KooKoo hakee edelleen tehojaan, Ilves kaatui kahdellakin osumalla

LIIGA / Raportti
KooKoo on ryhtynyt puolustamaan omaa maaliaan aktiivisesti. Henrik Haukelandia ei jätetty yksin Ilvestä vastaan.
Kuva © Satu Pitkänen
KooKoo sai vieraakseen valmentajanvaihdoksesta toipuvan Ilveksen. Rikkonaisessa ottelussa tuomittiin peräti 15 kaksiminuuttista. KooKoo teki molemmat osumansa ylivoimalla.
Lähtökohdat 

KooKoon kolmesta viime ottelusta oli saaliina viisi pistettä. Omiin meni vain neljä maalia, joista yksi voittomaalikilpailussa. Hyökkäyspäässä onkin haastetta. HIFK:ta vastaan KooKoo laukoi 59 kertaa, SaiPaa peräti 74. Tuloksena oli vain kolme maalia.

Maalivahtipelaaminen 

Kotijoukkueen maalilla aloitti jälleen Henrik Haukeland. Haukelandin tilastoja rumentaa pari ottelua, joissa hän ei saanut juuri lainkaan apuja kenttäpelaajilta, ja päästettyjen maalien määrä meni rumaksi. Haukeland on fanipäädyn suosikki, eikä mahtanut mitään Ilveksen ainoalle osumalle.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspelaaminen oli tälläkin kertaa varsin mallikasta. Paniikkiratkaisuja ei nähty.

Hyökkäyspelaaminen 

Slovakian liigan maalitykki Samuel Buček loisti poissaolollaan jo kolmatta ottelua peräkkäin. Jos puolustaminen on nyt sujunut, niin olisi aika saada parannusta hyökkäykseen. Koko maalibyyrin ohi menneitä laukauksia tulee KooKoolle aivan liikaa.

Erikoistilanteet 

Ylivoima olisi voinut toimia paremminkin. Kim Strömbergin tasoitusmaali tuli kahden miehen ylivoimalla hurjan puurtamisen jälkeen. Toinen ylivoimaosuma merkittiin kultakypärä Trevor Mingoialle.

Lähtökohdat 

Ilveksen valmentaja Jouko Myrrä pelasi KooKoossa divarikaudella 1991-92 takoen 44 ottelussa 71 pistettä. Myrrän kokemus ei aivan riittänyt tuntemaan tämän päivän KooKoota läpikotaisin. Myrrän alku Ilveksen ohjissa on ollut vaihteleva.

Maalivahtipelaaminen 

Lukáš Dostál ei missään nimessä ollut syyllinen häviöön. Nuori tšekki totesikin ottelun jälkeen, että peli ei ollut helppo. Toisen erän KooKoon jäähyryppään aikana Dostál sai seisoskella pitkän aikaa toimettomana.

Puolustuspelaaminen 

Ilves puolusti periaatteessa tyydyttävästi, mutta otteista puuttui uhrautuvuutta. Tällä kertaa KooKoo ei saanut kymmenittäin laukaisupaikkoja. Niko Peltola ihaili molempia KooKoon maaleja jäähypenkiltä.

Hyökkäyspelaaminen 

Eemeli Suomi löi Ilveksen johtoon ensimmäisessä erässä KooKoon puolustajasta kimmonneella kiekolla. Suomi siirtyi Liigan maalipörssin johtoon, mutta hänen takanaan Ilveksen maalintekijät ovat vähissä. Matias Maccelli toki ihastutti taidollaan.

Erikoistilanteet 

Ilves oli ennen Kouvolan vierailua liigan paras ylivoimajoukkue. Ylivoimapeli ei Kouvolassa sujunut. Vaikka Ilves välillä sai pakkopelin pyörimään KooKoon päädyssä, laukauksista puuttui laatu. Peräti kaksi jäähyistä tuli väärästä vaihdosta.

Erikoista 

Tuomarit Jari Levosen johdolla yrittivät viedä pääroolin ottelussa. Ottelussa vihellettiin 15 kaksiminuuttista. Matt Caiton saadessa kaksiminuuttisen kolmannessa erässä Levonen halusi laittaa aitioon myös Trevor Mingoian, joka ei ollut edes lähellä jäähyyn johtanutta tilannetta. Neuvottelun jälkeen Mingoian rangaistus kuitenkin peruttiin.

Ottelun ratkaisu 

Ilves ei saanut maaliakaan KooKoon kahdeksan rangaistuksen aikana. Toki osassa jäähyistä penkillä istui samanaikaisesti myös tupsukorva, mutta joka tapauksessa Ilveksen hyvin toimineen ylivoimapelin prosentit laskivat Kouvolassa. Sen sijaan KooKoo rokotti molemmat maalinsa ylivoimalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo