittu kakkonen huitomisesta, jatkui toiseen erään.

Jukurit aloitti maalinteon Engbergin rangaistuksen aikana. Pontus Netterberg vei Jukurit johtoon hyvän kuvion päätteeksi. KooKoo kuittasi saman tien, ja kolmesti.

Joonas Oden päätti pitkän maalittoman kautensa laukomalla kiekon helpohkosti jukurivahti Mika Järvisen taakse. Sumulaakson kaukalossa nähtiin yhdysvaltalaissyntyisten Odenin veljesten Joonaksen ja Markuksen ensimmäinen kohtaaminen liigatasolla. Nuorempi veli Markus oli tähän otteluun saanut roolin Jukurien ykköskentästä, ja aktiivisuudellaan sekä röyhkeydellään vaikutti hyvinkin mahtuvan liigamiehistöön.

Kaperi Ojantakanen jatkoi maalintekoa saatuaan kiekon hyökkäyksen toisessa aallossa Nikita Alexandrovin syötöstä. Tämä oli lopulta ottelun voittomaali. KooKoon tuoreen kanadalaisvahvistus Christian Thomasin kolmas maali kolmanteen otteluun syntyi puolestaan ylivoimalla ajassa 23.15.

Jukurit vaihtoi tässä kohtaa maalivahtiaan. Tolppien väliin luisteli syksyllä maajoukkueessakin esiintynyt Sami Rajaniemi. Hän piti maalinsa puhtaana lähes 25 minuuttia, kunnes Arttu Pelli laukoi Kookoon 4-1 -johtoon ylivoimalla.

Tässä kohtaa Jukurien selkärangasta kuului naksahdus. KooKoo viimeisteli vielä kaksi osumaa ja ottelun lopputulokseksi 6-1.

KooKoon toisen uuden vahvistuksen Nikita Alexandrovin avausosumaa on jo odotettu. Maali tai ei, Alexandrov esiintyi pirteästi, ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä yhdessä ottelussa ei ole huono saldo. Kaiken kaikkiaan 11 KooKoon pelaajaa keräsi pelissä tehopisteitä.