Perrin piti JYPin pudotuspelihaaveet vielä elossa

Eric Perrin piti vielä JYPin pudotuspelihaaveet elossa
KooKoo esiintyi tiistai-iltana viimeisen kerran tällä kaudella kotikaukalossaan. Ottelussa riitti draamaa JYPin johtaessa jo kahdella maalilla. Viihdyttävä ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun asti, jossa konkari Perrin ratkaisi ja piti JYPin toiveet vielä elossa pudotuspeleistä.
Lähtökohdat

KooKoo on pelannut jo useamman kierroksen ajan ainoastaan kunniasta. Kausi tulee päättymään runkosarjaan. Kouvolalaiset eivät kuitenkaan ole luovuttaneet vaan pelaamisessa on näkynyt erinomaista pirteyttä ja paineettomuus on tuonut mukavasti onnistumisia. Edellisessä pelissään KooKoo kaatoi Raumalla Lukon 4-1 lukemin.

Maalivahtipelaaminen

KooKoon maalilla jatkoi nuori Oskari Salminen, joka on kantanut kauden loppupuolella vastuuta maalinsuulla. Salminen pelasi tänään hyvän perusvarman ottelun. Veräjänvartijaansa kouvolalaiset eivät voi syyttää takaiskumaaleista. Varsinkin jatkoajalla tuli tukku isoja torjuntoja. Salmisen pelityyli on rauhoittunut selvästi kauden edetessä ja hän osaa hyödyntää hyvin isoa kokoansa.

Puolustuspelaaminen

KooKoo oli liikkeellä tämän illan ottelussa nuorella puolustuksella. Tämä ei kuitenkaan suuremmin näkynyt peliotteissa. Tasakentällisin kookolaiset pystyi pitämään JYPin pelaajat poissa vaarallisilta paikoilta. KooKoo puolustuksesta varsinkin uran toista Liiga-otteluansa pelannut Mikko Partanen oli näkyvässä roolissa eikä arastellut kiekon kanssa. Palkintona hyvistä otteista Partanen sai myös uran ensimmäisen Liiga-maalinsa.

Hyökkäyspelaaminen

KooKoon hyökkäys ei ollut tiistai-illan aluksi tehokkaimmillaan. Kouvolalaiset eivät tahtoneet päästä vaarallisille tekopaikoille. Kiekolliset ratkaisut jäivät vaisuiksi ja tilanteet kuivuivat sitä kautta kokoon. Kolmannessa erässä hyökkäys piristyi ja onnistumiset toivat lisää onnistumisia. KooKoo hyökkäyksestä positiivisesti erottui nuori Joonas Oden, jolla riitti energiaa ja rohkeutta haastaa JYPin puolustajia.

Erikoistilanteet

Alivoimapelissä KooKoolta puuttui ajoittain aktiivisuutta ja se kostautui takaiskumaalilla. Ensimmäisessä maalissa JYPin Robert Rooba jäi liian vapaaksi maalin eteen. Maaleista kaksi tuli viivavedosta, jossa JYPin pelaaja pääsi ilman minkäänlaista painetta laukomaan. Kolmannessa erässä KooKoo kuitenkin piristyi myös alivoimalla ja kirsikkana kakun päällä Sami Mutanen pääsi viimeistelemään kavennuksen alivoimalla.

Ylivoimalla KooKoo sai yhden osuman viimeisteltyä toisen erän loppuun. Tuo onnistuminen tuli ainoan toimivan ylivoiman aikana. Muuten joukkueella oli suuria vaikeuksia saada edes ylivoimapeliänsä käyntiin. Liigan piste- ja maalipörssin kärkipaikoilla oleva Malte Strömwall jäi täysin hyödyntämättä tämän päivän ylivoimilla.

Lähtökohdat

JYPillä otteluun olivat panokset korkealla, koska joukkue taistelee vielä tiukasti pudotuspelipaikasta Vaasan Sportin ollessa jyväskyläläisten takana muutaman pisteen päässä. Vaasalaisilla on vielä peli vähemmän pelattuna kuin JYPillä. Tiistai-illan ottelu oli JYPin runkosarjan viimeinen. Jyväskyläläisten peliotteet ovat olleet sanalla sanoen heikkoja viimeisten otteluiden ajan. Edellisessä ottelussaan lauantaina JYP hävisi Lappeenrannassa SaiPalle tennislukemin 6-0.

Eetu Laurikainen oli tuttuun tapaansa JYPin maalinsuulla. Erittäin hyvää kautta pelaava Laurikainen esiintyi tänäänkin vakuuttavasti torjuen muutaman todellisen paraatipelastuksen. Jyväskyläläistorjujaa käy JYPin paljolti kiittäminen pisteistä. KooKoon maaleissa Laurikainen oli voimaton.

JYPin puolustus on isokokoinen ja kokenut, mutta tämä näkyy liikkeen heikkoutena. Tämä liikkeen rajallisuus tuottaa ajoittain suuria vaikeuksia ja niin tänäänkin. Miehet jäävät luvattoman usein merkkaamatta ja varsinkin kolmannessa erässä koko joukkue jähmettyi omassa päässään. Myöskään hyökkääjät eivät pystyneet auttamaan omassa puolustuspäässä pakkeja.

JYPin hyökkäyspelaaminen on erittäin rauhallista ja virheitä välttelevää. Kokeneet pelimiehet pystyvät omalla hyvällä pelikäsityksellään luomaan paikkoja, mutta tasakentällisin nuo hyvät paikat jäivät tänään harvinaisiksi. Kolmannen erän aikana myös JYPin hyökkäyspelaaminen loppui kokonaan. Yksilöistä Jani Tuppurainen oli isossa roolissa ja oli jo ratkaista ottelun jatkoajalla, mutta maali hylättiin.

JYPin alivoima ei joutunut tänään kovimpaan mahdolliseen testiin. Toisen erän lopulla KooKoo sai aikaan ensimmäisen kunnon ylivoimapyörityksensä ja heti kouvolalaiset onnistuivat maalinteossa. Maalissa Joonas Oden jäi liian vapaaksi JYPin neliön keskelle.

Ylivoima oli JYPin suurin vahvuus tämän päivän pelissä ja onnistumisia tuli kolmen maalin verran. Kokeneet ja taitavat pelimiehet saivat rauhoitettua hyvin ylivoimapelin ja kiekkoa saatiin liikuteltua KooKoon alivoimakuvion läpi. Jyväskyläläiset onnistuivat myös luomaan häiriötä KooKoo-maalin eteen ja kahdessa ylivoimamaalissa ratkaisu nähtiinkin viivavedosta.

Erikoista

Malte Strömwallin onnistuttua maalinteossa JYPiä vastaan tänään, on ruotsalainen onnistunut jokaista Liiga-seuraa vastaan tekemään maalin tällä kaudella.

Ottelun ratkaisu

Ottelu oli monivaiheinen. Ensiksi KooKoon hurja nousu kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin. Jatkoajalla Jani Tuppuraisen maalia tarkistettiin videolta ja lopulta hylättiin. Lopulta Eric Perrin ratkaisi voittomaalikilpailussa.