Ilves nousi lopussa Robert Leinon kahdella osumalla jatkoaikavoittoon KooKoosta − Eetu Mäkiniemeltä vahva liigadebyytti

LIIGA / Raportti
Robert Leino iski vierasjoukkueen molemmat maalit.
Kouvolassa nähtiin kahden sarjataulukon kärkipään tasainen kohtaaminen. Maaleilla ei KooKoon ja Ilveksen välisessä kamppailussa mässäilty, mistä pitivät huolen huippuvireiset maalivahdit.
Lähtökohdat 

KooKoo oli ennen Ilves-kamppailua möyhentänyt kahdessa peräkkäisessä ottelussa SaiPan. Tuplakohtaamisen jälkimmäisessä osassa Henrik Haukeland nollasi lappeenrantalaiset. Libor Sulak heiluttaa tahtipuikkoa puolustuksessa.

Kaikkiaan kouvolalaisilla on vyöllään neljä täyden kolmen pisteen voitto-ottelua.

Maalivahtipelaaminen 

Norjalainen Haukeland jatkoi siitä, mihin SaiPaa vastaan jäi, sillä hänen ohittamisensa oli jälleen kerran haastavaa. Paraatipelastuksia Haukelandin ei tarvinnut tehdä, mutta hän hoiti perustyönsä mallikkaasti.

Puolustuspelaaminen 

KooKoon puolustuksen niin sanotut oman pään luudat Oskari Mannisesta lähtien olivat ajoittaisissa vaikeuksissa, mutta Matthew Caito ja Libor Sulak pystyivät kiekollisesti pätevinä pelaajina kuskaamaan kiekkoa ja tukemaan hyökkäyksiä.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoo pelasi hyökkäyspäähän tasaisen ottelun, mutta kuten kamppailun vähämaalisuudesta voi tulkita, viimeistely oli varsin tehotonta.

Ruotsalaishyökkääjä Erik Karlsson hyödynsi Ilves-puolustuksen nukahduksen ja siirsi kotijoukkueen johtoon maalin edestä kolmannessa erässä.

Erikoistilanteet 

KooKoo pääsi aloittamaan ottelun erikoistilanteet, kun Ilveksen Jarkko Parikka otti hölmön kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta maalin takana.

Vaikka kotijoukkueen ylivoima ei osunut uomiinsa, sai kouvolalaisryhmä luotua tilanteita Ilves-maalille myös alivoimaisena.

Lähtökohdat 

Tupsukorvat hävisivät viime ottelunsa HPK:lle ja lauantai-illan kamppailuun lähdettäessä joukkueen ykkössentterinä toimi KOOVEEsta nostettu Janne Seppänen. Maalia vartioi nuori Eetu Mäkiniemi.

Maalivahtipelaaminen 

Liigadebytantti Mäkiniemi pelasi Ilveksen maalilla ja piti ajoittain joukkuetta jopa pystyssä KooKoon painaessa päälle. 20-vuotias veskari torjui lopulta 23 kiekkoa ja päästi vain yhden taakseen ollen vieraiden parhaita pelaajia.

Puolustuspelaaminen 

Ilves-puolustuksella oli välillä vaikeuksia saada kiekkoa ohi kotijoukkueen karvauksen, mutta useimmiten kiekollisesti varmat pakit nostivat pelivälineen pois omalta alueelta. Puolustusvelvoitteen tamperelaisten alakerta hoiti vailla ihmetyksiä.

Hyökkäyspelaaminen 

Vieraiden kone käynnistyi lauantai-illassa hieman hitaasti, mutta avauserän lopulla ykkösketju pääsi jo hätyyttelemään Haukelandin veräjää tositarkoituksella. Ville Meskanen ei kuitenkan onnistunut maalinteossa.

Toisessa erässä Ilves sai peliinsä vauhtia ja nopeat liikkeet hyökkäyspäässä aiheuttivat kotijoukkueelle hankaluuksia.

Joona Ikonen oli vieraista pirteintä kaartia ja väkkärämäinen hyökkääjä aiheuttikin KooKoo-pakeille alituiseen haasteita nopeudellaan. Aivan kuten kotijoukkueellakin, ruudin märkyys aiheutti Ilvekselle vaikeuksia tuloksenteossa.

Erikoistilanteet 

Jos jo avauserässä KooKoo-pakit olivat hankaluuksissa Ilves-hyökkääjien kanssa, toisessa erässä ongelmat kertautuivat. Alexander Bonsaksenin jäähyä edelsi Teemu Rautiaisen huippupaikka.

Itse ylivoimapelaaminen ei lauantaina ollut Ilveksellä samanlaisessa formussa kuin se on totuttu syyskaudella näkemään. Kapteeni Eemeli Suomi sai toisessa erässä 2+10-minuuttisen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Erikoista 

KooKoo joutui vaihtamaan maalivahtia Ilveksen tasoitusmaalin jälkeen, sillä Haukeland oli tullut liian pitkälle maaliltaan videotarkistuksen aikana. Näin sääntöjen mukaan Niilo Halosen oli tultava yhden vaihdon ajaksi tolppien väliin, jonka jälkeen Haukeland palasi työpaikalleen.

Ottelun ratkaisu 

Varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä peliminuutilla Ilveksen Robert Leino pääsi tuuppaamaan maalinedusruuhkasta tasoitusosuman. KooKoo-päävalmentaja Jussi Ahokas haastoi osuman tuloksettomasti.

Vieraat pääsivät aloittamaan jatkoajan ylivoimalla ja alle minuutin pelin jälkeen kapteeni Suomi tarjoili Leinolle takakulmalle tontin, josta sentteri iski illan toisellaan ottelun ratkaisun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo