Marek Langhamerin nollapeli ja KooKoon jäähyily Ilveksen voiton avaimet Kouvolassa

Ilves korjasi täyden pistepotin mukaansa Kouvolasta.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Ilveksen voiton avaimet olivat Kouvolan lauantai-illassa maalivahti Marek Langhamerin kuluvan kauden kuudes nollapeli sekä KooKoon jäähyily.

Vierasjoukkue Ilves aloitti ottelun vauhdikkaasti. Aku Räty siirsi joukkueensa johtoon vain 11 sekunnin pelin jälkeen. Syöttäjäksi merkittiin Henrik Haapala. Ensimmäiset kymmenen peliminuuttia olivat tasaiset, joskin Ilves johti ottelua ja hallitsi pienoisesti.

Ottelun ensimmäinen erikoistilanne tuli, kun KooKoon Kasperi Ojantakanen sai kahden minuutin rangaistuksen koukkaamisesta. Ilves käytti ylivoimatilanteen hyödykseen ja pian mediakuutiolla välkkyivät lukemat 2−0 vierasjoukkueen eduksi. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Ilveksen johtoasemassa.

Toisen erän alkajaisiksi Ilves-vahti Langhamer sai jälleen kokea kovia. KooKoon Ojantakanen ajoi Langhameria päähän. Tilanteesta tuomittiin kahden minuutin rangaistus ja Ilves pääsi toistamiseen ylivoimalle, kuitenkin tuloksetta.

Seuraavaksi pelattiin jonkin aikaa neljällä neljää vastaan, kun KooKoon Miska Siikonen ja Ilveksen Matias Mäntykivi ottivat lähes peräkkäiset rangaistukset. Ilves teki tilanteeksi jo 3−0, kun Jani Nyman viimeisteli kauden kolmannen maalinsa. Nyman ohjasi Ilves-puolustajan laukauksen KooKoo-maalin yläkulmaan.

Ottelun toinenkin erä oli Ilveksen hallintaa. KooKoo onnistui luomaan muutamia maalintekopaikkoja, mutta itse maali jäi puuttumaan. Toista erätaukoa lähdettiin viettämään Ilveksen johtoasemassa 3-0.

Kolmannessa erässä mentiin pitkään maaleitta, kunnes Ilveksen Santeri Virtanen teki lukemiksi 4−0 kauden neljännellä maalillaan. Ilves vei mukanaan kolme pistettä Tampereelle kauden kolmannella voitollaan KooKoosta.