KooKoo paketoi ottelun kovalla itseluottamuksella

LIIGA / Raportti
Strömwall hoiteli KooKoolle kotivoiton.
Kuva © Oskari Mäkisarka / Facebook.com/makisarkaphoto
Ilves on pelannut alkukaudella niin paljon yli odotusten kuin mahdollista. KooKoo pääsi iskemään tamperelaisten heikoon kohtaan ratkaisevin seurauksin.
Lähtökohdat 

Joukkue painii mielenkiintoisen ongelman kanssa. Maaleja syntyy, mutta toisaalta maaleja myös menee turhan paljon omaan verkkoon. Tahdin on muututtava, mikäli KooKoo mielii sarjasijoitustaan nostaa.

Maalivahtipelaaminen 

Juha Järvenpää teki kaikkensa − ja enemmän, jotta kotijoukkue pystyi kamppailemaan voitosta. Tampereellakin kiekkoja torjunut veräjänvartija oli huippuvedossa Kouvolan keskiviikkoillassa.

Puolustuspelaaminen 

Kouvolalaisten puolustuspelaaminen onnistui hyvin, sillä ainoastaan Ilveksen maaleihin johtaneet tilanteet aiheuttivat ylimääräistä ohjelmaa.

Hyökkäyspelaaminen 

Kotijoukkueen iskuvalmius oli koko illan kovaa luokkaa. Toisen erän alkusekunneilla Miikka Pitkänen  käytti hyväkseen Ilveksen nukahduksen iskien pelin 2−0:aan. KooKoo jaksoi hyökätä koko ottelun ajan, joka ratkaisi kouvolalaisille kaksi pistettä.

Malte Strömwall taiteili ottelulle lopullisen ratkaisun.

Erikoistilanteet 

Juha-Pekka Haataja pääsi rokottamaan Teemu Lepauksen istuessa jäähyllä. KooKoo pelasi tasapainoisesti koko ottelun ajan. Ed Witchow hommasi itselleen ulosajon, joka aiehutti kotijoukkueelle jännittäviä hetkiä. 

Myös ottelun ratkaisu syntyi KooKoo-ylivoimalla.

Lähtökohdat 

Ilves on ollut lokakuussa voittamaton. Sarjasijoitus kertoo siitä, ettei tamperelaisjoukkueella ole tällä hetkellä kovin paljon huolia. Kapteeni Eemeli Suomi on toki loukkaantuneena.

Maalivahtipelaaminen 

Ilves on ollut alkukaudella huikeassa vedossa, eikä vähintään Riku Heleniuksen ansioista. Kokenut kassari antoi myös Kouvolassa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa.

Puolustuspelaaminen 

Ilves puolusti näennäisesti hyvin, mutta KooKoon hyökkääjät pystyivät hyödyntäntämään tappioputkensa tuoman nälän loistavasti.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilves onnistui jälleen kerran hakemaan juonikkaita hyökkäyksiä, kun kotijoukkue ei aina ollut hereillä tilanteissa. Juha Järvenpään otteiden ansioista KooKoo sai mahdollisuutensa. 

Erikoistilanteet 

Witchow sai päätöserässä ulosajon korkeasta mailasta. Hyökkääjänä pelin aloittanut Kalle Valtola pääsi omimmalle pelipaikalleen. 

Panu Mieho onnistui tasoittamaan pelin 2-2:een, kun Arttu Ruotsalainen passasi hänelle ratkaisevasti. Mike Halmo osoitti ratkaisijankykynsä tasoittamalla viime sekunneilla.

Erikoista 

Ilves nousi tasoihin pelatessaan ilman maalivahtia kolmannen erän loppuhetkillä. Tasoituksen hakeminen tällä tavalla on hyvin yleistä, mutta siinä onnistuminen ei niinkään.

Ottelun ratkaisu 

KooKoon sankari Juha Järvenpää oli uskomattomassa vireessä, ja torjui kotijoukkueen voittoon vankalla otteella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo