KooKoo nousi kahden maalin takaa - Šulákin avausosuma käänsi ottelun

LIIGA / Raportti
Liigan kaikkien aikojen ylivoimamaalien latoja Juha-Pekka Haataja osui tällä kertaa voittomaalin tasakentällisin.
Kuva © Satu Pitkänen
KooKoo oli pitkään helisemässä JYPin kanssa, joka johti kahden erän jälkeen 0-2. Ottelun käänne tuli kolmannen erän puolivälissä. Kotijoukkue takoi sen jälkeen neljä maalia 12 minuutissa.
Lähtökohdat 

KooKoolla oli takanaan synkeä viikko, kun selkään tuli vierasotteluissa sekä Sportilta että Ilvekseltä. Pitkään esimerkillisesti toiminut puolustuspeli on päässyt rakoilemaan. Tänään vahvuuteen palasi luottopuolustaja Arttu Pelli.

Maalivahtipelaaminen 

Henrik Haukeland torjui pelkästään toisessa erässä 16 kertaa. Kolmannessa erässä myös laukaustilastot heittivät häränpyllyä, ja lopulta Haukeland selvisi urakastaan yhteensä 33 torjunnalla.

Puolustuspelaaminen 

KooKoon puolustus alkaa palailla uomiinsa. Libor Šulákin saapuminen sekoitti pakkien päät. Tällä kertaa tšekkipuolustaja jäi tilastoissa plussalle, vaikka olikin jäällä molempien JYPin maalien aikana.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoon ykkösketju Anrei Hakulinen - Kim Strömberg - Juha-Pekka Haataja näytti ensin jatkavan vaisuja esityksiä. Lopulta kolmikolle kirjattiin sekä kolmas että neljäs maali. Ottelun suunnan käänsi kolmannessa erässä Šulák napauttamalla ensimmäisen maalinsa KooKoon väreissä. Vilmos Galló nousi kahdella syötöllään joukkueen sisäisen pistepörssin toiselle sijalle.

Erikoistilanteet 

Hetken näytti, että KooKoo antaisi taas vastustajalle turhan paljon ylivoimamahdollisuuksia. Lopulta puntit kääntyivät lähes tasan, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa erikoistilanteissa.

Lähtökohdat 

JYPin seitsemän ottelun voittoputki katkesi viime viikolla, kun tappiot tulivat Kärppiä ja KalPaa vastaan. KalPa kaatui sitten Jyväskylässä toisessa kohtaamisessa lauantaina. KooKoon heikomman jakson aikana JYP oli suosikki ottelun voittajaksi.

Maalivahtipelaaminen 

Eetu Laurikainen pelasi vakuuttavasti kahden erän ajan, mutta kolmas erä oli romahdus. Laurikaisen saldo päätöserässä oli 13 torjuntaa ja kolme maalia, kun viimeinen maali tehtiin tyhjiin.

Puolustuspelaaminen 

JYP puolusti vakuuttavasti. Kun peli kääntyi kotijoukkueelle, alkoi myös tulla virheitä. KooKoon voittomaali syntyi Anttoni Hongan kiekonmenetyksestä puolustusalueella.

Hyökkäyspelaaminen 

Kahden erän ajan JYP vei ja KooKoo vikisi. Maanantaina maajoukkueeseen valitut JYPiläiset juhlistivat valintojaan ja pyörittivät peliä Julius Nättisen johdolla. JYPin toinen maali oli kakkosketjun upea näytös. Kolmannessa erässä maalihanat menivät tukkoon.

Erikoistilanteet 

JYP sai pelata ylivoimaa kaksi minuuttia enemmän kuin KooKoo, mutta tulos oli pyöreät nolla maalia.

Erikoista 

JYPin tehomies Miska Siikonen istui KooKoon voittomaalin aikana käytöskymppiä, jonka sai perinteisestä "mussuttamisesta".

Ottelun ratkaisu 

Valmentaja Jussi Ahokkaan käärmesoppa KooKoon trendin kääntämiseksi hautui valmiiksi viimeisellä erätauolla. Kolmanteen erään jäälle marssi tuhautuneisuuden unohtanut joukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo