KooKoon heikko kotipelaaminen jatkui – JYP väänsi voiton päätöserässä

JYPin Reid Gardiner laukoi ottelun tasoihin alivoimalla.
KooKoo ei saanut helpotusta heikkoon kotisaldoonsa, kun JYP vei ottelun 1–2. Rankasti jäähyilleen JYPin voiton takeena oli loistava alivoimapelaaminen.

Ensimmäisessä erässä riitti vauhtia, joka näkyi siinä, että pelaajilta tuli huomattava määrä harhasyöttöjä. JYP tuli peliin vahvasti ja aiheutti karvauksellaan vaikeuksia KooKoon puolustajille.

JYP ei vahvaa alkuaan pystynyt hyödyntämään, ja KooKoo pääsi mukaan peliin. Varsinkin ylivoimansa jälkeen KooKoo oli loppuerän niskan päällä. KooKoo ei kuitenkaan onnistunut rakentamaan erityisen hyviä maalipaikkoja.

KooKoon Olli Korhonen oli lähimpänä maalintekoa ohjatessaan siniviivalta lähteneen laukauksen, mutta JYPin maalilla Lukosta lainalla oleva Samuel Jukuri onnistui torjumaan. Kun erän lopussakaan ei nähty maaleja, mentiin ottelun toiseen erään tilanteesta 0–0.

Hukattuja ylivoimia ja niukasti laatupaikkoja

Toinen erä jatkui KooKoon komennossa. JYPillä oli vaikeuksia päästä omalta alueelta kiekon kanssa KooKoon karvauksen takia. JYP kuitenkin pystyi vahvasti puolustamaan omaa maaliaan, eikä KooKoo päässyt parhaille maalintekopaikoille.

Lopulta vähän ennen erän puoliväliä KooKoo siirtyi 1–0-johtoon. Ari Gröndahl laukoi siniviivalta ja Miska Siikonen onnistui ohjaamaan kiekon Jukurin selän taakse. Hetkeä myöhemmin JYPin jäähyily jatkui, mutta KooKoon ylivoima ei onnistunut kolmannellakaan kerralla.

Ote pysyi yhä KooKoolla, kunnes JYP pääsi myös yrittämään maalintekoa ylivoimalla. Kiekko liikkui mukavasti ylivoimassa, mutta lopulliset ratkaisut jäivät vajaaksi. Lisämaaleja ei nähty, joten kolmanteen erään mentiin tilanteesta 1–0.

Loistava alivoimapeli JYPin voiton takeena

KooKoo aloitti kolmannen erän todella vahvasti eikä JYP saanut peliään ollenkaan käyntiin. KooKoo pääsi myös pelaamaan lähes kuusi minuuttia putkeen ylivoimalla, mutta tänä aikana maalinteossa onnistui JYP. Reid Gardiner iski tasoitusmaalin vastahyökkäyksen päätteeksi, esityön maaliin teki Braden Christoffer.

Tasoitusmaalin jälkeen KooKoon peli meni aivan sekaisin ja JYP hallitsi peliä alivoimaisena. Jäähyjen päätyttyä KooKoo sai vielä hieman otetta pelistä, mutta JYP onnistui kuitenkin menemään 1–2-johtoon. Jerry Turkulainen karvasi vahvasti KooKoon maalin takana ja syötti maalinedustalle, josta Aaro Vidgren laukoi kiekon Nick Malikin selän taakse.

Pelin loppu oli JYPin puolustustaistelua, ja se onnistui estämään KooKoon maalintekoyritykset. Ottelu siis päättyi loppulukemiin 1–2. JYP onnistui tällä voitolla katkaisemaan neljän ottelun tappioputkensa.